İsrail yandaşı McDonalds'a büyük darbe! Satışları dibe vurdu

Fast food devi McDonald's, İsrail ordusuna bedava yiyecek dağıtması ve destek vermesinin ardından eleştirilerin odak noktası haline gelmişti. Boykot edilen markalar listesine adını yazdıran fast food devi dört yıl sonra ilk defa geçen çeyrekte satış hedeflerini kaçırdığını açıkladı.

Katil İsrail, aylardır Gazze'de bebek, çocuk, kadın ve yaşlı dinlemeden insanlık suçu işlemeye devam ediyor. İbadethanelerden hastanelere kadar her bir noktada vahşet yaşayan İsrail'in gözünü kan bürürken dünyanın dört bir yanından tepki sesleri yükselmeye devam ediyor. Sanat, siyaset, iş ve spor dünyasından da pek çok ismin tepki gösterdiği katliama destek veren bazı markalar ise boykot ediliyor.

Mcdonalds

Mcdonalds

Dünyanın en popüler fast food firmalarından McDonald's da bu markalardan biri. BBC'nin aktardığına göre; fast food devi, İsrail'in Gazze'deki katliamları nedeniyle boykot edilen firmalardan biri olduğu için satış hedeflerini kaçırdığını açıkladı.

'DEZENFORMASYON' SUÇLAMASI

Daha önce dezenformasyonu suçlayarak çatışmaların olumsuz etkisi olduğunu kabul eden McDonald's, kar oranlarındaki etkinin sebebini açıklamak zorunda kaldı.

Şirketin hisseleri, boykotun ardından yüzde 4 düşerken şirket, İsrail’in Gazze'ye açtığı savaş yüzünden 2023 yılının son çeyreğinde bazı piyasalardaki performansının anlamlı bir şekilde etkilediğini ifade etti.

PİYASANIN ALTINDA KALDI

Piyasanın çok altında kar eden şirket; Orta Doğu, Çin ve Hindistan'ın aralarında bulunduğu biriminde dördüncü çeyrekte satışların büyümesi yüzde 0,7'de kaldı. McDonald's CEO'su Chris Kempczinski, "Savaş devam ettiği müddetçe bu piyasalarda bir iyileşmenin olmasını beklemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Chris Kempczinski

Chris Kempczinski

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Emine Erdoğan'dan 6 Şubat paylaşımı! "Sadece binaları değil, kalplerimizi de yıktı"

Hababam Sınıfı'nın Çalışkan Ahmet'i Ahmet Sezerel'in değişimi herkesi şoke etti!

İLİŞKİLİ HABER

Hababam Sınıfı'nın Çalışkan Ahmet'i Ahmet Sezerel'in değişimi herkesi şoke etti!
Banu Alkan'ın Kylie Jenner takıntısı bitmiyor! Jenner'ın Banu Alkan dövmesini gerçek sandı

İLİŞKİLİ HABER

Banu Alkan'ın Kylie Jenner takıntısı bitmiyor! Jenner'ın Banu Alkan dövmesini gerçek sandı
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 18

Nail 2 ay önce

Gitmeyin MC domalt a avrupada en subaesi turkiyede olan star bucks ada gitmeyin

vatan önce 2 ay önce

kardeşim bunun gibi çok var kimse kusura bakmasın bu canilerin çoluk cocuk katillerin kan döktüğünü herkez biliyor bunlara yardım eden ölen kanlarını içmiş oluyorsunuz bunu bilin

Toplam 2 beğeni

B.Ali 2 ay önce

Bu boykotlar çok daha ciddi biçimde yapılması lazım elimizdeki her türlü imkanla mücadele etmek bizler için bir vazifedir en azından bunu savaş veya barış döneminde hakkıyla yerine getirebilelim.

Toplam 2 beğeni

Anti Aktrol 2 ay önce

McDonald's Türkiye'yi kim satın almış bakın bakalım.

Cudi Abidoğlu 2 ay önce

MC danilt üzülmesin.TFF imdadına yetişir

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun