Şarkıcı Çelik çileden çıktı! "Buna kimsenin hakkı yok" diyerek isyan etti

Müzisyen Çelik Erişçi, dijital mecralarda eserlerinin izinsiz yayımlanmasını affetmedi. Ankara 1. Fikri ve Sinan Haklar Ceza Mahkemesi'nde görülen davadan çıkan kararı kamuoyu ile paylaştı. İzinsiz kullanılan şarkılar için sert ifadeler kullanan Çelik, "Hem izinsiz kullanılıyor bir de üstüne şarkılar leş gibi yorumlanıyor buna kimsenin hakkın yok" ifadeleri gündem oldu.

Başarılı sanatçı Çelik, dijital platformlarda eserlerinin yayınlanmasını affetmedi. Bu konu hakkında harekete geçen ve eserlerinin dijital alanlarda izinsiz yayınlanmaması için dava açtı. Çelik, Ankara 1. Fikri ve Sinan Haklar Ceza Mahkemesi'nde görülen davadan çıkan kararı kamuoyu ile paylaştı. Çelik, sosyal medya hesabı üzerinden "İzinsiz eser kullanmak, yaymak, yayınlamak suçtur" dedi.

Çelik  "Bu eserleri kullananlar izin almaya gerek görmeyecek kadar kaba ve cahiller. Eserleri kullananlar eserleri mahvettiklerinin de farkında değiller. Erkin Koray 'Öyle Bir Geçer Zaman Ki' şarkısı için resmi izin alınması yetmedi, rahmetli Erkin Koray'a yaptığım aranje gönderildi. "Uygundur, yayınlayabilirsin " onayı alındıktan sonra ancak yayınlanabildi. Yani bizim şarkılarımız hem izinsiz kullanılıyor bir de üstüne şarkılar leş gibi yorumlanıyor; Buna kimsenin hakkı yok!" İfadelerine yer verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO;

İngiliz moda tasarımcısı Katharine Hamnett Gazze adına İngiliz hükümetini protesto etti!

Maneviyata yönelen Yaşar Alptekin dikkat çeken açıklama: Dinimi yaşadığım için hakarete uğradım

İLİŞKİLİ HABER

Maneviyata yönelen Yaşar Alptekin dikkat çeken açıklama: Dinimi yaşadığım için hakarete uğradım
Zehra Güneş'in serveti ortaya çıktı! Dün yanın en çok kazanın 10 voleybolcusundan biri

İLİŞKİLİ HABER

Zehra Güneş'in serveti ortaya çıktı! Dün yanın en çok kazanın 10 voleybolcusundan biri
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 2

Hasan Özkaymak 2 ay önce

eliyle yazdığı yazıdaki haçı boynuna taksın.

sahinsahin 2 ay önce

Öyle bir geçer zaman ki şarkısı için boşuna zahmet etmiş. Zira bu şarkı merhum Erkin Koray'a ait değil. Yakın zamanda vefat eden Lata isimli Hindu şarkıcının 1950'li yıllarda söylediği bir şarkı. Yani şarkı Erkin Koray'a ait değil.