Mustafa Uslu ile Yiğit Güralp arasında künye krizi! Uslu Ayla filmi için 100 bin lira...

Kore Savaşı sırasında yaşanmış gerçek bir hikayeden uyarlanan sinem filmi Alya'nın proje sahipliğini ve senaristliğini yapan Yiğit Güralp, filmin yapımcısı Mustafa Uslu'ya açtığı davayı kazandı. Büyük zarara uğrayan Uslu'nun tazminat ödemesine karar verildi.

1950 yılında başlayan Kore Savaşı sırasında Süleyman Astsubay ile savaş meydanında bulduğu ve Alya adını verdiği küçük bir kızın hikayesinden uyarlanan Türkiye - Güney Kore ortak yapımı film Ayla'nın yapımcısı ile senaristi arasında künye krizi çıktı. İddialara göre filmin yapımcılığını yapan Mustafa Uslu, filmin senaristi ve proje sahipliğini yapan Yiğit Güralp'ı künyede yalnızca senarist olarak geçirince ikili arasındaki kriz mahkemeye taşındı. Güralp, Uslu'ya tazminat davası açtı.

Ayla filminin yıldızı Kim Seol yıllar sonra ortaya çıktı! Tüm TürkiyeİLİŞKİLİ HABERAyla filminin yıldızı Kim Seol yıllar sonra ortaya çıktı! Tüm Türkiye'yi ağlatan Ayla'nın...

100 BİN LİRALIK TAZMİNAT

İkili arasında yaşanan kriz için İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde açılan davaya göre; Güralp, “Koreli Kızım Ayla” belgeselini izledikten sonra çok etkilendi ve “Ayla” isimli bir film çekmek istedi. Ve bu film için 5 yıl boyunca yoğun bir çalışma içerisine girdi. Güralp'ın hazırladığı kısa film ise izinsiz bir şekilde bir tanıdıkları tarafından Mustafa Uslu'ya izletildi. Uslu, filmi izledikten sonra Güralp'i aradı ve proje için yapımcı sıfatıyla talip olmak istediğini söyledi. Güralp'in avukatları ise "Çıkan haberlerde, afişlerde ve filmin internet sitesinde müvekkilin ismine yer verilmemiştir." ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine Güralp avukatları aracılığı ile 3. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. Güralp, tüm başarıyı yalnızca kendisine mal ettiği iddiasıyla açtığı davayı kazandı. Uslu'ya mahkeme tarafından 75 bin TL telif bedeli, 25 bin TL de manevi tazminat bedeli olmak üzere toplamda 100 bin TL tazminat davası açılmasına karar verildi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Selçuk Bayraktar eşi Sümeyye Erdoğan ile tanışma hikayesini anlattı!

Acun Ilıcalı bu kez ne yapsa olmadı! Tuzak dizisi ekranlara veda ediyor

İLİŞKİLİ HABER

Acun Ilıcalı bu kez ne yapsa olmadı! Tuzak dizisi ekranlara veda ediyor
Cem Karaca'nın NFT'si için son sözü istinaf söyledi: İzin yok!

İLİŞKİLİ HABER

Cem Karaca'nın NFT'si için son sözü istinaf söyledi: İzin yok!

ETİKETLER

İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0