Avrupa illüzyondan ibaret! Sinan Akçıl'ın Londra gözlemleri asıl gerçeği gözler önüne serdi

Amerika ve Avrupa'da gündüzleri lüks caddeler, canlı ve şaşaalı bir hayat göze çarparken geceleri bambaşka bir hayat başlıyor. Özellikle son aylarda evsizlerin sayısında ciddi artış görüldü. Zenginlik ve refahıyla övünen Avrupa, kendi vatandaşını en temel ihtiyaçlara ulaşma imkanından mahrum bırakıyor. Londra tatilinde şehrin öteki yüzünü gezen Sinan Akçıl, çarpıcı ifadelere yer verdi.

Son dönemde artan enflasyon sebebiyle birçok kişi yurt dışı hayali kurmaya başlasa da bu durum başka yerlerde farklı değil. Ekonomik kriz tüm dünyayı sarmış durumda. Avrupa ülkeleri de yüksek enflasyon ve pahalılıktan nasibini alıyor. Amerika ve Avrupa'da evsizlik problemi son yıllarda ciddi artış gösterdi. Artan kiralar fahiş boyutlara ulaşınca birçok kişi sokaklarda yaşamaya başlamış durumda. Geçtiğimiz günlerde Londra ziyaretinde bulunan Sinan Akçıl, gördüklerini Günaydın'a anlattı. Akçıl, Londra'nın imajların ötesindeki acıklı haline dair çarpıcı ifadelerde bulundu.

Avrupada evsizlik

Avrupada evsizlik

İNGİLTERE EVSİZLİK SORUNA ALARM VERDİ

İngiltere'de artan kira fiyatları ve hayat pahalılığı sebebiyle evsizlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. İnsanlar başlarını sokabilecek evlere maddi güçlerini yetiremeyince metruk binalar, metrolar, parklar ve sığınakları tercih ediyor. Evsizlik Raporu'na göre; İngiltere'nin başkenti Londra'da gece dışarıda uyuyanların sayısı 333'e ulaştı. Bu rakam 2022 yılında 187 idi. Evsizlerin sayısındaki bu artış İngiltere hükümetini alarma geçirmiş durumda. İngiltere'de 2023 yılında 1700'den fazla evsiz hayatını kaybetti. Dünyaca bilinen birçok medya kuruluşunun da haberlerine taşıdığı bu olgu, tehlikeyi ayan beyan gösteriyor.

Ocak ayında Londra'da yaşanan 2 haftalık soğuk günlerde 1200'den fazla kişinin acil konaklama talebinde bulunduğu Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan tarafından açıklandı.

İngiltere'de evsizlerle ilgilenen birçok hayır kurumu mevcut. Bu kurumlar yaptıkları inceleme sonucunda geçen yıla göre evsiz sayısının %23 arttığını ve sadece son üç ayda sayının 3 bin 570'den 4 bin 389 kişiye çıktığını tespit etti.

Sinan Akçıl Londra

Sinan Akçıl Londra

"ASLA AVRUPA'DA YAŞAMAM, HAYAT STANDARTLARI ÇOK DÜŞÜK"

Geçtiğimiz günlerde Londra'da tatil yapan ünlü şarkıcı Sinan Akçıl, gezisi boyunca ünlü turistik bölgelerin yanı sıra evsizlerin yaşamında da tanıklık etmiş. Gördüklerini aktaran Akçıl, "Orta halli, şehir merkezine uzak evlerin kirası bile 1000-1200 pound'dan (yaklaşık 45 bin TL) başlıyor. Sokaklarda evsizler çok fazla." dedi.

Evsizlik problemi

Evsizlik problemi

Yaşam anlamında Avrupa'nın asla özenilecek bir tarafı olmadığını belirten Akçıl, evsizlerle oturup sohbet etmiş ve onlara kahve ikramında bulunmuş. Duydukları ise şok edici. İngiltere'deki hayat standartlarının çok düşük olduğunu söyleyen ünlü şarkıcı, "Sinan Akçıl Londra'ya, Paris'e yerleşti' diye bir haber okursanız inanmayın. Öyle bir şeyin olması imkansız... Gezmek, tarih, sanat, futbol dışında yaşam anlamında Avrupa'da özenilecek hiçbir şey yok" dedi.

Sinan Akçıl Londra

Sinan Akçıl Londra

Gündüzleri görkemli caddeleriyle ışıklı ve şaşaalı bir yaşam vaat eden Londra sokaklarında geceleri ise bambaşka bir hayat başlıyor. Avrupa'nın bir illüzyondan ibaret olduğuna işaret eden Akçıl, İngiltere'nin sosyal konularda da sınıfta kaldığını vurguluyor. İngiltere'deki bir arkadaşının sağlık probleminden bahseden Sinan Akçıl, "Dün İngiliz bir arkadaşımla konuştum, ayağı ciddi şekilde burkulmuş. Doktor 'Ağrı kesici al otur' diyerek 18 Şubat'a randevu vermiş. Özel hastaneye giderse 2500 pound (Yaklaşık 95 bin TL) ödemesi gerekiyor. Asgari ücret 1800-1900 pound (yaklaşık 72 bin TL) civarı..." şeklinde konuştu.

Londra evsizler

Londra evsizler

ZORUNLU LGBT DERSİ VAR

İngiltere'de henüz ilkokul çağındaki çocuklara okullarda zorunlu LGBT dersleri konduğundan bahseden Akçıl, şaşkınlığını gizleyemedi. Ünlü şarkıcı "Arkadaşımın 9 yaşında bir kızı var. Eğitimi nasıl diye merak ettim. Düşünüldüğü gibi iyi ve rahat olmadığını söyledi. Okula LGBT dersi koymuşlar, inanamadım. 'Bu yaşta alıştırıyorlar' dedi arkadaşım. Çok kavga etmiş ama bir şey yapamamış. Okulların yeni kuralıymış. Kızı eve gelince tuhaf sorular sormaya başlamış babasına... Yuh dedim." dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Alişan ve eşi Buse Varol'dan gündem olan estetik videosu! Ünlü çift operasyonları tiye aldı

Kiralık Aşk'ın Koriş'i Onur Büyüktopçu'da sert sektör eleştirisi! "Sanat için değil, para için"

İLİŞKİLİ HABER

Kiralık Aşk'ın Koriş'i Onur Büyüktopçu'da sert sektör eleştirisi! "Sanat için değil, para için"
Ebru Yaşar ve Siyam'dan yeni şarkı: Yoksun! Ebru Yaşar albüm müjdesi verdi

İLİŞKİLİ HABER

Ebru Yaşar ve Siyam'dan yeni şarkı: Yoksun! Ebru Yaşar albüm müjdesi verdi
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

Almancı 2 ay önce

Yanlız İngiltere’mi siz alnanyaya gelin kadınlar bile tren istasyonlarında tulum içinde sokaklarda yatıyorlar ne kadar acıklı kadın dışarda yatsın.

GARA ÇOCUK 2 ay önce

YILAN KENDİ EĞRİSİN BİLMEZ;"DEVE BOYNUN EĞRİ "DER.