Haluk Levent'ten BM toplantısına damga vuran konuşma: İsrail hükümetini kınıyorum

Birleşmiş Milletler toplantısında konuşma yapması istenen Haluk Levent, son dakikada konuşmasını değiştirerek İsrail ve Netanyahu'yu kınadı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

9 - 10 Mayıs'ta Kenya'da düzenlenen Birleşmiş Milletler Sivil Toplum Konferansı’na konuşmacı olarak katılan AHBAP kurucusu ve sanatçı Haluk Levent, İsrail’li kınarken protestolarla dayanışma mesajı verdi.

"BİZ AHBAP OLARAK GAZZE’YE İNSANİ YARDIM GÖNDERMEYİ DENEDİK AMA PEK ÇOK ENGELLE KARŞILAŞTI"

Levent, Nairobi’deki konferansta yaptığı konuşmada, “Benim adım Haluk Levent. Bugün size güzel ülkem Türkiye’nin selamlarını getirdim. Bugün burada sadece bir rock sanatçısı olarak değil, bir iyilik organizasyonu olan Ahbap’ın kurucusu ve başkanı olarak bulunuyorum. Buraya bazı proje ve önerilerimi sizinle paylaşmak için gelmiştim. Ama bu sabah uyandığımda Gazze’de 600 binden fazla çocuğun büyük tehlike altında olduğunu öğrendim. Biz Ahbap olarak Gazze’ye insani yardım göndermeyi denedik ama pek çok engelle karşılaştık. Ve bildiğiniz gibi 100’den fazla Birleşmiş Milletler çalışanı hayatını kaybetti” dedi.

"BU NEDENLE İSRAİL HÜKÜMETİNİ BU ZULÜM VE İNSANİ KRİZDEN DOLAYI KINIYORUM"

Bu noktada moderatör Maria Fernanda Espinosa, Levent’in konuşmasını tamamlaması için uyarırken Levent şöyle devam etti: “Ayrıca Başbakan Netanyahu’ya bir soru sormak istiyorum. 10 binden fazla çocuğun öldürülmesini nasıl haklı görebilirsiniz? Bu nedenle İsrail hükümetini bu zulüm ve insani krizden dolayı kınıyorum. Ayrıca, Gazze’deki savaşı protesto eden savaş karşıtı Yahudi toplumu da dahil olmak üzere, Amerikalı ve Fransız öğrencilerle dayanışma içerisindeyim.”

Moderatör Fernanda, Levent’e “Teşekkürler” dedikten sonra sıradaki konuşmacıya söz verdi.

KONUŞMASINI SON ANDA DEĞİŞTİRDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Haluk Levent Twitter'daki paylaşımında "Kenya’da Birleşmiş Milletler Sivil Toplum Örgütleri toplantısında aslında Ahbap faaliyetleri konusunda konuşmam istenmişti. Ama son dakikada konuşma metnimi değiştirme kararı aldım. İsrail’in Gazze ve Refah soykırımını protesto edeceğiz. Her yerde edeceğiz." ifadelerini kullandı. 

Kolpaçino'nun Şahin'i Serkan Şengül'ü görenler tanıyamıyor! Serkan Şengül'ün son hali

İLİŞKİLİ HABER

Kolpaçino'nun Şahin'i Serkan Şengül'ü görenler tanıyamıyor! Serkan Şengül'ün son hali
Kuruluş Osman dizi setinde gönülleri ısıtan namaz görüntüsü!

İLİŞKİLİ HABER

Kuruluş Osman dizi setinde gönülleri ısıtan namaz görüntüsü!
Okan Bayülgen'den örnek olacak Gazze açıklaması:  Gazze'de bunlar olurken hayat devam edemez

İLİŞKİLİ HABER

Okan Bayülgen'den örnek olacak Gazze açıklaması: Gazze'de bunlar olurken hayat devam edemez
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0