Belçika televizyonu Eurovision'da İsrail’i protesto etti:Canlı yayın kesildi o mesaj paylaşıldı

Belçika'nın VRT televizyonu, Eurovision Şarkı Yarışması'nda yayınını keserek İsrail'i kınayan ve ateşkes çağrısı yapan mesajı paylaştı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Eurovision’da düzenlenen ikinci yarı final, İsrail’in Gazze’de uyguladığı katliamın gölgesinde gerçekleşti. Flamanca yayın yapan VRT, İsveç'in Malmö kentinde düzenlenen Eurovision'ın ikinci yarı finalinin başında yayını keserek İsrail'in Gazze'deki saldırılarını protesto etti.

"İSRAİL DEVLETİNİN İNSAN HAKLARI İHLALLERİNİ KINIYORUZ"

Kanalın yayımladığı mesajda "Bu, bir sendika eylemidir. İsrail devletinin insan hakları ihlallerini kınıyoruz. Ayrıca İsrail, basın özgürlüğünü yok ediyor. Bu nedenle yayınımıza bir süreliğine ara veriyoruz. Şimdi ateşkes." ifadeleri kullanıldı.

İSRAİL'İN KATILIMINA TEPKİLER

Belçikalı iki bakan, daha önce İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik saldırıları sürdükçe Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmaması gerektiğini düşündüklerini bildirmişti.

Belçika, Portekiz, İngiltere, İrlanda, İsviçre, Norveç, Danimarka, Litvanya, Finlandiya ve San Marino'yu Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil edecek sanatçılar, Gazze'de acil ve sürdürülebilir ateşkes çağrısında bulunmuştu.

O ANLARA YORUM YAĞDI

Sosyal medyada tüm bu gelişmelere; 'İsrailli yarışmacı oraya hiç çıkarılmayacaktı', 'Yuhalamak az bile kalmış', 'Yayın kesmek iyi bir protesto' gibi yorumlar yapıldı.

Hollanda'da Filistin eylemlerine polisten kanlı müdahale!

İLİŞKİLİ HABER

Hollanda'da Filistin eylemlerine polisten kanlı müdahale!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0