Habitat Dünya Şehirler Günü Zirvesi'nin bu seneki ev sahipliğini Üsküdar yapacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla "Habitat Dünya Şehirler Günü Zirvesi"nin bu seneki ev sahipliğinin Üsküdar tarafından yapılacağını duyurdu.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Habitat Dünya Şehirler Günü Zirvesi, BM Genel Kurulu tarafından 1985 yılında kabul edildi ve ilk olarak 1986 yılında "Barınmak benim hakkım" temasıyla Kenya'nın Nairobi şehrinde kutlandı. İlk kez bir ilçe belediyesinin ev sahipliğini yapacağı zirve bu sene Üsküdar'da gerçekleştirilecek. Türkiye adına heyecan verici bu olay Kenya’da gerçekleştirilen BM-Habitat 2. Olağan Kurulu’nda tüm dünyaya ilan edildi. Balıkesir Büyükşehir Belediye ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Yücel Yılmaz ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in ülkemizi temsilen katıldığı kurula Emine Erdoğan gündem yoğunluğu sebebiyle videolu mesaj ile katılım sağladı.

"ÜLKEMİZ ADINA HEYECAN VERİCİ BU HABER..."

Üsküdar'ın Habitat Dünya Şehirler Günü Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak olmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Emine Erdoğan sosyal medya paylaşımında "Her yıl 31 Ekim'de kutlanan Birleşmiş Milletler Dünya Şehirler Günü etkinliklerinin bu sene Üsküdar Belediyemizin ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirilecek olmasından büyük mutluluk duydum. Ülkemiz adına heyecan verici bu haber, gündem yoğunluğu sebebiyle video mesaj ile katıldığım, Kenya’da gerçekleştirilen BM-Habitat 2. Olağan Kurulu’nda tüm dünyaya ilan edildi. Bu anlamlı gün şehirlere, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmak için ortak çözümler bulma ve paylaşma imkanı sunuyor. Şehir planlaması ile yönetiminde yenilikçi ve çevre dostu yaklaşımların bu vesileyle yaygınlaşacağına inanıyorum. Türkiye’yi temsilen bu özel programa katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanımız Yücel Yılmaz ile Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen’i ve emek veren herkesi tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Emine Erdoğan

Emine Erdoğan

TEŞEKKÜRLERİNİ İLETTİ

Sosyal medya hesabı üzerinden kurula katılım sağladığı videoyu paylaşan Emine Erdoğan paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Birleşmiş Milletler Habitat’ın 2’nci Olağan Kurulu’na video mesaj ile katıldım. 

Sürdürülebilir bir geleceği şekillendiren bu buluşmayı ortak evimiz dünyanın iyiliği için son derece anlamlı buluyorum.

Katkı sunan tüm çevre dostu gönüllüler liderliğinde ortaya çıkacak sonuçların tabiat ile yakınlaşmamıza, iklim değişikliği ile mücadelenin ivme kazanmasına vesile olacağına inanıyorum.

Kenya Devlet Başkanı’nın Eşi Mama Rachel Ruto'ya, dostum Maimunah Mohd Sharif'e ve 30 Mart Uluslararası #SıfırAtık Günü’nün ilan edilmesinde de desteğini esirgemeyen  UNHABITAT ailesine teşekkür ediyorum."

Habitat Dünya Şehirler Günü Zirvesi

Habitat Dünya Şehirler Günü Zirvesi

"ÜSKÜDAR'A, İSTANBUL'A VE ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN"

Kurula ait paylaşımda bulunan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla teşekkürlerini ve hayırlı olsun mesajlarını iletti.

Merkez Bankası'nın ilk kadın başkanı Hafize Gaye Erkan kimdir? Hafize Gaye Erkan nerede okudu

İLİŞKİLİ HABER

Merkez Bankası'nın ilk kadın başkanı Hafize Gaye Erkan kimdir? Hafize Gaye Erkan nerede okudu

ETİKETLER

İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0