Dünyaca ünlü keman virtüözü Suna Kan'dan üzen haber! Usta sanatçı 86 yaşında hayatını kaybetti

Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi keman virtüözlerinden birisi olarak adından söz ettiren Suna Kan, 86 yaşında yaşama gözlerini yumdu. Acı haberi Suna Kan'ın yakın dostu bir başka devlet sanatçımız Gülsin Onay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Uzun yıllar Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda solist ve başkemancı olarak görev yapan Suna Kan, bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu. 2017 yılından beri konser vermeyen usta sanatçı, "Kemanın kutusunu şimdilik, bu dünyadan gidinceye kadar kapattım" diyerek hayranlarına veda etmişti. Başarılarıyla adından söz ettiren usta sanatçıdan acı haber geldi. Türkiye'nin en iyi keman virtüözlerinden birisi olarak tanınan Kan, 86 yaşında hayatını kaybetti.

Suna Kan

Suna Kan

Sanat dünyasını yasa boğan acı haberi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyuran Devlet sanatçısı piyanist Gülsin Onay, "Suna Kan’ı kaybetmişiz.. Allah rahmet eylesin.. Mekanı cennet olsun.. Oğlu Ömer Üstel başta olmak üzere tüm yakınlarına, sevenlerine, müzik camiamıza baş sağlığı ve sabırlar dilerim.. Büyük bir müzisyenimizi, yakın dostumu ve yeri doldurulamaz değerli kemancımızı kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyim.. Kalbimizde hep yaşayacak eşsiz anıları ve kayıtlarıyla.." ifadeleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

Suna Kan hayatını kaybetti

Suna Kan hayatını kaybetti

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Sinan Akçıl'dan takdir toplayan açıklamalar: "Ülkemizi güzel anlatalım"

Estetiğin dozunu fazla kaçıran Ceylan'dan akılları karıştıran sözler: Görüntüm doğal!

İLİŞKİLİ HABER

Estetiğin dozunu fazla kaçıran Ceylan'dan akılları karıştıran sözler: Görüntüm doğal!
Aslı Enverin son hali şaşırttı! Hamilelik hakkında itirafta bulundu

İLİŞKİLİ HABER

Aslı Enverin son hali şaşırttı! Hamilelik hakkında itirafta bulundu

ETİKETLER

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

İsmail 10 ay önce

Niye senfoni orkestrası varda, niye Cumhurbaşkanlığı Türk halk müzüği topluluğu yok, niye Cumhurbaşkanlığı Türk sanat müziği korosu yok, niye kendi kültürümüz bu kadar sahipsiz. Allah rahmet eylesin.