Mark Ruffalo'dan dünyaya Gazze çağrısı: "Tarih isimsizlerin mezarları üzerinden akmasın"

Dünyaca ünlü Amerikalı oyuncu Mark Ruffalo, İsrail'in Gazze'de başlatıığı saldırılar boyunca İsrail karşıtı tutumuyla biliniyor. Ünlü oyuncu sosyal medya hesabından yayınladığı video ile "Tüm ölümler durmalıdır" dedi.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

ABD'li oyuncu, film yönetmeni, yapımcı ve senaryo yazarı olan Mark Ruffalo, instagram hesabından bir video yayınladı. 56 yaşındaki oyuncu, videoda Gazze'den görüntülere yer vererek bütün dünyaya mesajını iletti: "Gazze'de hayatları paramparça olan tüm masum çocuklar için birlik olarak diyoruz ki: BİZİM ADIMIZLA DEĞİL... Bütün cinayetler durmalıdır. Şu anda Gazze'de altı yaşın altındaki her iki çocuktan biri akut yetersiz besleniyor ve açlıktan ölme riskiyle karşı karşıya. Filistin'de derhal ateşkes talebinde bulunmak için dünyaya katılın. İnsanlığımız buna bağlı. 'Başka bir dünya mümkün ve biz bunu gerçeğe dönüştürmeye söz veriyoruz".

MARK RUFFALO'DAN ACİL ATEŞKES ÇAĞRISI

Mark Ruffalo, yayınladığı videoda Gazze'deki katliamın görüntülerine yer verdi ve "Gazze'de hayatları paramparça olan tüm masum çocuklar için tek yürek olarak diyoruz ki bizim adımızı kullanmayın. Tüm ölümler durmalıdır. Şu anda Gazze'de 6 yaşın altındaki her 2 çocuktan biri yetersiz besleniyor ve açlık tehlikesiyle karşı karşıya. Filistin'de derhal ateşkes talep etmek için dünyaya katılın. İnsanlığımız buna bağlı. Başka bir dünya mümkün ve biz bunu gerçekleştirmeye söz veriyoruz. Hükümetlerimiz tarafından bizim adımıza yapılan haksızlıklara direnmenin bizim sorumluluğumuz olduğuna inanıyoruz. Bizim adımıza sonsuz bir savaş yürütmeyeceksiniz. Daha fazla ölüm olamaz. Bizim adımıza sivilleri bombalamayacak, daha fazla çocuğu öldürmeyecek ve tarihin isimsizlerin mezarları üzerinden akmasına izin vermeyeceksiniz." ifadelerine yer verdi.

Mark Ruffalo

Mark Ruffalo

Ruffalo, paylaşımında Anadolu Ajansının (AA) "Yılın Kareleri" oylamasına bu yıl dahil ettiği "Gazze: Kanıt" başlığı altındaki kategoride en çok oy alan Ali Jadallah'ın çektiği "Son sığınak" başlıklı fotoğrafa da yer verdi. "Gazze'ye Kanıt" fotoğrafları İsrail'in savaş suçu niteliğindeki saldırıları hakkında delil olarak kabul edilerek tarihe not düşen fotoğraflardan oluşuyor.

Timsah ve kanguru eti yedim, diyen İvana Sert'e Selen Görgüzel'den yanıt!

İLİŞKİLİ HABER

Timsah ve kanguru eti yedim, diyen İvana Sert'e Selen Görgüzel'den yanıt!
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0