Hollanda'da Filistin eylemlerine polisten kanlı müdahale!

Hollanda'da üniversitelerde hız kesmeden devam eden İsrail karşıtı protestolar, ortalığı birbirine kattı. Polisin sert müdahelesine karşı göğsüne gere gere Gazze için haykıran göstericilerin bazıları yaralanırken o anlar sosyal medyayı ayağa kaldırdı.

Katil İsrail, aylardır Gazze'de bebek, çocuk, yaşlı ve kadın demeden binlerce insanın hem umutlarını hem de yaşam haklarını elinden alıyor. Acımasızca soykırım yapan İsrail'in işlediği insanlık suçuna tepkiler çığ gibi büyürken, ikiyüzlü Batı gelen tepkileri susturmak için incelikle çalışıyor.

Hollanda Filistin yürüyüşü

Hollanda Filistin yürüyüşü

Sanat, spor, iş dünyasından önemli kişiliklerin dahi baskıya uğradığı Filistin dramına sessiz kalmak istemeyen Hollanda'daki göstericiler polis zulmüyle burun buruna geldi. 

Hollanda'daki üniversitelerde Filistinlilerle dayanışma amacıyla toplanan göstericiler, Amsterdam Üniversitesi (UvA) ve Utrecht Üniversitesi önünde bir araya geldi. Filistin için özgürlük, adalet ve yalnızca yaşam hakkı isteyen göstericilerin bu hamlesi, Hollanda polisi tarafından sert bir tepkiyle karşılandı. 

BAZI GÖSTERİCİLER YARALANDI

Polis engellemesine takılan göstericiler, pes etmedi ve şehir merkezine doğru yürüyüşe çıktı. Şehir merkezindeki Spui meydanına gelen göstericiler, burada oturma eylemine geçtiği sırada polisin fiziksel müdahalesiyle karşılaştı. Müdahale sebebiyle bazı göstericiler yaralandı.

O anlar sosyal medyada büyük tartışmalara neden oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Okan Bayülgen'den örnek olacak Gazze açıklaması: Gazze'de bunlar olurken hayat devam edemez

Belçika televizyonu Eurovision'da İsrail’i protesto etti:Canlı yayın kesildi o mesaj paylaşıldı

İLİŞKİLİ HABER

Belçika televizyonu Eurovision'da İsrail’i protesto etti:Canlı yayın kesildi o mesaj paylaşıldı
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 4

YILDIRIM 1 hafta önce

Bunlardan insanlık beklemek; Hak varken Batıldan fayda beklemektir. Vesselam

YILDIRIM 1 hafta önce

Bu alçak AB +ABD denen batılı emperyalistlerin köklerinde Soykırımcılık vardır, adamlar kendi genetik köklerine dönmüşler. Siz bakmayın onların demokrasi ve insan hakları savunuculuğuna. Bu kavramlar; "Kaynak Zengini ancak Bilgi Fakiri" ülkeleri sömürmek için icat ettikleri içi boş palavralardır. Gerçek demokrasi ve insan hakları İslam'da mevcuttur. Zira herkes inancından hürdür ve her masum can dokunulmazdır.

EBUBEKİR BALCI 1 hafta önce

Sırf bu yüzden bütün gavurlar gebermeli

aaa 1 hafta önce

medeniyetin merkezine bak...filistin herkesin maskesini düşürdü...