Yargı dizisi bunu da yaptı! Diziyi izleyen seyirci etkilenip organlarını bağışladı

2021 yılında yayınlanan ilk bölümden itibaren milyonları ekrana kilitleyen Yargı dizisinin başarıları hiç kesilmedi. Emmy ödüllü dizi, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyor. Yargı dizisi, geçtiğimiz bölümlerde yer alan organ bağışı sahnesinden sonra bakın nelere sebep oldu...

Daha ilk bölümüyle seyircinin büyük ilgisini kazanan Yargı dizisi 3.sezonuyla ekranlarda yer alıyor. Sevilen dizi, yurt içinde ve yurt dışında birçok başarı elde etti. Senaryosuyla öne çıkan dizi, toplumsal olaylara karşı duyarlılığıyla da dikkatleri çekiyor. İlk bölümünde itibaren bir çok toplumsal meseleye işaret eden dizi, bu kez de organ bağışı sahnesiyle gündeme geldi. Yayınlanan organ bağışı sahnesinden sonra, etkilenip organlarını bağışlayan bir seyirci, 35 yıldır böbreğinden tedavi gören bir hastaya umut oldu.

yargı 74 bölüm organ bağışı sahnesi umut oldu

yargı 74 bölüm organ bağışı sahnesi umut oldu

YARGI DİZİSİNDEN ETKİLENİP ORGANLARINI BAĞIŞLADI

Kanal D ekranlarında seyirciyle buluşan dizi, 74. bölümündeki bir sahneyle öne çıktı. Bölümde, oğlu organ bağışı bekleyen bir baba, yaşadığı acıya dayanamayıp sesini duyurmak için Ceylin, Yekta ve Parla'yı kaçırdı. Bu olaydan sonra Parla, acılı babadan çok etkilenip organlarını bağışlayacağını açıklamıştı. Dizi, bu sahneyle organ bağışının önemine dikkatleri çekti.

yargı dizisi organ bağışı sahnesi

yargı dizisi organ bağışı sahnesi

Hastalıkla mücadele eden bir seyirci, dizideki bu sahneden çok etkilenip ailesine organlarını bağışlamak istediğini vasiyet etti. İsmi açıklanmayan o seyirci vefat etti ve organları başka insanlara umut oldu. 35 yıldır böbrek hastalığı tedavisi gören Kenan Kayaalp'e böbreği verildi. 31 Aralık gecesi Okan Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alp Gürkan’ın başkanlığında gerçekleştirilen operasyon başarılı geçti ve Kenan Kayaalp'e yeni bir umut oldu. Kayaalp, "16 yaşımda hastalığım başladı. 35 yıldır böbrek hastasıyım. Bu nakil bana yeni yıl hediyesi oldu" dedi.

yargı dizisi organ bağışı sahnesi umut oldu

yargı dizisi organ bağışı sahnesi umut oldu

Operasyona ilişkin Prof. Dr. Alp Gürkan ise şöyle söyledi: "Bir hastamız, Yargı dizisini izledikten sonra ailesine vasiyette bulunmuş. Ne yazık ki o hastamız bir süre sonra vefat etti. Ailesi de rahatlıkla organlarını bağışladı. Nakil yapılan hastamız Kenan Bey ise 35 yıldır diyalize giren bir hasta... Bu olaydan sonra böbreği kendisine taktık. Şu an durumu iyiye gidiyor".

"EN AZ 5 KİŞİNİN HAYATA TUTUNSUN"

Prof. Gürkan organ naklinin önemine vurgu yaparak şu ifadelere yer verdi: "Ailemize bu konuda vasiyet etmemiz lazım, öldüğünüzde organlarınızı bağışlayın ki en az beş kişi hayata tutunsun".

Bilal Özbilge'den kötü haber! Bilal Özbilge ikinci kez beyin kanaması geçirdi!

İLİŞKİLİ HABER

Bilal Özbilge'den kötü haber! Bilal Özbilge ikinci kez beyin kanaması geçirdi!
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Grçk 3 ay önce

Problem ölüp ölmemekte ABD de bir doktor neden organ bağışçısının organları alınırken kolları bağlanıyor diye soruyordu.