Barış Manço Müzesi Evi nerede, nasıl gidilir? 2023 Barış Manço Müzesi ziyaretçi saatleri

Geride bıraktığı unutulmaz eserleri ile 7'den 70'e milyonların sevgisini kazanan ünlü sanatçı Barış Manço'nun evi uzun yıllardır müze olarak ziyaretçilerine kapılarını aralıyor. Usta sanatçıyı ölüm yıldönümü olan 1 Şubat'ta yeniden hatırlamak isterseniz tüm planlarınızı geride bırakıp Barış Manço Müzesine doğru yolculuğa çıkabilirsiniz. Peki Barış Manço Müzesi nerede? Barış Manço'nun evi nerede? İşte yanıtlar...

"Dağlar Dağlar", "Gülpembe", "Domates Biber Patlıcan", "Kara Sevda", "Dönence" ve "Hal Hal" gibi hafızalara kazınan şarkılarıyla Türk müziğine damga vuran Barış Manço, ülkemizde 7'den 70'e herkesin sevgisini kazanan unutulmaz sanatçılardan biridir. "Adam Olacak Çocuk" gibi çocuklar için yaptığı eğitici özgün TV programları ile çocuklarında kalplerinde de çok özel bir yere sahip olan Barış Manço'nun yaşamını sürdürdüğü ve eserlerini ürettiği evi, günümüzde müze olarak ziyaretçilerine kapılarını aralıyor. Gelin, Barış Manço'ya dair pek çok detayın gözler önüne serildiği Barış Manço Müzesini birlikte adım adım keşfedelim.

Sanal müze nedir? İnternetten gezilebilecek sanal müzeler hangileridir?İLİŞKİLİ HABERSanal müze nedir? İnternetten gezilebilecek sanal müzeler hangileridir?

BARIŞ MANÇO MÜZESİ NEREDE? BARIŞ MANÇO'NUN EVİ NEREDE?

Her yıl binlerce ziyaretçiye kapılarını aralayan Barış Manço Müzesi, İstanbul'un Kadıköy ilçesinde yer almaktadır. Barış Manço'nun eşi ve iki oğluyla birlikte uzun yıllar yaşadığı Moda semtindeki bu ev "Barış Manço 81300 Moda" olarak isimlendirilmektedir. Eğer yolunuz Anadolu Yakası'na düşerse mutlaka Türk ve Dünya müziğine adını altın harflerle kazıyan Barış Manço'nun evine uğramalısınız. 

BARIŞ MANÇO'NUN EVİ NE ZAMAN MÜZE OLDU? BARIŞ MANÇO MÜZESİ'NDE NELER VAR?

Barış Manço'nun 1999 yılında hayatını kaybedene kadar çocukları ve eşiyle yaşamını sürdürdüğü Barış Manço Evi, ünlü sanatçının "Bir insan en son ne zaman bahsedilmekten vazgeçilirse, o zaman ölmüş sayılır" sözünden yola çıkarak 2010 yılında müzeye dönüştürülmüştür.

barış manço müzesi evi

barış manço müzesi evi

19'uncu yüzyılın Viktoryen tarzında mimarisini gözler önüne seren Barış Manço Müzesi binasının 1895 yılında Mr. Dowson adında bir İngiliz tarafından yaptırılmıştır. Bu tarihi köşk geçmişte Zühtü Paşa'nın torunu olan Afife Pelin Hanım'ın da yaşamını sürdürdüğü yer olarak bilinmektedir. 

barış manço moda 81300

barış manço moda 81300

Tarihi olarak büyük bir önem arz eden bu ev, Barış Manço'nun eşi Lale Manço, oğulları Doğukan Hazar ve Batıkan Zorbey ile birlikte Kadıköy Belediye tarafından yapılan özenli çalışmalar sonucunda Barış Manço'nun hatıralarıyla müzeye dönüştürülmüştür. 

barış manço müzesi salonu

barış manço müzesi salonu

Müzeye ilk adımınızı attığınız anda Barış Manço'nun ünlü şarkısı Domates Biber Patlıcan'dan esinlerek yapılmış domates, biber ve patlıcan maketlerini göreceksiniz. Aynı zamanda köşkün girişinde Barış Manço'nun öldüğü gün sevdikleri tarafından yazılan notlar göze çarpmaktadır.

barış manço müzesi notları

barış manço müzesi notları

Salon, yemek odası ve kıyafet odasının yer aldığı müzenin giriş katında en dikkat çeken detay Barış Manço'nun Avusturya'dan aldığı ve bestelerinin mimarı olan "Steinway B210" kuyruklu piyanosudur. Bu kıymetli piyanonun hemen yanı başında Heykeltıraş Murat Daşkın'ın imzasını taşıyan Barış Manço heykeli yer almaktadır. 

barış manço müzesi moda

barış manço müzesi moda

Ziyaretçilerini son derece nostaljik bir yolculuğun içerisine sürükleyen Barış Manço Müzesi'nde cam objeler, dünyanın dört bir köşesini yansıtan tablolar, antika mobilya takımları, sahne kıyafetleri ve özellikle Manço'nun "Sarı Çizmeli Mehmet Ağa" şarkısının klibinde giydiği meşhur çizmeleri ziyaretçilerin odak noktası haline geliyor. 

barış manço evi müzesi

barış manço evi müzesi

Ünlü sanatçının müzik hayatı boyunca sahip olduğu ödüller ve madalyaların da sergilendiği müzenin ikinci katında ise "Adam Olacak Çocuk" adı verilen çocuklar için özel olarak ayrılan bir bölüm yer almaktadır. Öte yandan evde yazlık ve kışlık olarak adlandırılan iki bahçe de dikkatleri üzerine çekmektedir.

barış manço müzesi evinden kareler

barış manço müzesi evinden kareler

2023 BARIŞ MANÇO MÜZESİ GİRİŞ ÜCRETİ NE KADAR? BARIŞ MANÇO MÜZESİ ZİYARETÇİ SAATLERİ 

Barış Manço Müzesi Evi'ne gitmeyi düşünüyorsanız; büyükler için 10 TL öğrenciler için 5 TL giriş ücreti ödemeniz gerekmektedir. Öte yandan; dini bayramlar ve Pazartesi günleri dışında müzeyi her gün saat 09:00 ve 16:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

barış manço balmumu heykeli

barış manço balmumu heykeli

BARIŞ MANÇO MÜZESİ'NE NASIL GİDİLİR? BARIŞ MANÇO MÜZESİ ADRESİ

  • İstanbul'un Anadolu Yakası'nda yer alan Barış Manço Müzesi'ne İstanbul'un farklı noktalarından metrobüs hattını kullanarak ulaşım sağlamanız mümkündür. Söğütlüçeşme durağında inerek kısa bir yürüme mesafe sonrası Kadıköy Moda'da yer alan Barış Manço Müzesi'ne ulaşım sağlayabilirsiniz. 
  • Eğer Avrupa Yakası'ndan ulaşım sağlayacaksanız aynı zamanda vapur kullanarak Kadıköy'den Barış Manço Müzesi'ne kolaylıkla gidebilirsiniz.

Müzenin açık adresi ise şu şekildedir: 

Caferağa Mahallesi, Yusuf Kamil Paşa Sok. No:5, 34710 Kadıköy/İstanbul

Barış Manço şovalye odası

Barış Manço şovalye odası

Türkiye'nin adresini ezbere bildiği bu müzeye gelerek "Barış" dolu bir gün geçirebilirsiniz!

A101 2 Şubat Samsung televizyon alınmalı mı? Samsung 58au7000 58 4K Crystal özellikleri

İLİŞKİLİ HABER

A101 2 Şubat Samsung televizyon alınmalı mı? Samsung 58au7000 58 4K Crystal özellikleri
Nilay Keçeci ile kış depresyonuna girmeden zayıfla!

İLİŞKİLİ HABER

Nilay Keçeci ile kış depresyonuna girmeden zayıfla!
Barış Manço'nun ölüm yıl dönümüne özel! 2023 yılı için sözleri herkesi duygulandırdı

İLİŞKİLİ HABER

Barış Manço'nun ölüm yıl dönümüne özel! 2023 yılı için sözleri herkesi duygulandırdı
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0