Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı "Yargı" dizisi için RTÜK'ün kapısını çaldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Yargı dizisi için RTÜK'e şikayette bulundu. Şikayet gerekçesi olarak son bölümde yer alan sahneyi gerekçe göstererek "bakanlığa bağlı çocuk bakım kuruluşlarında büyüyen çocukların istismar edildiği" iddiası örnek gösterildi.

Son dönemlerin sayılı yapımları arasına giren Yargı dizisi, birçok ödül almasıyla birlikte dikkat çekti. Her bölümü ile gündem olan dizi bu defa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın radarına takıldı. Bakanlı'ğın yaptığı açıklamada, bir televizyon kanalında yayımlanan dizinin bir bölümünde, "Bakanlığa bağlı çocuk bakım kuruluşlarında büyüyen çocukların istismar edildiği, kuruluşlarda görevli personelin organize suç örgütü üyesi olup çocukların istismarına zemin hazırladığı" belirtildi.

"TOPLUM VİCDANINI RAHATSIZ ETMEKTEDİR"

Açıklamaya göre çocuğun üstün yararı ilkesi doğrultusunda yürütülen çalışmalarda, bakanlığın tüm mecralarda çocuk haklarını savunduğu kaydedilen dilekçede, "Bakanlığımızın hizmetleri ve çocuklarımız hakkında olumsuz yayınlarla kamuoyunda infial yaratan bu gibi durumlar, toplumun vicdanını oldukça rahatsız etmektedir" ifadesine yer verildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO;

Burak Özçivit'ten ödül törenine damga vuran mesaj!

Çağla Şıkel bu defaki deneyimiyle şaşırttı! 4 gün boyunca gözlerinde bantla yaşadı

İLİŞKİLİ HABER

Çağla Şıkel bu defaki deneyimiyle şaşırttı! 4 gün boyunca gözlerinde bantla yaşadı
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0