Barış Manço'nun 50 yıllık vasiyeti yerine getirildi! 2023 yılı için söylediği sözler şaşırttı

Türk müziğinin efsane isimlerinden Barış Manço'nun eşi Lale Manço, usta sanatçının yıllar önce dile getirdiği vasiyetini gerçekleştirdi. Manço'nun 50 yıl önce Cumhuriyet'in 100. yılı için bestelediği "2023" adlı eseri Senforock Orkestrası tarafından seslendirilecek.

"Gülpembe", "Sarı Çizmeli Mehmet Ağa", "Can Bedenden Çıkmayınca" ve "Alla Beni Pulla Beni" gibi unutulmaz eserlere imza atan ünlü sanatçı Barış Manço, hem örnek karakteri hem de meslek hayatındaki başarısıyla 7'den 70'e milyonların kalplerinde taht kurdu.

Barış Manço

Barış Manço

Özellikle "Adam Olacak Çocuk" gibi çocuklar için yaptığı eğitici özgün TV programları ile Türkiye'nin önemli değerlerinden biri haline gelen Manço'nun 1975 yılında çıkardığı "2023" parçası yıllar sonra sahneye taşınıyor. Şef Musa Göçmen yönetimindeki Senforock Orkestrası, önceki akşam saat 20.30'da İstanbul Avcılar Havuz Meydanı'nda Barış Manço'nun vasiyeti olan "2023" parçasını seslendirdi.

Barış Mançonun Osaka konserinden görüntüler

Barış Mançonun Osaka konserinden görüntüler

Musa Göçmen, sosyal medyadan yaptığı konser duyurusunda, "Bugün büyük sanatçının müzikal vasiyetini gerçekleştirmek için İstanbul'dayız. Çok heyecanlı" ifadelerini kullandı.

Barış Manço

Barış Manço

LALE MANÇO 2023'ÜN BİR VASİYET OLDUĞUNU AÇIKLAMIŞTI!

Barış Manço'nun ölüm yıldönümünde eşi hakkında konuşan Lale Manço, usta sanatçının vasiyetini ilk kez açıkladı. Manço'nun "Kayaların oğlu" ifadesinin yer aldığı şiirsel bir prologla başlayan "2023" adlı eserinin çok enteresan bir beste olduğuna işaret eden Lale Manço, "Türkiye Cumhuriyeti’nin 2023’teki yani 100. yılına atfedilerek yazılmış bir metin ve onun Türkiye Cumhuriyeti’ne inancını, onun gücüne ve nasıl ayakta duracağına inandığını gösteriyor. Çok etkileyici bir metin olduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştu. 

Lale Manço

Lale Manço

"BARIŞ MANÇO'NUN VASİYETİNİ MUTLAKA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

"2023" isimli eserin Manço için çok değerli olduğunu ve bu eserin üzerinden 50 yıl geçse de kendisinin bu konuda bir vasiyeti olduğunu da ifade eden Lale Manço, şöyle konuştu:

"Barış Manço'nun bir de vasiyeti var 2023 parçasıyla ilgili olarak, 'Ben 2023'te 80 yaşında olacağım. O zaman belki Doğukan'ın kolunda sahneye çıkacağım ve 2023 bestemi bir senfoni orkestrası eşliğinde icra edeceğim' diyor. Bu bizim vasiyet olarak kabul ettiğimiz bir şey ve yerine getirilmesi gereken bir emir diye kabul ediyoruz ve bunu mutlaka gerçekleştireceğiz."

Barış Manço'nun hologramının da yer alacağı projeye ilişkin detayları paylaşan Lale Manço, "Barış Manço'yu biz 2023'te mutlaka sahneye çıkaracağız ve senfoni eşliğinde 2023'te dinleyeceğiz." diyerek sözlerini tamamladı. 

Barış Mançonun eşi

Barış Mançonun eşi

JAPONYA'DAKİ KONSERİNDE 2023 DİLEĞİNİ PAYLAŞMIŞTI!

Lale Manço'nun açıklamalarının ardından usta sanatçının 1995 yılında Japonya'nın Osaka şehrinde verdiği konserinde söylediği sözler de yeniden gündeme geldi. Tüm dünyada 'barış'ı temsil eden Manço, Japonya'daki unutulmaz konserinde "2023" şarkısından bahsederek bu yılla ilgili dileklerini sıralamıştı. 

Barış Mançonun Osaka konserinden görüntüler

Barış Mançonun Osaka konserinden görüntüler

"2023 YILINDA TEKRAR BURAYA GELMEK İSTİYORUM"

Konser esnasında Türk Bayrağı sallayarak şarkısından bahseden Barış Manço "O yıl benim ülkem, Türkiye 100. yaşına basacak. Parçamızın adı 2023. Cumhuriyetimiz 2023'te 100 yaşına basacak. O yıl ben de 80 yaşına basacağım. 2023 yılında tekrar buraya gelmek istiyorum. Osaka'da tekrar bu şarkıyı çalmak istiyorum" ifadelerini kullanmıştı. 

Ülkesine olan sevgisini dile getiren ve 2023 yılıyla ilgili hayal kuran usta sanatçının 28 yıl önce söylediği sözler tüyleri diken diken etti. 1999 yılında yaşamını yitiren Manço'nun Türkiye'nin 100. yılını göremeden ve hayalini gerçekleştiremeden yaşama gözlerini yumması herkesi duygulandırdı. 

Barış Manço 2023 hayali

Barış Manço 2023 hayali

Yusuf İslam İsrail vahşetine ateş püskürdü: Allah'ın kusursuz adaletinden kaçamayacaksınız!

İLİŞKİLİ HABER

Yusuf İslam İsrail vahşetine ateş püskürdü: Allah'ın kusursuz adaletinden kaçamayacaksınız!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 3

SEYRAN 5 ay önce

ruhun şad OLSUN.

ali 6 ay önce

cumhuruyetin yüzüncü yılı için kayaların oğlu nu yazmış bestelemiş ve seslendirmişti. yeni bir doğuşu yeni türk devletini anlatıyordu. kayaların oğlu...

Murat 1 yıl önce

Kecke disisleri bakanligi barismanconun bu istegini japonyada dijital bir konser vermeyi organize etseydi

Toplam 7 beğeni