Mustafa Keser'in yeni hedefi İbrahim Tatlıses: Yalan söylemekten bıkmadı!

Mustafa Keser’in "Orhan Gencebay iyi bir ses sanatçısı değil. Müslüm Gürses’i dinlemedim, kötü okuyor. Fatih Kısaparmak türkü baba olacak en son adam” sözleri ortalığı karıştırmıştı. Muhteşem Candan ve Veysi Akkaya'nın ardından tepkilerden biri de İbrahim Tatlıses'ten gelmişti. Mustafa Keser'e "Kör ol ama nankör olma. Onu sahneye çıkaran kim?" diyen Tatlıses'e öfke kusan Keser, çılgına döndü.

Mustafa Keser'in geçtiğimiz haftalarda verdiği röportajda Müslüm Gürses, Orhan Gencebay ve Fatih Kısaparmak'la ilgili yorumları ortalığı karıştırmıştı. "Orhan Gencebay iyi bir müzisyendir ama iyi bir ses sanatçısı değildir. Müslüm Gürses Türkiye’nin en lezzetli seslerinden biridir ama hayatımda dinlemedim çünkü kötü okuyor" diyen Keser'in sözleri sanat dünyasını ayağa kaldırırken İbrahim TatlısesMuhteşem Candan ve Müslüm Gürses'in son klibini çeken yönetmen ve bestekar Veysi Akkaya'dan tepki üstüne tepki geldi.

Mustafa Keser

Mustafa Keser

"BU SÖZLERİ ESEFLE KINIYORUM"

Gürses'in yakın dostu ve yapımcısı Elenor Müzik'in sahibi Muhteşem Candan, Keser'in bu yorumu karşısında büyük bir hayal kırıklığı yaşadı ve "Mustafa Keser ustanın sanatına her zaman saygı duyarım. Bence halkın seçtiği ve yıllarca baş tacı ettiği iki büyük sanatçıya bu yorumu talihsiz bir açıklama buluyorum. Hele hayatta olmayan bir sanatçı olan Müslüm Gürses'e söylenen bu sözleri esefle kınıyorum" ifadelerini kullandı.

Muhteşem Candan

Muhteşem Candan

"MUSTAFA BEY SANIRIM AYIK DEĞİLMİŞ BUNLARI SÖYLERKEN..."

Gürses'in son klibini çeken yönetmen ve bestekar Veysi Akkaya da Mustafa Keser'in sözlerine adeta öfke kustu. Keser'i suçlayıcı söylemlerde bulunan Akkaya, şöyle konuştu:

"Yıllanmış duyguların temelini yorumuyla renklendiren Müslüm Gürses "Arabesk'in babası" tahtı köşkü bellli olan gönül fedakarı bir sanat yoldaşıydı. Mustafa Bey sanırım ayık değilmiş bunları söylerken… Hayatın sanat yolunda yıllanmış emektarlığı ile halkın gönüllerinde yer almış bir yorumcuya bu halde sözler söylemesi çok ayıp yakışmadı bir sanatçıya. Eserlerinden bahsedeceğine rahmetli olmuş birisinden konuşmak sanatçılığın adabına uymaz"

Veysi Akkaya

Veysi Akkaya

"KÖR OL AMA NANKÖR OLMA"

"Aramızda Kalmasın" programına bağlanan İbrahim Tatlıses de Mustafa Keser'in açıklamalarına ateş püskürdü. "Mustafa Keser’e sorun, onu da sahneye çıkaran kimmiş?" diyerek sitem eden Tatlıses, şöyle konuştu:

"Kanal 6'daki 'İbo Şov'a çıkardım, oradan aldı yürüdü. Bana da zamanında konuşur gibi oldu ama ben önlemimi aldım, konuşamaz. Nankör insanı sevmiyorum. Çok iyi bir müzisyendir, onu inkar edemem. Ama tüm bu sanatçılar için söyledikleri hadsizliktir. Gündemde kalmak istediği için bunları yapıyor. Kişi olarak da haddini bilmeli. Hayatım boyunca nankör olmadım. Kör ol ama nankör olma. Ben nankörleri hayatım boyunca sevmedim."

İbrahim Tatlıses

İbrahim Tatlıses

"30 SENEDİR BU YALANI SÖYLÜYOR"

Tatlıses’in açıklamasına kayıtsız kalmayan Keser, 'Söylemezsem Olmaz' programına konuk oldu ve konuya açıklık getirdi. "Bunu 30 senedir yapıyor, bu yalana bir son vermemiz lazım." diyen Keser, şöyle konuştu:

"1978’de plak yaptım o arada Müzeyyen (Senar) Abla bana ‘Seni gazinoya çıkarsam gelir misin?’ dedi. Pembe Köşk Gazinosu’na solist oldum. İlk profesyonel deneyimim burada başladı. Müzeyyen Abla beni lanse etti. 87 yılında da beni parlatan '‘Yeşil Yeşil' adında bir kaset yaptım, Türkiye çapında tanındım. 95 yılındaki ‘Alo’ programımla da şöhrete eriştim."

"YALAN SÖYLEYE SÖYLEYE KENDİ DE İNANMAYA BAŞLADI"

İbrahim Tatlıses'in şovuna ilk kez 1993 yılında konuk olduğunu söyleyen Keser, "İki ya da üçüncü programına Seda Sayan’la birlikte bizi konuk ettiler. Herkesi ben çıkardım, ben çıkardım. Bunun psikolojide adı vardır. Bu yalanı söyleye söyleye kendi de inanmaya başladı. Hatta birkaç programına katıldım." dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Doğru parfüm nasıl seçilir? "Biri ana yemektir, biri de atıştırmalık kuruyemiş gibidir"

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 3

Misafir 1 hafta önce

Mustafa Keser sana yakışmamış

Doğrucu davut 1 hafta önce

ağzının ayarı yok bunun babaya laf yok

Müslüm &orhan 1 hafta önce

Sayın keser bu açıklamaları yaparken herhalde alkolü fazla kaçırdınız yada artık kullanım süren doldu bunadın ondandır diye mazur görüyoruz seni