Ünlü oyunculara belediye kararı şoku! Tiny house'ları bir bir kaldırıldı

Aras Bulut İynemli, Erkan Kolçak Köstendil ve Necip Nemill'nin İzmir'in Karaburun ilçesinde bulunan tiny house tipi evleri Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ın talimatıyla kaldırıldı.

Tekerlekli küçük evler anlamına gelen tiny house tipi evler son dönemin en popüler evlerinden. Günümüzde birçok kişi özellikle tatil beldelerinde tiny house evleri  tercih ediyor. Bunlar arasında ünlü isimler de var. Aras Bulut İynemli, Erkan Kolçak Köstendil ve Necip Nemilli, İzmir'in Karaburun ilçesinde taşınabilir minik evlere sahipti. Karaburun Belediyesi tarafından arazi kullanımına aykırı olduğu gerekçesiyle gelişigüzel yerleştirilen bu küçük evlerin kaldırılmasına karar verildi.

Karaburun tiny house

Karaburun tiny house

ÜNLÜ OYUNCULARIN EVLERİ BİR BİR KALDIRILDI

Karaburun Belediyesi tiny house kullanımını yasakladı. Mevcut evler ise vinçlerle kaldırıldı. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında "Değerli oyuncularımızın yer aldığı ünlü dizi Çukur’da dile getirilen ve duvarlara yazılan o bilinen söz gibi, ’Olacak gibi değildi olmadı da zaten!" Cumhurbaşkanlığı kararıyla Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilen Karaburun Yarımadası, endemik bitki zenginliği ve özgün hayvan varlığıyla ülkemizin özel coğrafyalarındandır. Yerel yönetim uygulamaları ile ilgili tüm yasa, yönetmelik, uygulama mevzuatı; ilçemizin her bir ferdi için bağlayıcıdır. Karaburun’da, Bakan, Başkan, Milletvekili ya da bu vasıflı isimlerin yakını olmak, sanatıyla toplumun önde gelen kişisi olmak; bu yasa ve mevzuatın bağlayıcı hükümleri karşısında imtiyazlı olma sonucunu doğurmamaktadır. Karaburun Belediye Meclisi kararıyla, kontrolsüz olarak gelişigüzel yerleştirilen 'tiny house'ların araziye ait kullanım şartlarına aykırı sonuçlar doğurması, çevre ve görüntü kirliliği yaratması nedeniyle yasaklanması kamuoyunun malumudur. Bu yasağın ihlali, cezai yükümlülükler doğurmakta; Belediye tarafından arazi sahiplerine imar mevzuatına aykırılık kapsamında arazi sahiplerinin kendi olanaklarıyla yıkım tebliğlerini ilgiliye bildirmesine neden olmaktadır." dedi.

tiny house karaburun

tiny house karaburun

"SANATÇI KANUN KARŞISINDA İMTİYAZ SAHİBİ OLAMAZ"

Başkan Erdoğan, "Sanatçılarımızın arazisinde, tebliğimiz üzerine yıkımın-sökümün-tahliyenin kendileri tarafından gerçekleştirildiğini kamuoyuna önemle duyurur; kıymetli sanatçılarımızı çalışmadıkları yerden üzdüğümüz için bizi anlamalarını; 'Az dolaşalım dedik, kördüğüm olduk' dememelerini umarız. Karaburun ve Yarımadamızın doğasını, güzelliklerini; çocuklukları-gençlikleri bu coğrafyada geçen bizim gibiler karar noktalarında var olduğumuz sürece; korumaya, kollamaya ve yarınlara bir miras gibi taşımaya devam edeceğiz. Sınıfsız, imtiyazsız, kim ve ne olduğuna bakmadan belediye mevzuatını herkese eşit uygulama konusunda yasaların bize yüklediği sorumlulukları unutmadan işimizi yapmaya devam edeceğiz" şeklinde açıklamasını sürdürdü.

Ece Erken'in başı yine takıntılı hayranıyla dertte! Sapık bu sefer kapısına dayanmış

İLİŞKİLİ HABER

Ece Erken'in başı yine takıntılı hayranıyla dertte! Sapık bu sefer kapısına dayanmış
Ünlü Amerikalı rapçi Killer Mike ödül aldığı gece tutuklandı!

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü Amerikalı rapçi Killer Mike ödül aldığı gece tutuklandı!
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Dost 2 ay önce

Neden insanlara biraz faydamız olsun belediyeler