Güldür Güldür'ün skandal gazi skeci sonrası geri adım! Ali Sunal özür diledi

Show TV ekranlarında yayınlanan Güldür Güldür adlı komedi tiyatro programı birbirinden farklı skeçleriyle seyircisini güldürüyor. Toplumsal değerlere de sık sık değinen skeçler yapılan programda bu kez sınır aşıldı. Bir skeçte gazilerin ayrıcalıklı haklarına ilişkin dalga geçildi. O skeç eleştiri yağmuruna tutuldu. Skece ilişkin inceleme başlatılırken Ali Sunal'dan açıklama geldi.

Güldür Güldür Show komedi programındaki gazilerle ilgili skeç sosyal medyada büyük tepki çekmişti. RTÜK programla ilgili inceleme başlatacağını duyururken programın yapım ekibinden de özür mesajı gelmişti. Söz konusu skeçte bir gazi ile konuşan zengin şımarık rolündeki kadın, gaziye "Kurşun yemek seni ayrıcalıklı yapmaz, sen acılarına tutunarak yaşıyorsun" diyor ve gazi de cevap olarak "Ben ayrıcalıklıyım, gazi kartım var benim" ifadelerini kullanıyor. Bunun üzerine kadının gaziye "Benim de sınırsız kredi kartım var, kartlarımızı mı yarıştıralım şimdi" dediği cümleler büyük tepki çekmişti.

Güldür Güldür Show gazi skeci

Güldür Güldür Show gazi skeci

"KURŞUN YEMEK SENİ AYRICALIKLI YAPMAZ"

Skeçte "Kurşun yemek seni ayrıcalıklı yapmaz" sözleri sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu. Tepkilerin büyümesi RTÜK'ü de harekete geçirdi ve RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, X hesabından yaptığı paylaşımla "Gazilere dil uzatan bu insanları kınıyorum. Vatan ve bayrak için canını, bedenini feda eden Gazilerimize yapılan saygısızlık kabul edilemez. Ulvi Gazilik mertebesini parayla kıyaslayacak kadar şuursuz, hadsiz sözlerin yer aldığı yayın ile alakalı inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." demişti.

Show TV Güldür Güldür açıklaması

Show TV Güldür Güldür açıklaması

RTÜK tarafından gelen bu açıklamanın ardından bir açıklamada da Show TV'den geldi. Show TV ilgili skeci ekranlarında yayınlamama kararı aldı.

Güldür Güldür Show ise X hesabından yayınladığı mesajda "Youtube’da yayınlanan ve sosyal medyada bahsi geçen skecimiz toplumsal ve kültürel değerleri hiçe sayan yozlaşmış bir karakterin eleştirisidir. Niyetimiz ortak değerlerin korunmasına vurgu yapmakken, skeç içerisinden alınmış bir kesit anlam ve bağlamından kopartılmış, vermek istediğimiz mesajın tam aksi bir anlam ortaya çıkmıştır. Bu durumu üzülerek karşılıyor ve bahsi geçen skeci yayından kaldırıyoruz. Kahraman gazilerimizden özür diliyoruz." demişti.

"GÜLDÜRMEYEN ANLAMSIZ SKEÇ"

Söz konusu skece bir eleştiri de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan geldi. Göktaş, X hesabından yaptığı paylaşımda "Bir televizyon kanalındaki gazilerimize yönelik haddini son derece aşan ve "güldürmeyen" anlamsız skeci şiddetle kınıyorum. Vücudunun herhangi bir parçasını gözünü kırpmadan bu vatana feda eden gazilerimizi incitecek çirkin söylemler amacına bakılmaksızın asla kabul edilemez. Şehitlerimizin aileleri, gazilerimiz ve aileleri bizim en kıymetli emanetimizdir." ifadelerine yer vermişti.

Ali Sunal

Ali Sunal

ALİ SUNAL'DAN GAZİ SKECİ AÇIKLAMASI!

Skece dair eleştiriler ve açıklamalar peş peşe gelmişti ve RTÜK inceleme başlatmıştı. Güldür Güldür programının sunucusu Ali Sunal, bu tepkiler sonrası programda bir açıklama yaptı. Vermek istedikleri mesajın tam tersi şekilde anlaşıldıklarını belirten Sunal, "Doğruyu anlatacağız ama doğruyu anlatmak için önce yanlışı göstermemiz lazım. Bugüne kadar Güldür Güldür Show her zaman haklının doğrunun yanında oldu, haklıyı doğruyu savundu buna böyle de devam edecek. Sosyal medyada gündem olduk, skeçte anlattığımız bir yanlış bizim doğrumuz gibi kabul edilince iş gündeme düştü ve konu tartışmaya açıldı. Yanlışı anlatmadan doğruyu gösteremeyiz ama bu yanlış bizim doğrumuz gibi yansıtılınca tabii iş üzücü bir hale geldi. Bizi asıl kahreden gazilerimizin karşısına bu gündemle çıkmak... Bu ekipten kimse bir gaziye saygısızlık etmeyi bırakın düşünemeyiz bile efendim. Böyle bir konuyla gazilerimizin karşısında olduğumuz için hepsinden özür diliyoruz." dedi.

İspanyol aktörlerden dünyaya Gazze çağrısı! Goya Sinema Ödülleri'nde "savaşa hayır" dediler

İLİŞKİLİ HABER

İspanyol aktörlerden dünyaya Gazze çağrısı! Goya Sinema Ödülleri'nde "savaşa hayır" dediler
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 13

Öle 2 ay önce

Ali Sunal boş konuşuyorsun !sen git ABD de yaşa Almanya’da yaşa .yazıkları olsun sana .İzlemem artık seni

Toplam 1 beğeni

burak 2 ay önce

ben sıkeci izledim,yaşlılara saygısızlık yaptığı için sosyal medyadan linç yiyen bir sanatcının özür amaçlı huzur evine gidip yaşlılarla diyaloğunun samimiyetsizliği üzerine bir önermesi vardı ,

Toplam 1 beğeni

İhsan 2 ay önce

Bu sanat ve spor camiasında ki hainleri,MİT e emir vereceksin.bunlarin kafasına sikacaksin

Toplam 2 beğeni

Kaan 2 ay önce

Her zaman ÖNCE DOĞRULAR anlatılır. Sonra icap ederse yanlışlar ayrıntıya girmeden yüzeysel bahsedilir. Aksi halde önce yanlışlar anlatılırsa zihin bulanır insan yolunu şaşırır

Toplam 2 beğeni

Tehluke 2 ay önce

Anlamsiz deyil emir almişlardir herzaman yaptiklari gibi bu işe yaramazin işe yaramaz babasida oyleidi

Toplam 2 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun