Camilla 'Konsort Kraliçe' olmamak için direniyor! Elizabeth'in vasiyetini dinlemeyip...

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in ölümünün ardından 64 yıl boyunca tahta kavuşma hayalleri kuran Prens Charles kral oldu. Charles'ın 'kral' unvanı almasıyla beraber eşi Camilla da "Konsort Kraliçe" olarak anılmaya başlandı. Ancak 'konsort' unvanından rahatsızlık duyan Camilla'nın resmi taht töreninde bunu değiştirmek istediği iddia ediliyor.

Dünya tarihinin en önemli figürlerinden biri olan İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, 8 Eylül 2022 tarihinde yaşama gözlerini yumdu. Kraliçe'nin 70 yıllık taht serüveninin son bulmasıyla tahtın bir numaralı varisi Prens Charles, kral oldu. Kraliçe Elizabeth, Charles tahta çıktıktan sonra, eşinin "Konsort Kraliçe Camilla" olarak anılmasını istediği için Cornwall Düşesi olan Camilla "Konsort Kraliçe" unvanına sahip oldu. 

Kral Charles ve eşi Camilla

Kral Charles ve eşi Camilla

Bu durumdan rahatsızlık duyan ve yalnızca 'Kraliçe' olarak anılmak isteyen Camilla, kısa süre önce bir alanı "Kraliçenin Okuma Odası" olarak adlandırarak 'Konsort' unvanını hiçe saymıştı. İddialara göre Kral III. Charles'ın taç giyme töreni olan 6 Mayıs'ta Camilla'nın unvanı da değişiklik gösterebilir ve yalnızca 'Kraliçe' olarak anılabilir.

Camilla Bowles Parker

Camilla Bowles Parker

PRENS WİLLİAM VE KATE MİDDLETON'IN DA RESMİ OLARAK UNVANLARI DEĞİŞTİ!

Cornwall Dükü ve Galler Prensi Charles'ın kral olmasıyla birlikte Kral III. Charles'ın her iki unvanı da veliaht olan oğlu Prens William ve eşi Kate Middleton'a geçti. 

İngiliz Kraliyet Ailesi

İngiliz Kraliyet Ailesi

Prenses Diana'dan sonra ilk kez Galler Prensesi unvanıyla dünya gündeminin en çok konuşulan ismi haline gelen Kate Middleton ve Prens William'ın unvanları bugüne dek resmileşmemişti. Ancak ülkenin resmi gazetesi The Gazzete'de yayınlanan yeni bildirgede unvanların 13 Şubat'ta verildiği belirtildi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

O görüntüler sosyal medyayı ikiye böldü! Yürüyen merdivende keman çalan...

Kızının elini tutmayı bir olsun bırakmadı! Ebru Yaşar Mesut Hançer'e ev satın aldı

İLİŞKİLİ HABER

Kızının elini tutmayı bir olsun bırakmadı! Ebru Yaşar Mesut Hançer'e ev satın aldı
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0