Cumhurbaşkanlığı iletişim başkanlığı desteğiyle deprem bölgesinde buluşan ünlü isimler...

Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük deprem felaketinin ardından Cumhurbaşkanlığı iletişim başkanlığı desteğiyle bir araya gelen; aralarında oyuncu, ses sanatçısı ve futbolcuların da bulunduğu 30 ünlü isim deprem bölgelerine giderek depremzedelerle buluştu. Ünlü isimler bir yandan çocukların eğlenceli vakit geçirmesini sağlarken diğer yandan kısa metrajlı film çektiler.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki iki büyük depremin ardından çok sayıda ünlü isim, soluğu deprem bölgelerinde aldı. Cumhurbaşkanlığı iletişim başkanlığı desteğiyle bir araya gelen 30 ünlü isim de deprem bölgelerine giderek depremzedeleri ziyaret etti. Özellikle depremzede çocukların yoğun ilgi gösterdikleri ünlü isimler çocuklarla şarkı söyleyip resim çizerek keyifli vakit geçirdiler. Bölgede sunulan imkanlar hakkında bilgi alan ünlü isimler, konteyner ve çadır kentlerde yer alan sınıf ve etkinlik alanlarını da gezdi. Bölgeyi ziyaret eden isimler aynı zamanda burada, senaryosunu çocukların yazdığı kısa metrajlı bir film de çektiler.

Ünlü isimler Cumhurbaşkanlığı iletişim başkanlığı desteğiyle deprem bölgesinde buluştu

Ünlü isimler Cumhurbaşkanlığı iletişim başkanlığı desteğiyle deprem bölgesinde buluştu

Sezen Aksu deprem bölgesinde! İLİŞKİLİ HABERSezen Aksu deprem bölgesinde!

SENARYOYU ÇOCUKLAR YAZDI!

İçlerinde ünlü şarkıcı Yılmaz MorgülZüleyha Ortak, yapımcı Banu Ergin, şarkıcı ve modacı Beste Korkmaz, boksör Adem Kılıççı, sunucu Özlem Yıldız, model Pelin Suadeünlü oyuncu Tamer Karadağlı, futbolcu Ümit Karan, Ali Buhara Mete, İsmail Hakkı Ürün, rap sanatçısı Resul Aydemir, Gökhan Karacık, Burcu Kıratlı, Birand Tunca, Yuşa Ebrar Dursunoğlu, Uğurcan Keleş, Derda Yasir Yenal, Muhammed Emre Kaya, Muhammed Burak Haktanır, Onur Yaprakçı, Emir Rıfat Işık, Caner Otrakçı, Necati İşbilen, Musa Evren, Recep Çavdar, Emre Bulut, Mustafa Kocabey, Ümit Kantarcı ve Haluk Piyes'in bulunduğu 30 ünlü isim Cumhurbaşkanlığı iletişim başkanlığı desteğiyle çekilen ve senaryosunu depremzede çocukların yazdığı kısa metrajlı filmde yer aldılar. Ünlü isimler aynı zamanda yaşanan depremle alakalı duygu ve düşüncelerini dile getirdikleri kısa röportajlar da verdiler.

Cumhurbaşkanlığı iletişim başkanlığı desteğiyle deprem bölgesinde buluşan ünlü isimler:

DEPREMZEDELERLE BİR ARAYA GELDİLER!

Aralarında şarkıcılar Yılmaz Morgül, Züleyha Ortak, yapımcı Banu Ergin, şarkıcı ve modacı Beste Korkmaz, boksör Adem Kılıççı, sunucu Özlem Yıldız, model Pelin Suade gibi isimlerin bulunduğu grup, Türkoğlu ilçesi kırsal Şekeroba Mahallesi'nde depremde evlerini ve yakınlarını kaybeden depremzedelerle bir araya geldiler. Sosyal medya hesapları üzerinden kendilerine ulaşan öğrencilere bilgisayar, tablet gibi çeşitli hediyeler veren isimler, depremzedelerin çadırlarını gezerek aileler ile görüştüler.

