Haluk Levent ve kardeşi Berkant Acil, Şile Belediyesi'ni ve ünlüleri böyle dolandırmış!

Ahbap Derneği'ne yönelik yürütülen soruşturmada tutuklanan Haluk Levent ve kardeşi Berkant Acil'in Şile Belediyesi üzerinden hem belediyeyi hem de sanatçıları nasıl kandırdıkları ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan mali bilirkişi raporunda, tutuklanan Haluk Levent ve kardeşi Berkant Acil'in, Şile Belediyesi'nin düzenlediği 35. Uluslararası Şile Bezi Festivali organizasyonunu Sur Müzik Yapım Şirketi üzerinden doğrudan temin yöntemiyle aldığı ortaya çıktı.

Raporda, söz konusu alımın usulsüz olduğu, ayrıca sahne, ışık ve ses sistemi gibi organizasyon giderlerinin sahte faturalarla yüksek gösterildiği tespit edildi.

HEM BELEDİYEYİ HEM DE SANATÇILARI DOLANDIRMIŞLAR

Haluk Levent ve Berkant Acil

Haluk Levent ve Berkant Acil

Haluk Levent ve kardeşi Berkant Acil'in 'organizasyon masrafı' adı altında piyasa şartlarının çok üzerinde giderler göstererek, Şile Belediyesi'nden aldıkları paranın sadece yüzde 5 ila 10'unun sanatçı ve ekiplerine verdikleri açığa çıktı.

ŞİRKETİN GAYRİRESMİ ORTAĞIYMIŞ

Sur Müzik Yapım Şirketi'nin gerçek sahibi Mehmet Sait Köse olsa da, şirket ve organizasyonların resmi sorulusu Berkant Acil olup, Acil, şirketin organizasyon şemasında  'gayriresmi ortak' olarak gözüktüğü belirtildi.

BELEDİYEDEN 10 ALMIŞLAR SANATÇILARA 1 VERMİŞLER

35. Uluslararası Şile Bezi Festivali afişi

35. Uluslararası Şile Bezi Festivali afişi

Sanatçıların durumdan habersiz olduğu açıklanırken, Sözcü TV'de konuya ilişkin hazırlanan savcılık dosyasının detaylarını paylaştı.

Haluk Levent ve kardeşi Berkant Acil, Şile Belediyesi'nden konser masrafları kapsamında sanatçılar içim milyonlarca liralık ödeme almış ancak bu paranın sadece küçük bir bölümünü sanatçı ve ekibine vermiş.

SANATÇILARIN ALDIKLARI PARA VE İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

35. Uluslararası Şile Bezi Festivali

35. Uluslararası Şile Bezi Festivali

Berkant Acil'in Şile Belediyesinden sanatçılar için aldığı ödemeler, yatırdığı miktarlar ve sanatçıların savcılık ifadelerinde verdikleri beyanları ise şu şekilde:

Sıla Şile Belediyesi konserinde

Sıla Şile Belediyesi konserinde

Sıla: Şile Belediye'sine 6 milyon 200 bin TL fatura kesildi, sanatçıya 625 bin TL ödeme yapıldı.

Sıla, savcılık ifadesinde ise şunları söyledi:

"35.Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali kapsamında sanatçı olarak 04/08/2024 tarihinde sahne aldım. Bu etkinlikten 625.000 TL gelir elde ettim. Bana parayı Sur Müzik Organizasyon isimli firma havale etti. Buna ilişkin dekontu soruşturma dosyasına sunuyorum, (gönderici Sur Müzik, alıcı Sıla Gençoğlu olan tahsilat makbuz sureti dosya içerisine eklendi.)

Ben bu işin bize Koşan Adam isimli firma tarafından getirildiğini biliyorum. Benim vereceğim konserlerle alakalı piyasa araştırması yapılacağı zaman menajerime ulaşılır. İşin durumuna ve nevisine göre fiyatı biz belirleriz. Benim aldığım ücret menajerlik dahil tüm ekibimin ücretidir."

Erdal Erzincan

Erdal Erzincan

Erdal Erzincan: Şile Belediye'sine 1 milyon 750 bin TL fatura kesildi, sanatçıya 37 bin 500 TL ödeme yapıldı.

Erdal Erzincan, ifadesinde konserden aldığı ücret hakkında “Kazandığım ücreti Sur Müzik Organizasyon gönderdi. Konser sonrası birlikte yemeğe gittik" dedi.

Atiye Şile Belediyesi konserinde

Atiye Şile Belediyesi konserinde

Atiye: Şile Belediye'sine 1 milyon 750 bin TL fatura kesildi, sanatçıya 50 bin TL ödeme yapıldı.

Atiye, söz konusu konser ödemeleri için “Bu iş bana Koşan Adam firmasından getirildi. Faturayı Sur Müzik’e kestik” diye ifade verdi.

Can Bonomo

Can Bonomo

Can Bonomo: Şile Belediye'sine 2 milyon 250 bin TL fatura kesildi, sanatçıya 250 bin TL ödeme yapıldı.

Can Bonomo ise, “Bu işi bana Koşan Adam getirdi, ödemeyi Sur Müzik Organizasyon yaptı" şeklinde ifade verdi.

Melek Mosso

Melek Mosso

Melek Mosso: Şile Belediye'sine 3 milyon 500 bin TL fatura kesildi, sanatçıya 312 bin 500 TL ödeme yapıldı.

Ünlü şarkıcı Melek Mosso ise, “Bu işi Koşan Adam firması getirdi. Sur Müzik Organizasyon’u tanımam” şeklinde konuştu.

Baba Zula: Şile Belediye'sine 1 milyon TL fatura kesildi, sanatçıya 25 bin TL ödeme yapıldı.

Baba Zula ekibi üyeleri, söz konusu konser ödemeleri için “Bu iş bize Koşan Adam firmasından getirildi. Faturayı Sur Müzik’e kestik" dedi.

Sena Şener: Şile Belediye'sine 1 milyon TL fatura kesildi, sanatçıya 50 bin TL ödeme yapıldı.

Sena Şener, konuya ilişkin verdiği ifadesinde, “Bu işi bana Zirve Organizasyon getirdi. Zirve Organizasyon’un sahibi Müge Sözen’dir" dedi.

Türkan Şoray, Kadir İnanır sorusu karşısında buz kesti! "Niye hatırlattınız?"

İLİŞKİLİ HABER

Türkan Şoray, Kadir İnanır sorusu karşısında buz kesti! "Niye hatırlattınız?"
Ünlü şarkıcı Reynmen, kedi sevmek isterken saldırıya uğradı!

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü şarkıcı Reynmen, kedi sevmek isterken saldırıya uğradı!
Michelin yıldızlı restoranda şoke eden olay! Binlerce müşteriye karınca yedirmişler

İLİŞKİLİ HABER

Michelin yıldızlı restoranda şoke eden olay! Binlerce müşteriye karınca yedirmişler
Elif Kocalı Yasemin.com -
Yasemin - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0