Yargıtay’dan emsal ayakkabı kararı! Artık oraya ayakkabı konulamayacak

Apartmanda kapı önlerine ayakkabı bırakan kişilere Yargıtay'dan kötü haber geldi. Yüksek Mahkeme, apartmanın ortak alanı olan merdiven boşluğuna ayakkabı koyulmasını, ortak yerlerin amaç dışında kullanılmasına sebep olacağı gerekçesi ile yasaklanabileceğini hükmetti. Kararla birlikte kapı önüne ayakkabı bırakmak kanuna yasaklanmış hale geldi.

Apartmanlarda ve sitelerde ortak geçiş alanı olarak değerlendirilen kapı önüne ayakkabı bırakanlara Yargıtay, ortak yerlerin amacı dışında kullanılmasına sebep olacağından, kaldırılması gerektiğine hükmetti.

Yargıtay

Yargıtay

 Yüksek Mahkeme’den dikkat çeken ayakkabılık kararına göre ortak kullanım alanı olarak geçen merdiven boşluğuna koyulan ayakkabılar kaldırılmalı. Apartmanlarda ve sitelerde ortak kullanım alanı olarak sayılmasa da binada kapı önleri ortak geçiş alanı olarak değerlendiriliyor. Daire kapısı önüne kat malikleri ve kiracıların ayakkabı ya da herhangi bir eşya koyması mahkemelik olabiliyor. Apartmanlarda kapı önlerinde ayakkabı bırakmak kat maliklerinin ortak kararı ile yasaklanabiliyor.

yargıtay

yargıtay

KAPI ÖNÜNE AYAKKABI BIRAKMAK KANUNEN YASAK

Bu yasaklama hükmü yönetim planına da işlenerek genel bir kural haline dönüştürüyor. Bu yönde karar alındıktan sonra kat malikleri ve kiracılar kapı önlerinde ayakkabı bırakamıyor. Bu karar alındıktan sonra kapı önüne ayakkabı bırakmak kanunen yasaklanmış bir hale geliyor. Daire kapısı önüne ayakkabısını koyan komşu hakkında diğer kat malikleri müdahalenin önlenmesi talebiyle Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava açıyor. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin yolunu tutan bir apartman yöneticisi, binada kiracı olarak oturan kişinin, merdiven boşluğuna ayakkabılık koymasından şikayetçi oldu.

MAHKEME DAVACIYI HAKLI BULDU

Davacı apartman yöneticisi; kiracının merdiven boşluğuna koymuş olduğu ayakkabılığın ve ana yapının teras betonuna dikmiş olduğu çanak antenin kaldırmasına, bağımsız bölümdeki balkon tamiratının yaptırılmasına, bodrum katta sığınağa koymuş olduğu odun kömür ve yanıcı maddelerin kaldırılmasına karar verilmesini dava etti. Mahkemece; davanın kısmen kabulüne, davalı tarafından merdiven boşluğuna konulan ayakkabılığın kaldırılmasına, bodrum katta bulunan sığınağa konulan eşyaların kaldırılmasına, ana yapının teras betonuna konulan anten direğinin kaldırılmasına hükmetti.

DAVA YARGITAY’A TAŞINDI

Kararı davalı kiracı temyiz edince devreye Yargıtay girdi. Yüksek Mahkeme kararında şöyle denildi:

"Mahkemece dava konusu taşınmazdaki projeye aykırılıklar bilirkişi raporu ile belirlenip ortak alan olduğu anlaşılan yerlere davalı tarafından yapılan müdahale tespit edilerek müdahalenin önlenmesine ve tayin edilen süre içerisinde eski hale dönüştürülmesine karar verildiğine göre, yazılı olduğu şekilde davanın kabulüne karar verilmesinde bir isabetsizlik bulunmamıştır. Mahkeme hükmünün onanmasına oy birliği ile karar verilmiştir."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO;

Ayakkabılarını bağlayan annesine jest yapan çocuk herkesi gülümsetti!

İklim aktivistleri Kral III. Charles'ın yüzüne pasta fırlattı! İngiltere ayağa kalktı

İLİŞKİLİ HABER

İklim aktivistleri Kral III. Charles'ın yüzüne pasta fırlattı! İngiltere ayağa kalktı
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 7

Paul Eward 1 yıl önce

varoşluktan gelen bir alışkanlıl. özellikle zengin bir adamlar evelenen kadınlar bu görgüsüzlüğü yapıyor. temiz kadın ayakkabıları içeride tutar dışarıda tutmak senin pis bir kadın olduğunu gösterir sen kokuyu duymaya bilirsin ama komşun o iğrenç kokuyu duyuyor. birde çok temizim diyen kadınlar var her gün balkonundan toz silkeleyip alt katın evini toza boğan pis kadınlar da var.

ayşegül 1 yıl önce

Yargıtay vb. üst kurullara, kurumlara mensup olanlar muhtemelen müstakil evlerde villalarda otururlar, bilmezler. Apartmanlar modern hapishanelerdir, özel alanınız yoktur. Komşuda olan biten, pişen düşen, hepsinden mecburen haberdarsınızdır. Apartmanlar yasaklanmalı, insanların psikolojisini bozan bir düzendir apartman yaşantısı. Bitişik nizam, küçük bir avlu veya bahçeye sahip evler yapılmalı.

Algoritma da kal 1 yıl önce

Belediye başkanların oy korkusundan olsa gerek biz daha esnafın işgal ettiği kaldırımları temizliyememişkenmi böyle bir karar vermiş hakim. Hiçmi kaldırımda dolaşmamışlar acaba bu hakimler.

Ademoğlu 1 yıl önce

İnsanlık yardımlaşma idare etmek komşuluk ölüyor

komşu 1 yıl önce

çok doğru bir karar bizim binadada aynı sorun var koymuşlar kocaman paspası ayakkabıları yanlarına diziler yukarı çık çıkabilirsen kaç kere kavga ettik. binada asansörde yok cahillere gel sen laf anlat bir cahil binanın bütün düzenini bozuyor en iyisimi mahkemeye gitmek.

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun