The Crown yıldızı Khalid Abdala uluslararası topluma seslendi: "Filistin'i yüzüstü bıraktınız"

The Crown ve Uçurtma Avcısı gibi yapımlarla hafızalara kazınan dünyaca ünlü aktör Khalid Abdala, 30 Mart'ta İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Filistin'e destek yürüyüşüne katıldı. Abdala, yürüyüş sonrası yaptığı konuşmada Gazze halkının yanında olduğunu mesajını verdi ve "Uluslararası toplum Filistin'i ve Filistin'in çocuklarını yüzüstü bıraktı" dedi.

Mısır asıllı İngiliz oyuncu Khalid Abdala, İngiliz Kraliyet ailesinin yaşamını anlatan The Crown adlı dizide Prenses Diana'nın sevgilisi Dodi el-Fayed'i oynamıştı. Bunun yanı sıra Uçurtma Avcısı filmindeki rolüyle de hafızalara kazınan Abdala, 30 Mart'ta İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Filistin yürüyüşüne katıldı ve konuşmasıyla dikkat çekti. Filistin'e verdiği destekle bilinen ünlü oyuncu, daha önce The Crown dizisinin final kutlamalarında eline "Kalıcı ateşkes", "İşgale son verin" yazarak kameralara poz vermiş; ayrıca, 75. Emmy Ödülleri Töreninde de ol avucunun içine "Never Again" (bir daha asla) sloganını yazarak Gazze'deki soykırımı protesto etmişti.

Khalid Abdala

Khalid Abdala

"BUNUN DURMASI GEREKİYOR"

Gazze'de acil ateşkes çağrısıyla düzenlenen ulusal yürüyüşe katıldığı için son derece gurur duyduğunu ifade eden Khalid Abdala, bununla birlikte Gazze'ye yönelik saldırıların hala devam ediyor olması nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu da dile getirdi ve "Neredeyse 6 aydır öncelikle ve her şeyden önce ateşkes talep ediyoruz. Tabii bu 6 ayın sonucunda şu anda hayal bile edilemeyecek ölü sayısına ulaşmış durumdayız. Bu bir soykırımdır. Bunun durması gerekiyor." dedi.

Yapılan yürüyüşlerin işgalin son bulması için çağrı amacını taşıdığını belirten Abdala, "Burada bulunmamızın bir nedeni de bunun bizim neslimizde sona ermesine ihtiyacımız olması. Ben bir yanımla bunun benim neslimde sona ermeyeceğinden korkarak büyüdüm ve şimdi bunun sona erdiğinden emin olmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

Khalid Abdala

Khalid Abdala

THE CROWN YILDIZI KHALID ABDALA ULUSLARARASI TOPLUMA SESLENDİ

Sözlerinde değişime ihtiyaç olduğunu ve bunun derhal gerçekleşmesi gerektiğini vurgulayan ünlü oyuncu, "Uluslararası toplum Filistin'i ve Filistin'in çocuklarını yüzüstü bıraktı. Dünya başarısız oldu. Tüm hayatımı 'Bir daha asla' sözleriyle ve bu sözleri yerine getirme göreviyle büyüdüm. O an geldiğinde hiçbir şey yapmadılar. Hiçbir şey yapmadılar. Hatta, hiçbir şey yapmamaktan daha kötüsünü yaptılar. (İsrail'i) Silahlandırdılar ve desteklemeye devam ediyorlar." ifadelerine yer verdi.

Khalid Abdala

Khalid Abdala

Soykırımın bitmesi umudunu taşıyan Abdala, adalet ve özgürlük için mücadele etmek zorunda olan son nesil olacaklarını, galip geleceklerini ve başaracaklarını söyledi ve "Gazze halkına mesajım; sizinleyiz ve üzgünüz. Yaptıklarımızın hiçbiri yeterli olmadığı için üzgünüz. Bu durum sona erene kadar yanınızda olmaya, sizinle birlikte durmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz." dedi.

ETİKETLER

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0