Barış Manço vefatının 24. yıl dönümünde anılıyor! Barış Manço kimdir?Usta sanatçının hayatı...

Türkiye'nin unutulmaz sanatçısı Barış Manço, vefatının 24. yıl dönümünde sevenleri tarafından anılıyor. Bu toprakların gördüğü en efsane sanatçılardan biri olan Barış Manço'nun vefatı, büyük küçük herkesi derinden etkiledi. Onunla büyüyen kuşaklar, programına katılan adam olacak çocuklar ve daha niceleri... İşte ölümüyle herkesi yasa boğan usta sanatçının hayatına dair bilinmeyenler

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Anadolu rock müziğinin efsane ismi, 7'den 70'e herkesin gönlünde taht kuran; bilezikleri, kolyeleri, yüzükleri, uzun saçları ve muazzam sesiyle unutulmaz isimlerin arasında yer alan Barış Manço, herkesi derinden etkileyen vefatının 24. yıl dönümünde Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği programla anılıyor. 1 Şubat saat 20.00’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan "Barış Manço’yu Sevgiyle Anıyoruz" anma programında, 1972 yılında Barış Manço'nun önderliğinde kurulan Kurtalan Ekspres sahne alacak.

Barış Manço

Barış Manço

Barış Manço'nun Moda'da yer alan ve Kadıköy Belediyesi tarafından usta sanatçının ailesi ile birlikte müze haline getirilen evi de her yıl olduğu gibi bu yıl da anma programı kapsamında 31 Ocak günü saat 24.00’e kadar ziyaretçilere açık olacak. Usta sanatçının eşyalarının yer aldığı ev ücretsiz bir şekilde ziyaret edilebilecek.

Barış Manço müzesi

Barış Manço müzesi

Barış Manço Müzesi Evi nerede, nasıl gidilir? 2023 Barış Manço Müzesi ziyaretçi saatleriİLİŞKİLİ HABERBarış Manço Müzesi Evi nerede, nasıl gidilir? 2023 Barış Manço Müzesi ziyaretçi saatleri

2023 YILI İÇİN SÖYLEDİKLERİ ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE YENİDEN GÜNDEME GELDİ

Barış Manço'nun ölüm yıl dönümünde, 2023 yılı için söylediği sözler herkesi duygulandırdı. Barış Manço'nun 1995 yılında Osaka konseri sırasında çekilmiş görüntüleri, usta sanatçının ölüm yıl dönümünde yeniden gündeme geldi. 24 yıl önce hayatını kaybeden usta sanatçının konseri sırasında 2023 yılı için söylediği şu sözler tüyleri diken diken etti.

İşte bugün yaşasaydı tam 80 yaşında olacak olan usta sanatçı Barış Manço'nun 2023 yılı için söyledikleri...

"Parçamızın adı 2023... Yani 2023 yılından bahsediyorum tabii ki. O yıl benim ülkem, Türkiye, Cumhuriyetimiz 100 yaşına basacak. O yıl ben de 80 yaşına basacağım. 2023 yılında tekrar buraya Osaka'ya gelmek istiyorum ve bu parçayı tekrar çalmak istiyorum."

BARIŞ MANÇO KİMDİR?

Türk sanat müziği sanatçısı Rikkat Uyanık ile İsmail Hakkı Manço çiftinin oğulları olarak 2 Ocak 1943'te Üsküdar'da dünyaya gelen Barış Manço, Türk rock ve pop müziğine büyük katkı sağlayan usta isimlerden biridir. 7'den 70'e herkesin sevgisini kazanan usta sanatçının hayatı, her sene vefatının yıldönümünde araştırılıyor. Peki Anadolu rock müziğinin unutulmaz ismi Barış Manço kimdir? İşte usta sanatçı hakkında merak edilenler...

Barış Manço kimdir

Barış Manço kimdir

Türkiye'de rock müziğin öncülerinden olan ve Anadolu Rock müziğin kurucuları arasında sayılan Manço ilk grubunu, 1958 yılında Galatasaray Lisesi'nde okurken, "Barış Manço ve Kafadarlar" adıyla kurdu ve ilk bestesini de "Dream Girl" adıyla çıkardı. Sanatçı ilk konseri ise yine Galatasaray Lisesi'nin konferans salonunda verdi.

Barış Manço ve Kafadarlar

Barış Manço ve Kafadarlar

1962 YILINDA İLK PLAĞINI ÇIKARDI

19 yaşındayken "Harmoniler" adlı grubuyla 45'lik plağını çıkaran sanatçı, bu albümde sözleri İngilizce olan "Twist in USA" ve "The Jet" isimli iki şarkıya imzasını attı. Bu albümünün ardından Belçika'da yaşayan ağabeyi Savaş Manço'nun yanına giden Barış Manço, burada Belçika Güzel Sanatlar Akademisi'ne kaydoldu.

Barış Manço ve Savaş Manço

Barış Manço ve Savaş Manço

12 Ocak 1965'te Paris Olympia'da konser veren usta sanatçı, 1967 yılında Mazhar Alanson ve Fuat Güner'in öncülüğündeki "Kaygısızlar" grubuyla "Kol Düğmeleri" adlı parçasını çıkardı. Dönemin aranjman modasına tepki gösteren Manço, "Kızılcıklar Oldu mu?", "Derule" ve "Kirpiklerin Ok Ok Eyle" isimli türkülerini rock'n roll ve twist tarzlarında seslendirdi.

Barış Manço hayatı

Barış Manço hayatı

1970 yılında bestelediği "Dağlar Dağlar" isimli eserinin yer verildiği plak, kariyerinde bir dönüm noktası oldu ve sanatçı bu eserle Platin Plak Ödülü'nü kazandı. "Gül Pembe", "Ali Yazar Veli Bozar" , "Alla Beni Pulla Beni" ve bestelediği 200'ün üzerinde eseriyle, 56 yıllık hayatı boyunca gönüllerde taht kuran usta sanatçı, 31 Ocak'ı 1 Şubat 1999'a bağlayan gece saat 23.30 sıralarında ani tansiyon düşmesi sonucu fenalaştı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Manço, 56 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Barış Manço vefatı

Barış Manço vefatı

Barış Manço'nun Moda'daki evine hayranları akın etti!

İLİŞKİLİ HABER

Barış Manço'nun Moda'daki evine hayranları akın etti!
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0