Kral Charles personeline kıyamadı! Krizden etkilenen çalışanları için kesenin ağzını açtı

İngiliz Kraliyet Ailesi'nin yeni hükümdarı Kral III. Charles, ekonomik krizden etkilenen saray personeline destek vermek için kesenin ağzını açtı. Yılda 30 bin sterlinden az kazanan çalışanlarına kendi bütçesinden yardım etmeye hazırlanan Kral'ın 'sadık personelinin' ekonomik ferahı konusunda endişeli olduğu belirtildi.

Kraliçe II. Elizabeth'in vefatının ardından İngilizler tarafından bir türlü kabullenilemeyen yeni hükümdar Kral III. Charles, geçtiğimiz günlerde York kentine yaptığı ziyarette vatandaşlar tarafından yumurtalı bir saldırıya maruz kalmıştı. Tahta oturduğu günden bu yana eleştirilerin hedefi haline gelen 73 yaşındaki Kral bu kez cömert hamlesiyle gündeme geldi. 

Kral III. Charles yumurtalı saldırıya uğradı

Kral III. Charles yumurtalı saldırıya uğradı

"KRAL PERSONELİN EKONOMİK REFAHI KONUSUNDA ENDİŞELİ"

Ekonomik krizden etkilenen çalışanlarına "Yalnız değilsiniz" mesajı veren Charles, yılda 30 bin sterlinden az kazanan temizlik işçileri, hizmetçiler, uşaklar ve güvenlik görevlilerinden oluşan ekibine kendi cebinden bir kereye mahsus olmak üzere 600 bin sterlin verecek. Kraliyete yakın bir kaynak konu hakkında "Kral, insanların yükselen enerji faturalarıyla karşı karşıya olduğunun çok farkında. Sadık saray personelinin ekonomik refahı konusunda endişeleniyor ve elinden geleni yapıyor" şeklinde açıklamada bulundu.

Kral III. Charles

Kral III. Charles

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Alzheimer olduğu söylenmişti! Muazzez Abacı'dan sürpriz video...

Mahmut Tekdemir'in eşi Eda Tekdemir'den  ağır sözler! "Soframdan nem alan pislikler"

İLİŞKİLİ HABER

Mahmut Tekdemir'in eşi Eda Tekdemir'den ağır sözler! "Soframdan nem alan pislikler"
1 milyon kazanmasına ramak kalmıştı! Doğa Eskier Milyoner'de fırtına gibi esti

İLİŞKİLİ HABER

1 milyon kazanmasına ramak kalmıştı! Doğa Eskier Milyoner'de fırtına gibi esti
Ceyda Ateş'ten şaşırtan itiraf: Gözümden akan her damla gerçek!

İLİŞKİLİ HABER

Ceyda Ateş'ten şaşırtan itiraf: Gözümden akan her damla gerçek!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0