İspanyol aktörlerden dünyaya Gazze çağrısı! Goya Sinema Ödülleri'nde "savaşa hayır" dediler

10 Şubat Cumartesi akşamı İspanya'da düzenlenen ve Avrupa'nın en önemli sanat etkinliklerinden biri olan Goya Sinema Ödülleri galasında sanatçılar, İsrail'e olan tepkileriyle gündem geldi. Milyonların izlediği törende İsrail'i kınayan açıklamalar geceye damgasını vurdu.

İspanya'nın Valladolid kentinde düzenlenen galada dünyaca ünlü La Casa de Papel dizisinde "Nairobi" karakteri ile tanınan Alba Flores, ünlü kadın sinema sanatçısı ve şarkıcı Ana Belen, yönetmen Estibaliz Urresola, yönetmen Alejandro Martin ve şarkıcı Salvador Sobral, açıklamalarıyla İsrail'in soykırıma karşı duruş sergiledi.

Alba Flores

Alba Flores

"BU FIRSATI GAZZE'Yİ ANLATMAK İÇİN KULLANIYORUM"

Ödül vermek için sahneye çıkan Alba Flores"İyi akşamlar ve Gazze için barış lütfen" şeklinde konuşmasına başladı ve ardından "Gazze'de 30 bin kişinin katledildiği, karanlık bu dönemde gelip burada kutlama yapmak çok zor, çok çelişkili bir şey. Umarım bu ülkenin hükümeti bir şeyler yapabilir." dedi. İlk uzun metrajlı filmler dalında, "20 mil especies de abejas" adlı filmiyle "En İyi Yönetmen" ödülünü alan Urresola da "Bu fırsatı Gazze'de olup bitenleri anlatmak için kullanıyorum. Bu bir soykırımdır ve hükümetlerden bunu durdurmalarını talep etmeliyiz." dedi.

Goya Sinema Ödülleri

Goya Sinema Ödülleri

Gala gecesinde birçok sanatçı avuç içlerine yapıştırdıkları etiketler ya da yakalarına taktıkları rozetler ile "Silah ticaretini durdurun. Gazze'de hemen ateşkes" mesajını verdi.

"TARİH SESSİZ KALMAYI KABUL ETMEZ"

Avrupa’nın en eski şarkı yarışması olan ve her yıl İtalya'nın Sanremo kentinde düzenlenen düzenlenen ve beş günlük maratonun ardından 10 Şubat Cumartesi gecesi sona eren Sanremo Müzik Festivali’nde sahne alan isimlerden İtalyan şarkıcı Dargen D’amico Onda Alta (Yüksek Dalga) isimli parçasını seslendirdikten sonra, "Tarih sessiz kalmayı kabul etmez. Ateşi kesin" diyerek, Orta Doğu için ateşkes çağrısı yaptı. Etkinlikte birçok sanatçı savaş karşıtı ve "soykırımı durdurun" mesajlarıyla dikkat çekti.

Dargen D’amico

Dargen D’amico

İtalyanların dünyaca ünlü şarkıcılarından Eros Ramazzotti de 8 Şubat'ta misafir sanatçı olarak çıktığı sahnede "Yaklaşık 500 bin çocuk çatışma bölgelerinde yaşıyor. Milyonlarcası vadedilen toprakları göremeyecek. Kan akmasına yeter, savaşlara yeter diyorum. Barış gelsin." çağrısında bulundu.

Tunus asıllı İtalyan rapçi Ghali Amdouni'nin de festivalde söylediği "Casa Mia (Evim Benim)" şarkının bir mısrası "bir toprak parçası için hastaneleri bombalıyorlar" ifadesi dikkat çekti.

İtalya’daki Yahudi toplumu temsilcilerinin tepki gösterdiği Ghali, festivalde 4. olduğu şarkısını söyledikten sonra sahneden ayrılırken "Soykırımı durdurun" dedi.

İTALYA GECEDE "SAVAŞA HAYIR" DİYEN SANATÇILARA TEPKİ GÖSTERDİ!

İsrail’in Roma Büyükelçisi Alon Bar, X hesabından yaptığı paylaşımla, Sanremo’daki savaş karşıtı mesajlardan rahatsızlığını gizlemeDİ. Bar, festivalin "nefret ve provokatif" söylemlere alet edildiğini dile getirdi.

Güldür Güldür'ün skandal gazi skeci sonrası geri adım! Ali Sunal özür diledi

İLİŞKİLİ HABER

Güldür Güldür'ün skandal gazi skeci sonrası geri adım! Ali Sunal özür diledi
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0