Murat Soydan son yolculuğuna uğurlandı! Ünlüler akın etti

Türk sinema ve dizi oyuncusu Murat Soydan son yolculuğuna uğurlandı. Ünlü Yeşilçam yıldızının cenazesine ünlüler akın etti.

Oynadığı yaklaşık 200 filmle gönüllere taht kuran usta sanatçı Murat soydan 83 yaşında hayatını kaybetti.

Soydan'ın vefat haberini kızı Mehveş Soydan duyurdu. Kızı Soydan "Canım babamı kaybettik. Başımız sağ olsun" dedi.

Murat Soydan hayatını kaybetti

Murat Soydan hayatını kaybetti

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Yeşilçam'ın ünlü oyuncularından Murat Soydan'ın cenazesi, Ataköy 5. Kısım Ömer Duruk Cami'nde öğle namazına müteakip kılınan namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi. Soydan'ın cenazesine Sinema Genel Müdürü Birol Güven, oyuncu Nuri Alço, ailesi ve sevenleri katıldı.

Eşi Uğurgül Soydan, cenaze öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, üzüntüsünü dile getirerek, "Acımız çok büyük. Muhteşem bir insandı, beyefendi, asil... 43 yıllık eşiyim. Çocuklarımın babası. Çok büyük bir kayıp. Ailemiz başta olmak üzere, Türk milletinin başı sağ olsun" dedi.

Usta oyuncunun bıraktığı güzel eserleriyle anılacağını dile getiren Soydan, "Herkes tarafından çok sevilen ve sayılan bir insandı çünkü o halkını çok seviyordu" ifadesini kullandı.

Kızı Mehveş Soydan da duygularını, "Bütün Türkiye'nin başı sağ olsun. Gurur duyuyorum onun kızı olduğum için. Mekanı cennet olsun. Babamın ismini her zaman yaşatacağız" sözleriyle aktardı.

Sinema Genel Müdürü Birol Güven, Soydan'ın, yaşamına muhteşem filmler sığdırdığına işaret ederek, "Çok değerli bir büyüğümüzü kaybettik, daha önce kaybettiğimiz bütün büyükler gibi. Hepimizin onlara borcu var. Çok güzel hatıralar bıraktılar bize. Müthiş bir kültür oluşturdular hepimiz için" ifadelerini kullandı.

Güven, "Bize iyiyi öğrettiler yani kötü karakterlerin bile filmin sonunda iyiye dönüştüğü filmler izlettirdiler. Çok güzel günlerdi. O hatıralarımızla buradayız. Mekanları cennet olsun" şeklinde konuştu.

Oyuncu Nuri Alço ise Yeşilçam'ın arka arkaya kayıplar verdiğini, Murat Soydan'ın da Türk sinemasına çok büyük emeği geçen, çok güzel filmlerde oynayan, kalbi güzel bir insan olduğunu söyledi.

Soydan'ın yaşı dolayısıyla ömrünün son zamanlarında birtakım rahatsızlıklar geçirdiğine işaret eden Alço, "Ailesi tarafından terk edilmeyip, çok güzel bakıldı. Oğlu, kızı, eşi, hiçbir zaman yalnız bırakmadılar kendisini. Bir kolu kırıldı, bacağı kırıldı, bel fıtığı ameliyatı oldu. Hep üst üste geldi bu aksilikler" dedi.

Alço, Soydan ile 50 yıllık dostlukları olduğuna dikkati çekerek, birçok filmde de beraber oynadıklarını vurguladı.

Son zamanlarda da görüşmek istediğini fakat fırsat olmadığını sözlerine ekleyen Alço, "Nurlar içerisinde yatsın. Güzel bir insandı, kaybettik. Türk sineması için gerçekten kayıp" diye konuştu.

CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU!

Soydan'ın cenaze programı belli oldu. Ailesi tarafından Murat Soydan'ın sosyal medya hesabından yapılan duyuru da "Murat Soydan'ın cenazesi 13 Haziran Perşembe günü öğle namazından sonra Ataköy 5. Kısım Ömer Durak Cami'nden kaldırılacaktır. Cenazemiz Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedilecektir" ifadeleri kullanıldı.

MURAT SOYDAN KİMDİR?

Murat Soydan, gerçek adıyla Rüçhan Tercan, 2 Ekim 1940 tarihinde İstanbul’un Üsküdar ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokulu Lüleburgaz’da, liseyi ise Edirne’de tamamladıktan sonra üniversite için İstanbul’a geldi. İktisadi İlimler Akademisi’nde okurken İstanbul Belediye Konservatuvarı Türk Musikisi bölümünü bitirdi. 1966 yılında “Perde” mecmuasının açtığı yarışmayı kazanarak sinema dünyasına adım attı.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

KALPAKLI 1 ay önce

Allah rahmet eylesin.