Merkez Bankası'nın ilk kadın başkanı Hafize Gaye Erkan kimdir? Hafize Gaye Erkan nerede okudu

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanlığı'na (TCMB) Başkan Erdoğan'ın kararıyla Hafize Gaye Erkan atandı. Atama sonrası ilk kadın başkan olan Hafize Gaye Erkan'ın hayatı merak konusu oldu. Türkiye'nin ilk kadın TCMB başkanı olan Hafize Gaye Erkan kimdir? Hafize Gaye Erkan nerede okudu? İşte, Hafize Gaye Erkan hakkında tüm bilinmeyenler...

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Merkez Bankası Başkanlığı'na Hafize Gaye Erkan atandı. ABD'de "Müthiş Türk Kızı" olarak anılan 41 yaşındaki Erkan'ın hayatı da internette en çok aratılanlar arasında yerini aldı. Peki, Hafize Gaye Erkan kimdir? İşte Erkan'ın başarılarla dolu hayatı ve bilinmeyenleri...

Hafize Gaye Erkan kimdir?

Hafize Gaye Erkan kimdir?

HAFİZE GAYE ERKAN KİMDİR?

1982 yılında doğan Erkan; İstanbul Erkek Lisesi'ni ikincilikle, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliğini birincilikle bitirip tam burslu olarak ABD'ye gitti. Erkan'a aralarında Stanford, Princeton, Boston, Cornell, California'nın olduğu 9 üniversiteden burs teklifi geldi. Erkan, tercihini Princeton'dan yana kullandı. Böylece her yıl sadece 2 kişiye verilen 'Onursal doktora' bursu karşılığında Erkan, bir ev, ayda 3 bin 200 dolar cep harçlığı ve ABD Ulusal Bilim Vakfı'ndan araştırmaları için sınırsız bütçe imkânına sahip oldu. Princeton'da iki yıllık doktora programını bir yılda tamamlayan ilk öğrenci olma başarısını gösterdi. Bu sayede ülkedeki "en genç finans profesörü" unvanını elde etmiş oldu. Daha sonra Harvard Business School'da yönetim bilimleri ve Stanford Üniversitesi'nde liderlik üzerine iki eğitim programını daha tamamladı.

Hafize Gaye Erkan

Hafize Gaye Erkan

BİRÇOK ÖNEMLİ GÖREV ÜSTLENDİ!

Sektöre Princeton'daki eğitimini tamamlamasının ardından, aldığı teklif üzerine 2005 yılında Goldman Sachs'da başladı. Burada yaklaşık 9 yıl çalıştı ve ardından o dönem yaşadığı problemler yüzünden devlet idaresine geçmiş bir banka olan First Republic Bank'da yönetici olarak çalışmaya başladı. Bankada başarılı bir kariyere imza attı ve bankanın fonlarının yaklaşık 10 kata kadar büyümesinde geniş rol oynadı. Bu sayede bankanın tepe yöneticilerinden biri konumuna geldi. Erkan ayrıca ABD merkezli mücevher şirketi Tiffany&Co.'da iki yıl yönetim kurulu üyeliği yaptı, halen daha küresel finans danışmanlığı şirketi Marsh McLennan'da yönetim kurulu üyesi olarak yer alıyor.

Hafize Gaye Erkan

Hafize Gaye Erkan

40 YAŞ ALTI LİSTESİNDE YER ALAN TEK KADIN OLDU

San Francisco Business Times'ın 2018'deki araştırmasına göre, Amerika'nın en büyük 100 bankasında başkan veya CEO unvanına sahip 40 yaşın altındaki tek kadın olan Erkan, aynı yıl San Francisco Business Times'ın "40 Yaş Altı 40 Listesi" ile Crain New York Business'ın "40 Yaş Altı 40 Listesi"nde yer aldı.

Habitat Dünya Şehirler Günü Zirvesi'nin bu seneki ev sahipliğini Üsküdar yapacak!

İLİŞKİLİ HABER

Habitat Dünya Şehirler Günü Zirvesi'nin bu seneki ev sahipliğini Üsküdar yapacak!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0