ünlü isimler depremzedelerle buluştu

ünlü isimler depremzedelerle buluştu

Depremzedeleri ziyaret ettiği sırada duygusal anlar yaşayan şarkıcı Yılmaz MorgülBarış Manço'nun "Can bedenden çıkmayınca" adlı şarkısını seslendirdi.

Cumhurbaşkanlığı iletişim başkanlığı ünlü isimleri bir araya getirdi

Cumhurbaşkanlığı iletişim başkanlığı ünlü isimleri bir araya getirdi

Morgül aynı zamanda, "Biz Türk milleti olarak birlik ve beraberliğimizi simgelemek için buraya geldik. Depremi asla unutturmamak için buraya geldik. Sanatın hangi dalında olursa olsun bütün sanatçı arkadaşlarımızı, iş insanlarımızı, depremzedeleri asla ve asla yalnız bırakmamaları konusunda buraya davet ediyorum. Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir acı olayda, deprem gibi felaketlerde bir anda birleşen bir millet yok Türk'ten başka. Çünkü Türk'e Türk'ten başka dost da yok bu dünyada." ifadelerini kullanarak yaşanan büyük felaketin ardından insanların yanında olabilmenin onurunu yaşadığına işaret etti.

"BURADA TEDAVİ OLDUĞUMU HİSSEDİYORUM"

Survivor yarışmasıyla tanınan boksör Adem Kılıççı da Cumhurbaşkanlığı iletişim başkanlığı tarafından başlatılan bu projeye her geçen gün katılımın arttığını ve bölgede güzel vakit geçirdiklerini söyleyerek "Kendi adıma söylemem gerekirse burada tedavi olduğumu hissediyorum. Buradaki insanların acısını paylaşınca, onların dertleriyle dertlenince tuhaf oluyorum. Bunun tarifi yok ama bizim her şeyi bir kenara bırakıp birlik beraberlik içinde olmamız lazım. Buradaki hayatı normalleştirmek için elimizden geleni yapmak lazım. Bu hareketi Züleyha Hanım'ın önderliğinde yaptık, onun fikriyle başladı dostlarımıza ulaştık ve zamanla büyüdük. Bu hareket, depremin etkileri silininceye kadar devam edecek. Burada insanların normal hayata adapte olmaları için onları bizim hazırlamamız lazım. Kendilerini değerli hissetmeleri için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

Adem Kılıççı ve Yılmaz Morgül

Adem Kılıççı ve Yılmaz Morgül

"SOSYAL MEDYA İLE ARASINDA ÇOK BÜYÜK FARK VARDI"

Hareketinden öncü isimlerinden olan şarkıcı Züleyha Ortak ise, "Sosyal medya ile saha arasında çok büyük bir fark vardı, ilk geldiğim günden itibaren aynı şeyi söyledim. Sosyal medyada müthiş bir kaos ve öfke patlaması varken sahada bambaşka bir durum vardı. Büyük bir metanet, sağduyu ve sabır vardı. Bu genç kardeşlerimde onu görmüştüm ve bu kardeşlerimize haksızlık etmemeliyiz, onların sabrı ve metaneti bize örnek olmalı demiştim." diyerek amaçlarının depremzedelere bir nebze de olsa moral ve motivasyon sağlamak olduğunu ifade etti.

ünlü isimler deprem bölgesinde

ünlü isimler deprem bölgesinde

GERÇEK İSİMLERİNİ HATIRLAYAMADILAR

Televizyondaki gördükleri ünlü isimlerle fotoğraf çektirmek isteyen depremzede çocuklar ve aileleri, isimlerini hatırlayamadığı ünlü isimlere zaman zaman televizyondan hatırladıkları "Haluk Abi", "Akif Abi", "Komutanım" gibi isimlerle seslendiler.

Tamer Karadağlı deprem bölgesi Gaziantepte

Tamer Karadağlı deprem bölgesi Gaziantepte

DUYGULARINI DİLE GETİRDİLER

Depremzede çocuklar ve aileleri tarafından yoğun ilgi gören isimler, depremzedelerin ihtiyaçları konusunda detaylı bilgiler alırken, duygularını dile getirdikleri röportajlar verdiler.

