Hadise depremzedeler için Belçikalı sanatçılarla buluştu! Rekor bağış 220 milyon TL'ye ulaştı

Ünlü şarkıcı Hadise, Belçika'nın Türkiye'de büyük yankı uyandıran deprem felaketi için hazırladığı yeni yardım kampanyasında yer aldı. 30 Flaman sanatçıyla bir araya gelen Hadise, "12-12" kampanyası için "People Help the People" şarkısını seslendirdi. Belçika'da yayın yapan radyo kanallarının da katılımıyla "12-12" konsorsiyumunun düzenlediği bağış kampanyasında şu ana kadar 220 milyon TL toplandığı açıklandı.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, tüm Türkiye'yi derinden sarstı. Binlerce kişinin yaşamını yitirdiği 'asrın felaketinde' dünyanın dört bir yanından bölgeye yardımlar ve bağışlar geldi. İlk günden itibaren depremzedeler için hem Türkiye hem de Hollanda'da düzenlenen projelere katılan şarkıcı Hadise Belçika'da düzenlenen yardım kampanyasında önemli bir rol üstlendi. "12-12" isimli yardım kampanyası için 30'u aşkın Flaman sanatçı, Artists'in "People Help the People" adlı şarkıyı seslendirdi. 

"İKİ KÜLTÜR ARASINDA BİR KÖPRÜ GÖREVİ GÖRDÜM"

Gönüllü olarak yer aldığı projeden gurur duyduğunu belirten Hadise, şu ifadeleri kullandı:

"Belçika'da doğdum ama köklerim Türk ve yıllardır Türkiye’de yaşıyorum. İki kültür arasında bir köprü görevi görüyormuşum gibi hissediyorum. Katılmamı istediklerinde hemen ‘Ne zaman yapıyoruz?’ diye sordum. Tüm çalışma arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ederim."

Hadise yardım kampanyasında şarkı söyledi

Hadise yardım kampanyasında şarkı söyledi

Hadise'nin de aralarında bulunduğu 30 sanatçının seslendirdiği "İnsanlar insanlara yardım eder (People Help The People)" şarkısı depremzedelere yardım amacıyla Belçika radyo kanalları tarafından çalındı. Ulusal çapta ortak yayın yapılan ülkede, anonslarla 12-12 konsorsiyumunun hesap numaraları ve internet sitesinin adresleri paylaşılarak yardımlar toplanmaya başlandı. 

Belçika radyolarında depremzedeler için yardım toplanıyor

Belçika radyolarında depremzedeler için yardım toplanıyor

2-12 konsorsiyumunun sözcüsü Philippe Henon, kampanyayla ilgili açıklamasında "Böyle zamanlarda medyanın desteğinin ciddi fark yaratabildiğini biliyoruz. Bunu daha önceki kampanyalarda da gördük" ifadelerini kullandı. SMS yöntemiyle yapılan bağışlara göre her bir mesaj 1 avro değerinde. Şu ana kadar bağış miktarının 220 milyon TL'ye ulaştığı bildirildi.

People Help The People

People Help The People

DEPREMDE HAYAT KURTARAN DAVRANIŞLAR

Depremde hayat kurtaran davranışlar

Depremde hayat kurtaran davranışlar

Survivor Avatar Atakan ikinci kez baba oldu! Kızına verdiği isim şaşırttı

İLİŞKİLİ HABER

Survivor Avatar Atakan ikinci kez baba oldu! Kızına verdiği isim şaşırttı
Cumhurbaşkanlığı iletişim başkanlığı desteğiyle deprem bölgesinde buluşan ünlü isimler...

İLİŞKİLİ HABER

Cumhurbaşkanlığı iletişim başkanlığı desteğiyle deprem bölgesinde buluşan ünlü isimler...
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 3

isa okur 1 yıl önce

Hadiseyi kutlarım.

Toplam 1 beğeni

Vatan 1 yıl önce

Hadise çalmazsa iyidir.

Toplam 1 beğeni

Vatandaş. 1 yıl önce

Helal plsun kız sana. Vergi vermemek İcin şirketlerini yurt dışına kutupta ahkam KESENLER utansın. ALLAH KABUL ETSİN. BÜTÜN DİLEKLERİN OLSUN.