Başkan Erdoğan'dan Ahmet Kaya açıklaması!

G20 Bali Zirvesi için gittiği Endonezya ziyareti dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Kaya'nın Fransa'da yer alan mezarının nakili için açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Kasım 2000 tarihinde hayatını kaybeden Ahmet Kaya'nın Fransa'da bulunan mezarının Türkiye'ye getirilmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

"BU TOPRAKLAR ONUN TOPRAĞIDIR"

"Ben tabii istedim ki nakli kubur yapmak suretiyle Fransa’dan alalım, burada defnini yapalım" diyerek sözlerine başlayan Erdoğan, "Bizim nakli kubur teklifimiz hala masadadır. Bu teklifin değerlendirilmesiyle buna göre bir adım atılabilir. Çünkü bu topraklar, onun toprağıdır. Yeter ki aile bu konuda kararını versin ve adımı da ona göre atarız" şeklinde konuştu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Kaya hakkında açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Kaya hakkında açıklamalarda bulundu

"Normal zamanda 'Ahmet Kaya şöyle, Ahmet Kaya böyle…' Peki o gece yaptığınız ne? Neler demediler ki? Biz bir kez daha rahmet diliyoruz. Ama bizim nakli kubur teklifimiz halamasadadır. Bu teklifin değerlendirilmesiyle buna göre bir adım atılabilir. Çünkü bu topraklar, onun toprağıdır. Yeter ki aile bu konuda kararını versin ve adımı da ona göre atarız. Çünkü bu ülkede sevenlerinin olduğu kadar herhalde Fransa'da seveni olmaz" diyerek sözlerini noktalayan Erdoğan'ın teklifine Kaya'nın ailesinin nasıl bir cevap vereceği merak ediliyor. 

 Ahmet Kaya ve eşi

Ahmet Kaya ve eşi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Portakallı kahve nasıl yapılır?

Prenses Diana'dan gelini Kate Middleton'a kalmıştı! 41 yıllık yüzüğün gerçek hikayesi şaşırttı

İLİŞKİLİ HABER

Prenses Diana'dan gelini Kate Middleton'a kalmıştı! 41 yıllık yüzüğün gerçek hikayesi şaşırttı
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0