Masterchef Türkiye'nin şampiyonu belli oldu! Herkesin merakla beklediği o isim...

Nefeslerin tutulduğu yarışma programı MasterChef Türkiye'de sona gelindi. İzleyenleri ekran başına kilitleyen programın şampiyonu dün akşam yayımlanan bölümde belli oldu. Peki hangi isim şampiyon oldu? Final gecesinde neler yaşandı? İşte detaylar...

TV8 ekranlarında seyircisiyle buluşan sevilen yarışma programı MasterChef Türkiye'nin finali dün akşam yayımlandı. Yayımlandığı her sezon büyük ilgiyle takip edilen yarışmanın yeni sezonu da izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. Danilo Zanna, Mehmet Yalçınkaya ve Somer Sivrioğlu'nun jüri üyeliğini yaptığı yarışmada, yarışmacılar Metin Yavuz ve Kıvanç Karadeniz kıyasıya rekabet ederek finalist olmaya hak kazandılar.

Masterchef Türkiye

Masterchef Türkiye

MasterChef Türkiye programının gözde yarışmacısı Metin Yavuz! Nişanlısı ile dikkat çeken...İLİŞKİLİ HABERMasterChef Türkiye programının gözde yarışmacısı Metin Yavuz! Nişanlısı ile dikkat çeken...

MASTERCHEF TÜRKİYE'NİN FİNAL GECESİNDE NELER YAŞANDI?

Yarışmanın ilk etabından yarışmacılar menüde; başlangıç, ana yemek ve tatlı bulunan Türk mutfağı yorumlaması konseptli üç adet tabak çıkardılar. Yemeklerin hazırlanması için toplamda 1 saat 45 dakikaları bulunan yarışmacılardan Kıvanç'ın menüsü; Ege, Anadolu ve bal kabağı mantarı olurken Metin'in menüsü; Antalya Piyazı (tırnak pide ile), İslim kebabı (siyez pilavı ile), nişasta helvası oldu. 30 puan üzerinden sonladan ilk etabın sonunda Kıvanç 20 puanın sahibi olurken Metin ise 18 puan aldı.

Masterchef Türkiye Metin Yavuz ve Kıvanç Karadeniz

Masterchef Türkiye Metin Yavuz ve Kıvanç Karadeniz

Yarışmacılar, yarışmanın ikinci etabında ise uluslararası mutfaktan seçmiş oldukları menüleri hazırladılar. Kıvanç'ın ikinci etap menüsü; Ahtapot rüyası, kış ördeği ve Strudel olurken Metin'in menüsü; buharda pişmiş ılık barbun, dolgulu kalkan,kakule toprağı üzerine Melisa çiçek mousse oldu. İkinci turda ise Metin 42 puana ulaşırken Kıvanç da 41 puana ulaştı.

Masterchef Türkiye Şampiyonu

Masterchef Türkiye Şampiyonu

MASTERCHEF TÜRKİYE 2022 - 2023 ŞAMPİYONU KİM OLDU?

Zorlu geçen yarışmanın final etabında ise yarışmacılar kendilerine ait olan imza tabaklarını şeflere sundular. Her iki yarışmacının tabağı da şeflerden yüksek puan alırken üçüncü etabın sonunda Kıvanç 65, Metin ise 70 puana ulaştı. Yarışmanın sonunda Kıvanç'tan 5 puan fazla alarak Masterchef Türkiye'nin şampiyonu olmayı başaran isim Metin Yavuz oldu. Metin, Masterchef şampiyonluk kupasının yanında büyük ödül, lüks otomobili de kazandı.

Masterchef Türkiye şampiyonu Metin Yavuz

Masterchef Türkiye şampiyonu Metin Yavuz

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Siparişini teslim ettikten sonra piyanonun başına geçen kurye... Kimse bu kadarını beklemiyordu

Burcu Esmersoy gençlik yıllarına ait fotoğrafı paylaştı! O fotoğrafı görenler...

İLİŞKİLİ HABER

Burcu Esmersoy gençlik yıllarına ait fotoğrafı paylaştı! O fotoğrafı görenler...
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0