Ünlü isimler deprem bölgesinde

Ünlü isimler deprem bölgesinde

ALİ BUHARA METE: "BURADA OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM..."

Kurtlar Vadisi filmi ile tanınan ve sonrasında Diriliş Ertuğrul, Payidaht Abdülhamit gibi önemli projelerde yer alan ünlü oyuncu Ali Buhara Mete verdiği röportajda "Burada olmaktan çok mutluyum, kardeşlerimiz ve çocuklarımızla beraberiz. Onların güzel enerjilerini alıyoruz onlar bizlere mutluluk veriyor. Böyle günlerde onların dertlerine ortağız, çok üzüldük bu yaşanan süreç içerisinde elimizden geldiğince onların yanlarında olmaya çalışıyoruz. Bir nebzede olsa elimizden geldiği kadar yaraları sarmaya gayret ediyoruz. Onlarla olmak çok güzel bu milletin bir parçası olmaktan onlardan biri olduğum için çok mutluyum. Moralleri çok iyi onlar gerçekten çok ciddi acılar ve sıkıntılar yaşamışlar. Buna rağmen bizlerden güler yüzlerini eksik etmediler" ifadelerini kullandı.

Ali Buhara Mete

Ali Buhara Mete

TAMER KARADAĞLI: "ÇOK BÜYÜK BİR YIKIM YAŞADIK VE..."

Çocuklar Duymasın'ın Haluk karekteri ile hafızalara kazınan oyuncu Tamer Karadağlı, "Ülkemizin yaşamış olduğu deprem felaketinden sonra birçok insan evsiz barksız kaldı. Çok büyük bir yıkım yaşadık ve buraya gelip onlara bir nebzede olsa onlara moral olabilmek bence çok önemli, zaten psikolojik olarak bir yıkım içerisindeler en azından tanıdıkları birilerini gördükleri zaman en az birkaç saniyede olsa gülüyor olması çok önemlidir. O yüzden de Gaziantep'in İslahiye ilçesine geldik. Konteyner kente geldik aileler ve çocuklarla buluştuk ve bu durumdan çocuklar çok mutlu oldu. Defalarca bizlere teşekkür ettiler bizleri yalnız bırakmadığınız için dediler. Ama bu bizim görevimiz olduğunu düşünüyorum yıllarca televizyonlarda gördükleri için böyle bir felaketten sonra onların yanına gelip de en azından onlarla ve çocuklarıyla birkaç saat vakit geçirebiliyorsa, bu çok değerli bir şeydir. Biraz olsa da morallerini düzeltebildiysek eğer ne mutlu bizlere" şeklinde konuştu.

Tamer Karadağlı

Tamer Karadağlı

ÜMİT KARAN: KELİMELERLE ANLATAMIYORUZ"

Depremzede çocuklarla futbol oynayarak keyifli vakit geçirmelerini sağlayan futbolcu Ümit Karan ise, "Her şeyi çok iyi gördüm. Buraya gelince kelimelerle anlatamıyoruz. Yani ekranda olduğu ve göründüğü gibi değildir. Burası gerçekten büyük bir felaket yaşıyor. Binaların çoğu depreme maruz kalmış aileleri çocukları görüyoruz. Buraya gelince çok üzülüyorum burada konuşmak için kelime bulamıyorum. Çünkü İstanbul'da televizyonda izlerken aynı duyguyu paylaşamıyorum. Mesela İstanbul'a bir günlüğüne gittim, bütün kalbim burada kaldı. Mecbur tekrardan geri döndüm. Burayı bırakıp gitmek istemiyorum, unutmamamız ve unutturmamamız lazım. Biz bunları göstermek ve hatırlatmak zorundayız" dedi.

Ümit Karan

Ümit Karan

Hadise depremzedeler için Belçikalı sanatçılarla buluştu! Rekor bağış 220 milyon TL'ye ulaştı

İLİŞKİLİ HABER

Hadise depremzedeler için Belçikalı sanatçılarla buluştu! Rekor bağış 220 milyon TL'ye ulaştı
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 1

salman 1 yıl önce

gerçek sanatçı ve sporcular, tebrikler