Kraliçe Elizabeth'in en sevdiği yerdi! Kral Charles Balmoral'ı tarihte ilk kez halka açacak

Kraliçe II. Elizabeth'in en sevdiği ve hatta son nefesini verdiği konutu olan İskoçya'daki Balmoral Kalesi, tarihte ilk kez kapılarını ziyaretçilere aralamaya hazırlanıyor.

Son dönemlerde yaşadığı sağlık sorunlarıyla gündemden düşmeyen İngiltere Kralı III. Charles, görevlerini azaltarak bir süredir gözlerden uzak kalmayı tercih ediyordu. Durumunun kötüleştiği ve 2 yıl ömrü kaldığı iddia edilen Charles, halkın moralini yükseltmek için ilginç bir hamleye başvurdu.

Balmoral Kalesi

Balmoral Kalesi

Kraliyet Ailesi'nin meşhur mülkü Balmoral Kalesi, tarihte ilk kez halka açılacak. Deneyimli bir rehberlerin eşliğinde ziyaretçiler, Kral ve Kraliçe tarafından kullanılan birkaç odayı da ziyaret edebilecek. Buckingham Sarayı ve Windsor Kalesi gibi diğer turistik mekanların aksine büyük ölçekli turlar için inşa edilmediği belirtilen Balmoral Kalesi'nde aynı zamanda Kraliçe II. Elizabeth'in Liz Truss'la buluştuğu oda, aile yemek odası, kütüphane ve lobi ziyaret edilebilecek.

Balmoral Kalesi Kraliyet Ailesi

Balmoral Kalesi Kraliyet Ailesi

"ZAMANDA YOLCULUK YAPABİLİRSİNİZ"

Balmoral, internet sitesinde yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Kalenin 1855 yılında tamamlanmasından bu yana ilk kez, deneyimli rehberlerimiz eşliğinde sizleri özel bir tura çıkarmamıza izin verildi. Sizi Balmoral Kalesi'ndeki birçok güzel odadan geçerek tarihi bir yolculuğa çıkaracaklar. Balmoral'ın Kraliçe Victoria ve Prens Albert tarafından satın alınmasından günümüze, Kale içindeki odaların Majesteleri Kral ve Kraliçe ve Kraliyet Ailesi'nin diğer üyeleri tarafından nasıl kullanıldığını görebildiğiniz günümüze kadar zamanda bir yolculuk yapın."

Ziyaretçiler 1 Temmuz ve 4 Ağustos tarihleri arasında kaleye ziyarette bulunabilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Fahriye Evcen'den sevgi dolu paylaşım! Burak Özçivit'in o hali çok güldürdü

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0