Kanadalı şair Rupi Kaur, Beyaz Saray'a rest çekti! "Soykırımı durdurun"

Dünyaca ünlü Kanadalı şair Rupi Kaur, Beyaz Saray'a rest çekerek Diwali (Işık) Bayramı kutlamalarına davetini reddetti. Davete gitmeyeceğini sosyal medya hesabından yayınlayan Rupi Kaur, milyonlarca takipçisine Filistin'de yaşanan soykırımı hatırlattı. Rupi Kaur paylaşımında, "Topluluk olarak sadece masada yer almak için sessiz kalarak razı olamayız! Temsilcilerinize 'soykırımı durdurun' deyin" şeklinde konuştu.

Son dönemlerin en popüler şairleri arasında yer alan Kanadalı şair Rupi Kaur, bu kez şiir kitaplarıyla değil Beyaz Saray'ın Diwali (Işık) Bayramı kutlamalarına olan daveti  reddetmesiyle gündeme geldi. ABD'nin İsrail'e verdiği destek nedeniyle  Diwali (Işık) Bayramı kutlamalarına katılmayacağını belirten ünlü şair, "Sivillerin toplu olarak cezalandırılmasını destekleyen bir kurumun davetini reddediyorum. Topluluk olarak sadece masada yer almak için sessiz kalarak razı olamayız!" şeklinde konuştu. 

 Rupi Kaur

Rupi Kaur

BEYAZ SARAY'IN DAVETİNİ REDDETTİ!

Yazdığı şiir kitaplarının yanı sıra ve röportajlarındaki samimi açıklamalarıyla da oldukça geniş bir hayran kitlesine sahip olan Kanadalı şair, sosyal medya platformu X’ten yaptığı paylaşım ile 'toplu cezalandırmayı destekleyen bir kurumun davetini kabul edemeyeceğini' dile getirdi.  ABD’nin İsrail’in Gazze’deki saldırılarına desteği nedeniyle Beyaz Saray’ın Diwali (Işık) Bayramı kutlamalarına davetini reddettiğini söyleyen Rupi Kaur, sosyal medya paylaşımında kendini Başkan Joe Biden yönetiminin eylemlerini aklamak için kullandırmayacağını kaydetti. 

Kanadalı şair Rupi Kaur

Kanadalı şair Rupi Kaur

BARIŞ ÇAĞRISINI SOSYAL MEDYADAN YAPTI!

ABD hükümetini Filistinlilere yönelik yaptığı 'soykırımı' meşrulaştırmaya çalışmakla itham eden Rupi Kaur, daveti geri çevirirken ülkedeki Güney Asya kökenli insanlarında  hükümetten hesap sorması gerektiğini vurguladı. Rupi Kaur paylaşımı sırasında, "Mahsur kalmış bir sivil nüfusun toplu olarak cezalandırılmasını destekleyen bir kurumun davetini reddediyorum. Bir topluluk olarak sadece masada bir yer almak için sessiz kalarak razı olamayız. Bir hükümetin eylemleri her yerde insanları insanlıktan çıkardığında adalet istemek ahlaki sorumluluğumuzdur. İnsani ateşkes talep edin, dilekçe imzalayın, protestolara katılın, boykot edin, temsilcilerinize 'soykırımı durdurun' deyin." ifadelerini kullandı.

Lübnanlı sanatçı Julia Boutros'dan İsrail tepkisi! Hislerini şarkıyla anlattı

İLİŞKİLİ HABER

Lübnanlı sanatçı Julia Boutros'dan İsrail tepkisi! Hislerini şarkıyla anlattı
İtalyan aktörden alkışlanacak hareket! Film festivalinde Filistinlilere destek pankartı açtı

İLİŞKİLİ HABER

İtalyan aktörden alkışlanacak hareket! Film festivalinde Filistinlilere destek pankartı açtı
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 1

İsmi niz 5 ay önce

Herşeye 'nane, maydanoz' olan bizdeki -sözde- sanatçıları gören, duyan var mı? Her Kurban Bayramında ortaya çıkan, hayvan haklarından dem vuran belli başlı tipler, neredesiniz? Sanatçı olmanın ön koşulu 'İNSAN' olmaktır.