Okan Bayülgen'den örnek olacak Gazze açıklaması:  Gazze'de bunlar olurken hayat devam edemez

Gazze'de yaşanan soykırımda binlerce masum çocuk ve kadın vahşice öldürülüyor.. Geçtiğimiz yıl katıldığı ödül töreninde konuşan ünlü sinemacı Okan Bayülgen'in Gazze'deki duruma değinerek yaptığı "Gazze'de bunlar olurken hayat devam edemez" sözleri adeta gündeme damgasını vurdu.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

İsrail, 7 Ekim'den bu yana dünyanın gözü önünde Gazze'de soykırım yapıyor. Her geçen gün şiddetini artıran İsrail, ateşkes çağrılarına kulağını kapatarak masum kadın ve çocukları katlediyor.

Dünyada milyonlarca insan İsrail'i protesto ederek dayanışma mesajı verirken, Türkiye'de de çeşitli mecralardan birçok tanınmış isim, bu vahşete karşı bilinç oluşturmak için çabalıyor. Ancak başta Eurovision olmak üzere sanat dünyası bu vahşet karşısında sessiz kalmayı tercih ediyor.

'Toplumsal konulara duyarlı' olduklarını iddia eden ancak Gazze konusunda sessiz kalan sanat dünyasının bu davranışı Okan Bayülgen'in GZT mikrofonuna verdiği bir röportajını yeniden gündeme getirdi.

"GAZZE'DE BUNLAR OLURKEN HAYAT DEVAM EDEMEZ"

"Gazze'de bunlar olurken hayat devam edemez. Yeni bir yıla da girilemez. Ertesi gün de mutlu uyanılmaz. Dünya seyirci kalıyor. Israrla dünya seyirci kalıyorsa o zaman birilerinin ses çıkarması lazım.

Bunu politikacılardan, kanaat önderlerinden, kamuoyu liderlerinden ve sanatçılardan bekleriz. Kimseyi mecbur kılamayız. Bu konuda bir ikilik yaratamayız.

"SES ÇIKARANLARI BURADA KUTLAYALIM"

Birilerine ses çıkarmadıkları için eleştiriyle, küfrederek, saygısızca şeyler söyleyerek onları kırmaktan başka bir işe yaramaz. Aksine ayrılığı daha çok gösterir. O yüzden biz ses çıkaranları, burada olanları kutlayalım onlara teşekkür edelim" 

Haluk Levent'ten BM toplantısına damga vuran konuşma: İsrail hükümetini kınıyorum

İLİŞKİLİ HABER

Haluk Levent'ten BM toplantısına damga vuran konuşma: İsrail hükümetini kınıyorum
Cenk Eren'de sahte saat şoku! Yıllardır bilmediği gerçek ortaya çıktı

İLİŞKİLİ HABER

Cenk Eren'de sahte saat şoku! Yıllardır bilmediği gerçek ortaya çıktı

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Hasan 1 hafta önce

Biz de sana telekkür ediyoruz, iyi ki varsın. Mazluma bir nefes olan herkesten Allah razı olsun. Örnek insan Okan bey.

Toplam 2 beğeni