Reyhanlı'daki Kibar Feyzo konağı depremde hasar aldı! İşte son hali...

Reyhanlı'da bulunan, film ve dizilere konu olan Fatih Aliye Müderris Konağı depremde hasar gören yapılardan biri oldu. 'Kibar Feyzo', 'Ezo Gelin', 'Asi' gibi birçok unutulmaz filmlerde kullanılan tarihi yapının çatısı ve duvarları yıkıldı. Son hali görenlerini üzdü.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından birçok tarihi yapı zarar gördü. 60 yıldan fazla ayakta duran ve birçok film ve dizilerde kullanılan Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki tarihi Fatih Aliye Müderris Konağı da depremde hasar alan yapılar arasında bulunuyor.

Tarihi konağın duvarları yıkıldı, çatısı zarar gördü. Tarihi konağın, cam kenarında ve havuzunda ise dökülmeler meydana geldi.

SİNEMA MÜZESİ HALİNE GETİRİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILIYORDU!

1978 yılında çekilen başrolünü Kemal Sunal'ın oynadığı, 'Kibar Feyzo' filminde kurgusal karakter Maho Ağa'nın evi olarak üne kavuşan Reyhanlı'daki tarihi Fatih Aliye Müderris Konağı sinema müzesi haline getirilmesi için bir süredir çalışmalar yapılıyordu.

Kibar Feyzo filmi

Kibar Feyzo filmi

Depremden sonra tarihi yapının çatısında ve duvarlarında hasarların meydana gelmesi müze çalışmalarını durdurdu.

Gönül Dağı dizisinin yapımcısından yepyeni proje geliyor! Başrolünü ise dizi oyuncularından...

İLİŞKİLİ HABER

Gönül Dağı dizisinin yapımcısından yepyeni proje geliyor! Başrolünü ise dizi oyuncularından...
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0