Cairokee Band'ın Gazze performansı olay oldu! Dünyanın çifte standartlarını anlattılar

Mısırlı rock grubu Cairokee Band, geçtiğimiz günlerde Mısır'ın Kızıldeniz kıyısındaki tatil kasabası El Gouna'da gerçekleşen El-Gouna Film Festivali'ne katılarak kapanış sahnesinde yer aldı. Sahne performanslarıyla seyircilere tarihi bir an yaşatan Cairokee Band, söyledikleri şarkı üzerine sosyal medyada gündem oldu. Kısa süre içerisinde hızla yayılan görüntüler izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Mısır'ın önemli festivallerinden bir haline gelen El-Gouna Film Festivali, geçtiğimiz günlerde ihtişamlı bir prodüksiyon ile gerçekleştirildi. Mısır'ın sevilen rock grubu Cairokee Band, sahne aldığı sırada izleyenler için inanılmaz anlar yaşattı. Performansları sırasında hazırladıkları şarkıyla 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği acımasız saldırılara dikkat çeken ünlü grup, kısa süre içerisinde sosyal medyada gündem oldu. 

KISA SÜRE İÇERİSİNDE BÜYÜK SES GETİRDİ!

Şarkıları ve sahne performanslarıyla oldukça geniş bir hayran kitlesine sahip olan Mısırlı rock grubu Cairokee Band, Gazze'de yaşananlar için hazırladıkları şarkı ile dünyanın çifte standartlarını anlattı. Başta Arap ülkeleri liderleri olmak üzere tüm insanlığın sessizliğini konu alan şarkı, kısa süre içerisinde hızla yayılarak tüm dünyada büyük ses getirdi. 

Cairokee Band El-Gouna Film Festival

Cairokee Band El-Gouna Film Festival

TÜM DÜNYAYA GERÇEKLERİ ANLATTILAR!

İsrail'e ve aynı zamanda vicdanları susturulmuş tüm insanlığa tepkilerini hazırladıkları şarkı ile gösteren Cairokee Band, adeta tüm dünyaya gerçekliği haykırıyor. 'Talak Qyya' adlı şarkı, çarpıcı sözleriyle insanlığın tepkisizliğine meydan okuyor. 

Cairokee Band El-Gouna Film Festival

Cairokee Band El-Gouna Film Festival

Şarkıda ise şu sözler yer alıyor...

Deniz kaplumbağalarını kurtarıyorlar! Aynı zamanda 'insansı hayvan' dedikleri insanları öldürüyorlar. Bu bir dava diğeri ise bambaşka bir dava (!) Beyaz melek nasıl olursun? Vicdanın yarım olsun. Özgürlük çağrılarını desteklerken, kurtuluş çağrılarını yok et! Merhametini ve şefkatini kurbanların milliyetlerine göre dağıt! Bu bir dava diğeri ise bambaşka bir dava (!) 

Çağdaş şartnameye uygun insan nasıl olursun? Sözlerini itinayla seç, bütün ağaçları kucakla (tarafsız ol)! Bir kapıcı hakkında konuşursun. Ancak okulları yıkan orduyu görmezden geliyorsun! Kana bulaştığını fark edince her iki tarafın mağdur olduğunu söylüyorsun! Bu bir dava diğeri ise bambaşka bir dava (!) 

Artık bu düzene, bu dünyaya nasıl inanırım ben! İnsanlıktan bahsettiğinde? Bir anne evladı bombardımanda aç öldürüldüğü için ağlarken, aç öldürüldüğü için ağlarken! Katili kurbanıyla eşit tutarken, bunu 'onurla', 'dürüstçe' ve 'tarafsızca' yaparken! Bu bir dava diğeri ise bambaşka bir dava (!) 

Nasıl huzurlu bir şekilde uyuyabilirim! Kulaklarımı nasıl tıkayabilirim! Bir aile evinin enkazı altında terk edilip, kurtarılmalarının yasaklandığını bilince! Sanki gömüldükleri topraklar, bu yeryüzüne ait değilmiş. Bu bir dava diğeri ise bambaşka bir dava (!) 

Nasıl geniş açık bir hapishanede yaşıyorsun? Hücreleri ateş ve külden ibaret, buna rağmen üzerindeki enkazı savurup katilini esmesinden tutabiliyorsun. Parçalarını toplayıp, savaşıyorsun ve seni yalnız bırakan yalancı dünyaya gösteriyorsun. Orman kanunları nasıl zorlanır? Özgürlüğe giden yol nerede? Çıplak elle bir tanka nasıl karşı çıkılır! Dünyanın konuşup konuşmaması bir fark yaratmıyor artık! Özgür ölmek, teslimiyet içinde yaşamaktan daha iyidir. Ölümünle kuşaktan kuşağa ilham verirsin. Bir dava uğruna nasıl yaşandığını ve nasıl ölündüğünü öğretirsin. 

Kime sesleniyoruz? Olanları kınasınlar diye mi sesleniyoruz? Kınayabildikleri kadar kınasınlar! Mezbahada olanları kınamak ne ifade eder? Bombaların barutu azalmayacak ve hayatı ona geri getirmeyecek! 

Çünkü o bir dava ve bu da onurlu bir mücadele... 

Sinan Albayrak'tan "Süper Kupa"ya gönderme!

İLİŞKİLİ HABER

Sinan Albayrak'tan "Süper Kupa"ya gönderme!
ABD'li ünlü yönetmenden İsrail'in Gazze katliamına tepki! "Netanyahu tamamen delirdi"

İLİŞKİLİ HABER

ABD'li ünlü yönetmenden İsrail'in Gazze katliamına tepki! "Netanyahu tamamen delirdi"
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 2

murat 3 ay önce

çeviriden anladığım kadarıyla sözleri muhteşem. Allah razı olsun, söyleyenleri de hidayete erdirsin

Çiçek 3 ay önce

Filistin halkı Haklı ADALET İSTİYOR ESİTLİK İSTİYOR İNSAN HAKLARİ İSTİYOR çocuk kadınlar yaşamak istiyor Filistin erkekleri yaşamak istiyor ama işte terörist katil tecavüzcü Ler ve destekçileri şeytana hizmet ediyorlar ama gün gelecek ölüm bitiş deyil yeni başlangıç yaşasın kötüler için cehennem