Türkiye'nin Oscar adayı oldu! Kuru Otlar Üstüne filminin konusu ne?

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın Cannes'da Altın Palmiye için aday gösterilen "Kuru Otlar Üstüne" büyük ses getirmişti. Film şimdi de Türkiye'nin Oscar adayı oldu. Peki bu kadar çok ses getiren Kuru Otlar Üstüne filminin konusu ne?

76. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışan Nuri Bilge Ceylan imzalı 'Kuru Otlar Üstüne' filmi Türkiye'nin Oscar adayı oldu. Geçtiğimiz mayıs ayında gerçekleşen 76. Cannes Film Festivali'nde Merve Dizdar, Kuru Otlar Üstüne filmindeki rolü ile 'En İyi Kadın Oyuncu Ödülü' nü almıştı. Yönetmenliğini Nuri Bilge Ceylan'ın yaptığı film, şimdi ise Türkiye'nin Oscar adayı olarak belirlendi.

Sinema alanındaki meslek örgütü temsilcilerinden 15 kişinin oluşturduğu seçici kurul tarafından Türkiye Oscar adayını belirlemek üzere değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. 'En İyi Uluslararası Film' dalında Sinema Meslek Birlikleri Güç Birliği'ne başvuran 7 film arasından değerlendirilen Nuri Bilge Ceylan imzalı Kuru Otlar Üstüne filmi, Türkiye'nin 96'ıncı Akademi Ödülleri'ndeki (Oscar) adayı olarak belirlendi. Gelecek yıl ABD'de düzenlenecek ödül töreninin mart ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor. 29 Eylül'de vizyona girecek filmin Türkiye prömiyeri ise Adana'da yapılacak. 

Kuru Otlar Üstüne filmi posteri

Kuru Otlar Üstüne filmi posteri

KURU OTLAR ÜSTÜNE FİLMİ NE ANLATIYOR? KONUSU NE?

Samet (Deniz Celiloğlu), zorunlu görevi için Doğu Anadolu' ya atanan bir resim öğretmenidir. İstanbul'a atanmak için gün sayan Samet, öğrencisi Deniz'i (Merve Dizdar) taciz etmekle itham edilir. Samet, kendini temize çıkarmaya çalışırken aynı zamanda köyün ve toplumun katı kuralları ile yüzleşiyor. 

Samet'in mücadelesini konu alan Kuru Otlar Üstüne filminde Merve Dizdar, Deniz Celiloğlu, Musab Ekici, Ferhat Akgün, Cengiz Bozkurt, Nalan Kuruçim, Münir Can Cindoruk ve Elit Andaç Çam gibi isimler yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO;

Masterchef Türkiye'de korkutan anlar! Mehmet şef fenalaştı

TRT Ortak yapımı 'Öğretmen' filminin vizyon tarihi belli oldu!

İLİŞKİLİ HABER

TRT Ortak yapımı 'Öğretmen' filminin vizyon tarihi belli oldu!

ETİKETLER

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0