Canım Türkiye'm diyen Şahan Gökbakar'a soğuk duş etkisi: İsviçre'ye mi çalışıyor?!

Yeni vizyona giren Şahan Gökbakar'ın 'Erdal ile Ece' filminin bir Türk yapımı olmadığı, yabancı film gibi gösterilip ithal edildiğini ileri süren Sabah Gazetesi yazarı Mevlüt Tezel, çarpıcı iddialarda bulundu.

Sosyal medya hesabından yaptığı dikkat çeken paylaşımlarla adını sıklıkla duyduğumuz Şahan Gökbakar, son hamlesiyle 'Bu kadar da olmaz' dedirtti. Yeni filmi "Erdal ile Ece"nin vizyona girmesinin mutluluğunu yaşayan Gökbakar'ın film afişinde yapımcı logosu yer almadı. Bu ayrıntının sebebini araştıran Sabah Gazetesi yazarı Mevlüt Tezel, konuyu kaleme aldı.

Şahan Gökbakar

Şahan Gökbakar

"ŞAHAN GÖKBAKAR İSVİÇRE'YE Mİ ÇALIŞIYOR?"

"Şahan Gökbakar İsviçre'ye mi çalışıyor?" başlıklı yazıyı okuyucularla paylaşan Tezel, şu ifadeleri kullandı:

"Yeni vizyona giren Şahan Gökbakar'ın 'Erdal ile Ece' filminin afişine bakarken yapımcı logosunun olmaması dikkatimi çekti! Film afişlerinde mutlaka yapımcı logosu olur.
Bu duruma şaşırdım ve 'Erdal ile Ece'nin sınıflandırılmasına bakmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sitesine girdim. Orada filmin yapımcısı 'CIELO MEDIA SA' gözüküyor.Hemen altında ise filmin ithalatçısı olarak 'CJ ENM MEDYA FİLM YAPIM VE DAĞ. A.Ş." gözüküyor. Bu durum 'Erdal ile Ece'nin bir Türk yapımı olmadığını, yabancı film olup ithal edildiğini gösteriyor. Peki, kim bu 'CIELO MEDIA SA'? 

Mevlüt Tezel köşe yazısına ait görseller

Mevlüt Tezel köşe yazısına ait görseller

İnternette şirketin, İsviçre'nin Cenevre şehrinin ticaret sicil memurluğuna kayıtlı olduğu gözüküyor! 27.01.2022 tarihinde limited şirket olarak kurulan 'CIELO MEDIA SA'nın adresi ise; Rue Muzy 11, 1207 Cenevre. Ne tesadüf ki, 'Recep İvedik 7' filmi de Haziran 2022'de çekildi. Ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın film sınıflandırma sayfasında 'Recep İvedik 7' ile ilgili bilgi yok. Bunun nedeni filmin bir dijital platform için çekilmesi. Neden Türkiye'de platform filmler için, sinemada gösterilen filmler gibi "Sinema eserlerine ilişkin kayıt tescil belgesi" alınmıyor?"

Mevlüt Tezel köşe yazısına ait görseller

Mevlüt Tezel köşe yazısına ait görseller

"CANIM TÜRKİYEM EDEBİYATI YAPAN ŞAHAN'A YAKIŞIYOR MU?"

Şahan Gökbakar'ın filmlerinin yapımcısının genellikle kardeşi yönetmen Togan Gökbakar'la birlikte kurdukları "Çamaşırhane Film" olduğuna işaret eden Tezel, "Şahan neden İsviçre'de şirket kurup, Türkiye'de çektiği filmi yabancı film gibi gösterip, sonra da ithal edip gösterime sokuyor? Şimdi bu filmin gelirinden İsviçre vergi kazancı sağlayacak! "Canım Türkiyem" edebiyatı yapan Şahan'a bu karışık işler, yerli filmin vergisini İsviçre'ye ödemek vs. yakışıyor mu? Amaç, İsviçre için 'Golden' vize almak mı? Vergi avantajından yararlanmak mı? Yoksa Şahan da Türkiye'de kazandığı paraları ne olur ne olmaz diye İsviçre'ye mi taşıyor?" diyerek sözlerini sürdürdü.

Erdal İle Ece filminden kareler

Erdal İle Ece filminden kareler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

İngiliz moda tasarımcısı Katharine Hamnett Gazze adına İngiliz hükümetini protesto etti!

Maneviyata yönelen Yaşar Alptekin dikkat çeken açıklama: Dinimi yaşadığım için hakarete uğradım

İLİŞKİLİ HABER

Maneviyata yönelen Yaşar Alptekin dikkat çeken açıklama: Dinimi yaşadığım için hakarete uğradım
Galatasaray'ın eski futbolcusu Lukas Podolski dönerci kralı oldu! Almanlar resmen müptela oldu

İLİŞKİLİ HABER

Galatasaray'ın eski futbolcusu Lukas Podolski dönerci kralı oldu! Almanlar resmen müptela oldu
Bu kez oyunculuğuyla gündemde! Bergüzar Korel'in o sahnesi olay oldu

İLİŞKİLİ HABER

Bu kez oyunculuğuyla gündemde! Bergüzar Korel'in o sahnesi olay oldu
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 8

YILMAZ 2 ay önce

Böyledir bu tür maskeli iki yüzlüler.

Toplam 1 beğeni

Hainler 2 ay önce

Yerinde bir yazı ünlülerin foyası bu canım ülkem söyle ülkem böyle ülkem sonra halkın parasini hiç edip yurt dışına kacirem sahtekarlar

Toplam 1 beğeni

Gursoy 2 ay önce

Türkiye nin zararına çeşitli dalaverelerle vergi kaçıran ve Ülkesinin zararına çalışan kim varsa En ağır cezayı almasını dilerim.

Toplam 1 beğeni

kamikaze 2 ay önce

hangisi yerliki. yerli insanların yapımı olmakla yerlimi oluyor. soyleyin hangisi kültürümüze gelenek göreneklerimize hizmet ediyor. dizilerin yuzde 90 ı içeriği boş temesız kopya

Toplam 1 beğeni

İHANET 2 ay önce

Bu Gizli Kimlikliler in bu ülkeyi batının emrine koymak dışında bir gayeleri yok her biri batının PİYONU duru uşağıdır burada havlamalarına bakmayın..bu ülkenin kaymağını yerler ama asla sevmezler sevmiş gibi taraftarda toplayıp gündem oluşturma dışında ve gündemi meşgul etme dışında gerginlik dışında kutuplaştırma dışında bir gayeleri yoktur..! Gizlik kimlikliler bunlar..Bizim fark etmemiz gerek bunları..Batıda adam yerine koyan yok bunları bunlar bunuda anlaycaklar..!

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun