Hacı Ali Konuk deprem bölgesinden anbean görüntüler paylaştı! Canlı yayına çıkan usta isim...

Usta tiyatrocu Hacı Ali Konuk, turne için gittiği Malatya'da depreme yakalandı. Konuk'un Malatya'da kaldığı otelin yanındaki bir bina depremde yıkıldı. CNN Türk'te canlı yayına bağlanan Konuk, deprem bölgesinden anbean görüntüler paylaştı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Dün gece saatlerinde 10 ilde, 7 ve üstü şiddetlerde gerçekleşen depremler sonrası büyük kayıplar yaşanmaya devam ediyor. Çok sayıda kişinin ölümüne sebep olan deprem sonrası yıkılan binalardan, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarılmaya çalışıyor. Malatya, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Gaziantep, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'da hissedilen büyük depremde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bölgelerdeki ekiplerin arama çalışmaları devam ederken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ölü ve yaralı sayısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Büyük ölçekli, şiddeti çok yükse ve 10 ilimizi etkileyen bir deprem. Cumhurbaşkanımız olayı birebir takip etmektedir ve yönetmektedir. İlk etapta vefat, yaralı ve enkazlarla ilgili bilgi vereceğim. Kahramanmaraş'ta 70 vatandaşımızı kaybettik. Hatay'da 4 kişi vefat etti. Osmaniye'de 20 kaybımız var. Adıyaman'da 13 kaybımız var. Diyarbakır'da 14 kaybımız var. Urfa'da 18 kaybımız var. Antep'te 80 kişi hayatını kaybetti. Adana'da 10 kaybımız var. Malatya'da 47 kaybımız var. Toplam itibarı ile 284 vefatımız var. 2323 yaralımız var." ifadelerini kullandı.

HACI ALİ KONUK ENKAZ GÖRÜNTÜLERİNİ ANBEAN PAYLAŞTI

Vatandaşların ve arama kurtarma ekiplerinin el birliğiyle mücadele ettikleri depremde ünlü isimlerden de yardımlar gecikmiyor. Bu ünlülerden biri olan ünlü tiyatrocu Hacı Ali Konuk, Malatya'da yakalandığı deprem bölgesinden anbean görüntüleri canlı yayında paylaştı. CNN Türk'ün canlı yayınına bağlanan Konuk, depremde yıkılan bir binaya ait görüntüleri izleyicilerle paylaştı.

"YERİN ALTINDAN SESLER GELİYOR"

Ünlü tiyatrocu yıkılan binanın hemen yanından yayına bağlanarak son durumu anlattı. Tiyatrocu yaşanan büyük deprem için "Şu an da Yeşilyurt tarafındayız. 9 katlı bir bina yıkıldı. Yalnız sevindirici bir haber var. 7 saat sonra iki kişi kurtarıldı. 4.20 geçe biz depreme yakalandık. Otelde bir şey yok ama binalar çok kötü. Birkaç arkadaşımız enkaz altında. Etrafta yıkılan binalar var. Biz de yardım etmeye çalışıyoruz. İyi yapılmayan binalar yıkılmış. Aralarda yerin altında sesler geliyor. İnsanlar oralara yöneliyorlar. Öyle ki halk tabiriyle pestil olmuş binalar.." ifadelerini kullandı. Konuk, deprem bölgesine yardım talebinde bulunmayı da ihmal etmedi.

İKİNCİ DEPREMİN ARDINDAN SON DURUMU PAYLAŞTI

Usta tiyatrocu Hacı Ali Konuk, sabaha karşı gerçekleşen 7,7'lik depremin ardından Malatya'dan anbean paylaşım yapmıştı. CNN Türk'e bağlanarak deprem anını saniye saniye ekranlara getiren Konuk, öğlen saatlerinde gerçekleşen ikinci 7,6'lık depremin ardından tekrar yayına bağlandı.

Malatya'ya bir tiyatro için gelen usta tiyatrocu Hacı Ali Konuk'un kaldığı otelin yanındaki bina depremde yıkılmıştı. Deprem bölgesinden görüntüleri canlı yayında paylaşan Konuk, gerçekleşen ikinci depremin ardından tekrar yayına bağlanarak "Bir tiyatro oyunu için Malatya'ya geldik. Yanımızdaki bina depremle yıkıldı. Enkaz altında kalan insanlar var, arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.Gerçekten çok üzgünüm. Bu artçı falan değildi. Çok şiddetli bir sarsıntı yaşadık. Bir anda 10 tane bina gözümün önünde yıkıldı. Gerçekten moralimiz çok bozuk" ifadelerini kullandı.

İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0