Doğukan Manço babası Barış Manço'nun otomobilini Belçika'dan getirtiyor! İşlemler tamamlandı

Barış Manço'nun oğlu Doğukan Manço, babasının kayıp otomobilini Belçika'da bulmuş ve Türkiye'ye getirtmek için işlemlere başlamıştı. Devlet yetkililerinden işlemler için yardım isteyen Manço, resmi süreci tamamladı.

Doğukan Manço, Türkiye'de rock müziğinin öncülerinden olan Barış Manço'nun vefatından yıllar önce Belçika'dan aldığı kırmızı arabayı bulduğunu ve Türkiye'ye getirmek istediğini belirtmişti. Arabanın 20 yıldırı kullanılmadığına dikkat çeken Manço, bu konuda devletten yardım talebinde bulunmuş ve resmi işlemlere başlamıştı.

Doğukan Manço

Doğukan Manço

"BELÇİKA'DA OLDUĞU İÇİN ZARAR GELMEDİ"

Drone Fest etkinliğine katılan Doğukan Manço, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Doğukan Manço babası Barış Manço'nun Belçika'daki aldığı arabanın akıbeti de anlattı.

Barış Mançonun Belçikadaki arabası

Barış Mançonun Belçikadaki arabası

Manço, bu konuda "Babamın Türkiye'deki birçok aracı zamanında haczedildi. Birçok insan bunu bilmiyor, ben de konuşmak istemiyorum fakat Belçika'da diye o araca zarar gelmedi. O araç da 20 sene kullanılmadı. Onu buraya getirmek istiyorum ve sergilemek istiyoruz. Bakanlığa başvuru da yaptım, sıcak bakıldı ama şu an yalnız kaldım. O aracı buraya kullanmak için değil, Barış Manço severler ziyaret edebilsin diye getireceğiz. Baştan sona da restorasyonunu kendim yapacağım" şeklinde konuşmuştu.

Doğukan Manço, kardeşi Batıkan ve annesi

Doğukan Manço, kardeşi Batıkan ve annesi

HAZİRAN AYINDA GELİYOR

Arabanın Barış Manço Müzesi'nde sergileneceğini söyleyen Barış Manço, "Aracın buraya gelebilmesi için kanunen 35 seneyi doldurması gerekiyordu. Belçika’da aracın sular altında kaldığını gördük. Orada biraz toparladık. Birkaç firma bize sponsor oldu. Tüm adımları tamamladık. Haziran ayında burada olacak" demişti.

Barış Manço

Barış Manço

Babası vefat ettikten sonra haczedilen bütün arabaları bulup almayı hedefleyen Doğukan Manço, "Babamın Türkiye’de haczedilen 3 aracı daha var. Babam öldükten sonra şirket ortakları, şirket adına kredi çekmiş. Bankanın borcu istemesiyle öğrendik." dedi.

İŞLEMLER TAMAMLANDI

Instagram hesabından arabayla ilgili güncel gelişmeleri aktaran Manço, "Belçika’dan aracın gelebilmesi için Ticaret Bakanlığı, Gümrük Müdürlüğü’nün istediği son evrak için annem Muğla’dan Batıkan Belçika’dan atlayıp geldi. İşlemleri tamamladık. Umuyorum ki her şey yolunda gidecek." şeklinde yazdı.

BİR YORUM YAPIN 1

vatandaş 10 ay önce

bu milletten bir cacık olmaz