Haluk Levent'i dolandırıcılıkla suçlayan Deniz Akkaya'ya 3,5 yıl hapis istemi!

Deniz Akkaya sosyal medya paylaşımlarıyla Haluk Levent'in depremzedelerin parasını çaldığını ve nitelikli dolandırıcılık yaptığını iddia etmişti. Bu iddialara cevapsız kalmayan Haluk Levent ise Akkaya'yı resmi mercilere şikayet etmişti. Hazırlanan iddianamede Deniz Akkaya'ya 3,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Anadolu Rock'ın önemli isimlerinden müzisyen ve AHBAP Derneği'nin kurucusu Haluk Levent hakkında sosyal medya üzerinden "hırsız", "nitelikli dolandırıcı", "depremzedelerin parasını çalıyor" şeklinde paylaşımlar yapan eski manken Deniz Akkaya'ya yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede Deniz Akkaya'ya 3,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Haluk Levent

Haluk Levent

HALUK LEVENT'İ NİTELİKLİ DOLANDIRICIKLA SUÇLAYAN DENİZ AKKAYA 3,5 YIL HAPİS İSTEMİ İLE YARGILANIYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, müşteki Haluk Levent'in Savcılığa şikâyet dilekçesi sunduğu ve bu dilekçede şüpheli Deniz Akkaya'nın sosyal medya hesabından Levent'e yönelik mesnetsiz iddialarda bulunduğu, bu iddiaları lanse ederken düşünce ve ifade özgürlüğü sınırlarını aşarak suç teşkil eden eylemlerde bulunduğu, insanlarda güvensizlik ve telaş ortamı meydana getirdiği, yardım faaliyetlerinin sekteye uğramasına neden olduğu, Levent'e "dolandırıcı" diyerek hakaret ve iftiralarda bulunduğu, müştekiye "hırsız", "nitelikli dolandırıcı", "depremzedelerin parasını çalıyor" şeklinde paylaşımlarla Levent hakkında küçük düşürücü ve yanlış tanıtacak nitelikte ifadeler kullanıldığı ve dilekçede yer alan ifadelerin üzerine soruşturma işlemlerine başlandığı ifade edildi.

İddianamede, şüpheli Deniz Akkaya'nın farklı zamanlarda Levent hakkında doğruluğu ispatlanmamış paylaşımlarla Haluk Levent'in onur, şeref ve saygınlığını rencide ettiği ve Levent'i küçük düşürecek ve kendisini yanlış tanıtacak nitelikte olduğu belirtildi. Ayrıca dosyanın Uzlaştırma Bürosu'na gönderildiği ancak müzakereler sonucu uzlaşmanın sağlanamadığı da kaydedildi.

Haluk Levent

Haluk Levent

Hazırlanan iddianamede şüpheli Deniz Akkaya'nın zincirleme şekilde "sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle alenen hakaret" suçundan 4 aydan 3 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Akkaya'nın yargılanması önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlayacak.

Deniz Akkaya

Deniz Akkaya

"TEPKİ OLUŞTURMADIM, 'HALUK LEVENT HALKI BİLGİLENDİRMELİ' DEDİM"

İddianamede yer alan Deniz Akkaya'nın ifadesine göre Akkaya, 6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketinden sonra AHBAP Derneği'ne milyarlarca lira bağış yapıldığı, yardımların toplanmasından sonra bu derneğin toplanan yardımları amacına uygun şekilde kullanıp kullanmadığına ilişkin sosyal medyada ve çeşitli haber kaynaklarında ortaya çok ciddi iddialar atıldığı, ayrıca dernek başkanı olan Levent'in geçmişte hakkında "dolandırıcılık" ve "sahtecilik" iddialarından ötürü birçok dava açıldığını söyledi.

İfadesinin devamında Akkaya, sadece kendi paylaşımlarıyla söz konusu kişi hakkında bir tepki oluştuğu iddiasını reddederek, genel olarak bu iddiaları dile getirdiğini, amacının "AHBAP Derneği'nin ve Haluk Levent'in toplanan milyarlarca lira seviyesindeki yardımı gereği gibi değerlendiremediği ve halkın parasına sahip çıkamadığı" yönündeki iddialar konusunda halkı bilgilendirmek olduğunu söyledi.

Semiramis Pekkan o anları ilk kez anlattı! "Ajda ile soluğu hastanede aldık"

İLİŞKİLİ HABER

Semiramis Pekkan o anları ilk kez anlattı! "Ajda ile soluğu hastanede aldık"

ETİKETLER

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 3

Yurttan manzaralar 2 ay önce

Haluk Levent topladığı paraları nerelere harcandığını ispat etsinde böylece üstünde şaibe varsa kalksın istiyor.

Doğrucu Davut 2 ay önce

Sahi o paralara ne oldu? Benim çocuklarda hatırı sayılır bir miktar yardım etmişlerdi de.

misafir 2 ay önce

haluk levent gibi bir hayirsevere atilan iftiranin bedeli 3,5 yil degil 13,5 yil olmali,dedikodu ile peynir gemisinin yürümedigini bazilarinin anlamasi gerekir