Acun Ilıcalı soluğu mahkemede aldı! Hasan Can Kaya'nın Exxen'deki dizisini izinsiz kullandılar

Acun Ilıcalı, 2021'de Exxen'de izleyenlerle buluşan Hasan Can Kaya imzalı "Bir Yeraltı Sit-Com'u" dizisinin izinsiz kullanılmasıyla harekete geçti. Diziyi izinsiz bir şekilde yayınlayan ve kullanıcılardan para alan platforma dava açıldı.

Hasan Can Kaya, Günay Karacaoğlan ve Tuna Orhan'ın başrolünde yer aldığı "Bir Yeraltı Sit-Com'u" dizisi, 2021 yılında Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Exxen platformunda yayınlandı. Yalnızca Exxen üzerinden erişimin sağlanabileceği dizinin herhangi bir anlaşma yapılmadan ücretli üyelik yapılan bir sitede yayınlanması ortalığı karıştırdı.

Bir Yeraltı SitComu dizisi

Bir Yeraltı SitComu dizisi

İZİNSİZ BİR ŞEKİLDE DİZİYİ KULLANDI

Dizinin izinsiz bir şekilde yayınlanmasıyla harekete geçen Exxen platformunun avukatı, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelerek "Bir Yeraltı Sitcomu" dizisinin, bir internet sitesinde izin alınmaksızın yayınlandığı ve mali haklarının ihlal edildiğini beyan ederek şikayette bulundu. Şüphelinin tespit edilebilmesi için yapılan çalışmalar neticesinde, şüphelinin bir kamu bankasını ödeme aracı olarak kullandığı belirlendi ve şüphelinin A.A. olduğu ortaya çıktı.

Hasan Can Kaya

Hasan Can Kaya

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede şüpheli A.A.'nın sahibi ve sorumlusu olduğu internet sitesinde "Bir Yeraltı Sit-Com'u" isimli eserin herhangi bir sözleşme olmadan yayınlandığı ifade edilerek şüpheli A.A. hakkında 1 yıldan 5 yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılması talebinde bulunuldu.

Hasan Can Kaya dizisi

Hasan Can Kaya dizisi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Said Ercan'dan duygulandıran Murat Kekilli itirafı! Gazze için milyonları elinin tersiyle itti

Serenay Sarıkaya'nın ardından Mert Demir'den de 'Ateşe Düştüm' itirafı!

İLİŞKİLİ HABER

Serenay Sarıkaya'nın ardından Mert Demir'den de 'Ateşe Düştüm' itirafı!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0