Dava dosyasında yeni gelişme! Seçil Erzan ve Arda Turan'ın yazışmaları ortaya çıktı

Aralarında iş dünyasından ve Galatasaray camiasından ünlü isimlerin de bulunduğu Seçil Erzan dolandırıcılık davası sürüyor. Geçtiğimiz günlerde davanın 2. duruşması görülmüştü. Şimdi de dava dosyasında yeni bir bilirkişi raporu girdi. Seçil Erzan ve Arda Turan'ın konuşmaları ortaya çıktı.

12 Ocak tarihinde Seçil Erzan davasının 2. duruşması gerçekleşmiş ve Erzan savunmasını vermişti. 7 sanıktan 2'sinin tutuklu yargılandığı davada şikayetçi sayısı 21'e çıkarken Erzan'ın hapis istemi 77 yıldan ise 252 yıla çıkmıştı. Seçil Erzan'ın Özel Belgede Sahtecilik, Tacir veya Şirket Yöneticisi Olan ya da Şirket Adına Hareket Eden Kişilerin Ticari Faaliyetleri Sırasında Dolandırıcılık suçlarından yargılandığı dava soruşturması devam ediyor. Seçil Erzan'ın kırık telefonundan çıkan yazışmalar bir bir ortaya çıkarken dosyaya yeni bir bilirkişi raporu eklendi. Seçil Erzan ve Arda Turan'ın yazışmaları ortaya çıktı.

Arda Turan ve Seçil Erzan yazışmaları

Arda Turan ve Seçil Erzan yazışmaları

"BANA BUNU NASIL YAPARSIN"

Dava dosyasına giren yeni bilirkişi raporunda sanık Seçil Erzan'ın müşteki Arda Turan'la yazışmaları yer aldı. Erzan'ın yanı sıra sanık Nazlı Can'ın görüşmelerinin de incelendiği raporda çarpıcı detaylar gün yüzüne çıktı. Rapora göre Arda Turan "Seçil'cim ne yaptın, bunu bana nasıl yaparsın, senin için gittim borçlar istedim, sözler verdim hiçbirini tutamıyorum. İnsanların gözünde ne hale düştüm. Ben yarın insanların maaşlarını nasıl ödeyeceğim" şeklinde mesaj yazarken Erzan'da ise "Çok mahcubum" yanıtını alıyor.

Bir yazışma da şu şekilde:

Arda Turan: "Ne yapacağım Seçil, yarın gideyim sorayım tefeciye falan. Faktoring. Sinir hastası oldum bir çare söyle. Yarın kaçta dediler, ne diyorlar?".

Seçil Erzan: "Yarın ödeme alacağız. Normal şartlarda olması yüzde 100 olan bir şey geçen hafta sistemi kapattıkları için vadeyi tutturamıyorlar".

Arda Turan: "15 gündür oyalanıyorum, şu anda bir hafta daha. 5 kişiye söz vermiştim ödeme yapacağım diye".

Arda Turan

Arda Turan

"BU TEHDİTLERLE YAŞAYAMIYORUM"

Seçil Erzan 7 Nisan 2023 tarihinde Metin Taş isimli kişiden aldığı "Günaydın Seçil, Pelit'e geçip seni bekliyorum" şeklindeki mesaja "Bankanın oralarda durma Metin" yanıtını veriyor. Bunun üzerine Metin Taş'ın mesajları sildiği bilgisi raporda yer aldı.

Bir görüşme de Seçil Erzan ve kuzeni Tanın Yılmaz arasında. Kendisinden parasını isteyen Yılmaz'a Erzan, "Tanın işine gücüne bak, kredi cumaya yetişmedi ama yarın, yarın olmazsa salı mutlaka yetişecek ben biliyorum" mesajını gönderiyor.

Kuzeni Tanın Yılmaz'a 2 Nisan 2023'te bir mesaj daha gönderen Erzan, "Moci arıyor 'gerekeni yapacağız' diyor, ben bu tehditlerle yaşayamıyorum" diyor.

Ertesi gün Yılmaz, Erzan'a yazdığı mesajda "Napıyorsun? Moji beni arıyor ki önce benim işimi halledecek vb. Sakinleştirmeye çalışıyorum. Moji'nin işini halledebilecek misin?" deyince, Erzan "Bağırıp duruyor Tanın, bana deli gibi bağırıyor, 'İpini keseceğim senin. Benim işimi halledeceksin kaçıyorsun, gidiyorsun' diyor. Halledeceğim. Bugün ne gelirse herkesin işini halledeceğim" şeklinde cevap veriyor.

Seçil Erzan

Seçil Erzan

NAZLI CAN'IN GÖRÜŞMELERİ DE DOSYADA YER ALDI

Nazlı Can'ın rehberinde Tahir dayı ismiyle kayıtlı kişiye 22 Nisan 2023'te "Dayıcığım hayırlı bayramlar. Olayları az çok duymuşsunuzdur. Olay çok büyük bizi de bir sürü yalanla kandırmış. İnşallah sonra detaylı konuşuruz, merak etmeyin beni ama dua edin." yazdığı öğrenildi.

Nazlı Can, sitelerinde yer alan haberlerin linklerini rehberindeki kişilere iletmiş. Canımm şeklindeki kayıtlı kişiye ise şu mesajı yazmış: "Nuri bana en iyi avukatı bulsun, bankacılık kanunundan anlayan en iyi ceza avukatı. Avukat bulman şart. Candaş ne durumda, dışarıda neler oluyor ? Anneme yurt dışında olduğumu söyleyin".

Fatih Terim ve Nazlı Can

Fatih Terim ve Nazlı Can

GÜVENLİK KAMERALARINA DA BAKILDI

Bankanın güvenlik kameralarına ilişkin yapılan inceleme de tamamlanarak söz konusu rapor dava dosyasına eklendi. Raporda "Bankadan elde edilen ve raporun (a) bölümünde özellikleri yazılı dijital materyallere ait imaj export verilerinin incelenmesinde, DVR cihazlarından Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce alınan export diskleri ve log kayıtları üzerinde yapılan incelemede, silinmiş veri tespiti mümkün olmamıştır." denildi.

Fırat Tanış'tan anlam dolu hareket! Oyununun tüm gelirini...

İLİŞKİLİ HABER

Fırat Tanış'tan anlam dolu hareket! Oyununun tüm gelirini...
Icardi'den 'Aşkın Olayım'dan sonra Cem Karaca performansı! O şarkı sosyal medyayı salladı

İLİŞKİLİ HABER

Icardi'den 'Aşkın Olayım'dan sonra Cem Karaca performansı! O şarkı sosyal medyayı salladı

ETİKETLER

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 6

ıuolıujl 3 ay önce

iyi oldu siz ohh

Pink Jasmen 3 ay önce

Sanat camiası diyorsunuz ya... Gerçekten de sanatları varmış... Dolandırıcılkla adı çıkmayan yok. Ama onlar yine de baş tacınız, örnek aldıklarınız. Devam edin. Size yakışır. Bu toplumda kimlerin yeri yok derseniz; Dürüstlerin yeri yok.

HakKAN 3 ay önce

Aç gözlüler bi doymadınız. Daha ne kadar para biriktireceksiniz. Ama işte emeksiz paradan para kazanmanında bir bedeli var beter olun. Unuttunuz hepimiz bir avuç toprak altına gireceğiniz.

nurı belcıka 3 ay önce

hırs ınsanı kepaze eder

aaa 3 ay önce

Rabbim bunlar gibi haram pesinde kosanlari daha perisan etsin insaallah

Yorumların Tümünü Okuyun