Ünlü oyuncu Adrian Grenier TRT yapımı için Türkiye'de! Küresel iklim değişikliğini anlatacak

Özel yapımlarıyla dünya çapında adından söz ettiren TRT World, küresel iklim değişikliğini anlatan bir belgesel için ünlü aktör Adrian Grenier ile anlaştı. Grenier'i Türkiye'de gören hayranları, ünlü oyuncuyu sevgi seline boğdu.

Projeleriyle küresel çapta çok ses getiren TRT World 193 ülkeye eş zamanlı yayın yapıyor. Türkiye'nin ilk uluslararası İngilizce haber kanalı olma özelliğini taşıyan TRT World, küresel iklim değişikliğini anlatacağı yeni belgesel yapımı için Hollywood yıldızı Adrian Grenier ile el sıkıştı. 

Söz konusu belgesel ödüllü yönetmen Susan Gray tarafından yayına hazırlanıyor. Belgeselin çekimleri ise Türkiye, Mısır ve ABD'de gerçekleşiyor.

Adrian Grenier Türkiyede

Adrian Grenier Türkiyede

İKLİM SORUNLARI İLE MÜCADELEDE EN İYİ UYGULAMALARIN ELE ALINMASI PLANLANIYOR

Uzun metrajlı olarak çekimlerine devam eden belgesel için uzmanlar saha çalışmalarını bizzat takip ediyor. Yapım, iklim değişikliğinden kaynaklanan aksaklıkların farklı coğrafyalardaki görünümü ile bu sorunlardan kaynaklanan zorlukların üstesinden gelmek için geliştirilmiş uyum çözümlerini işleyecek. Tanınmış uzmanlar ile "farkındalık" misyonu taşıyan belgeselde iklim sorunları ile mücadeledeki en iyi uygulamaların da ele alınması planlanıyor. 

Belgesel filmin başlıca konuları arasında çevre sorunları olan ısı, su kaynaklarının azalması, gıda güvenliği ve atık yönetimi olması bekleniyor.

Adrian Grenier

Adrian Grenier

SORUNLAR İÇİN PRATİK ÇÖZÜMLERE YER VERİLİYOR

Belgeselde, acil çözülmesi gereken sorunlar için en etkili ve etkin yöntemler ele alınacak. Yapımda çiftçilerden sanatçılara, sporculardan çevre aktivistlerine kadar farklı prensiplerde yetişen kişiler ile görüşmeler de yer alıyor. Ayrıca projenin ilgi çeken bir başka unsuru da; başta Türkiye’de Emine Erdoğan himayesinde yürütülen Sıfır Atık projesi olmak üzere Türkiye'nin ortaya koyduğu son derece önemli, pratik, çözümlere geniş bir çerçevede yer vermesi.

Problemlerin çözümlenmesi ve kaynak yönetimini de ele alan yapım, ayrıca dikey tarım gibi şu anda geliştirilmekte olan tarımsal yeniliklere de değinecek.

Adrian Grenier TRT World ile anlaştı

Adrian Grenier TRT World ile anlaştı

BELGESELİN İSMİ NE, NE ZAMAN YAYINLANACAK?

TRT World tarafından hayata geçirilecek ve çekimleri devam eden belgesel filmin ismi ve yayın tarihinin önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO;

Anneannesini kaybeden Kadir Ezildi'den ağlatan video paylaşımı! 'Ben sarılmaya kıyamazken ellerimde öldün'

Mahir Günşıray'dan Şahmaran'a sitem dolu sözler! "3 kişilik dizi yapmışsınız, bravo!"

İLİŞKİLİ HABER

Mahir Günşıray'dan Şahmaran'a sitem dolu sözler! "3 kişilik dizi yapmışsınız, bravo!"
Emine Erdoğan'dan doğasever gençlere tebrik paylaşımı

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan'dan doğasever gençlere tebrik paylaşımı

BİR YORUM YAPIN 0