Hangi vücut tipi nasıl giyinmeli?

Şık ve zarif giyimleri ile örnek aldığınız kadınlar, kusurlarını nasıl saklıyor?

Modayı yakından takip eden kadınların sık sorduğu soruları, ünlü moda tasarımcısı Sevin Tarcan vücut tiplerine uygun giyim tarzlarını yasemin.com İçerik ve Yayın Yönetmeni İlkay Yaprak'ın hazırlayıp sunduğu ve Ülke Radyo frekanslarından dinleyiciler ile buluşan Yaşam Atölyesi'nde anlattı. 



Kendimizi nasıl rahat hissediyorsak, seçtiğimiz kıyafetlerde ağırlığı ve dikkati bu yönde kullanmalıyız diyen Tarcan, uygun giyinme biçimlerini şöyle anlattı. 

Armut vücut tipinde; Basenleri geniş bayanların, üst bedenlerinin dar olduğu vücut tipidir. Anatomik olarak düşünülecek olursak, omuzları geniş gösteren, belin inceliğini örten kıyafetler seçmeleri onlara kendileri daha iyi hissettirecektir. Özellikle elbisede, kıvrımları belli etmeyecek bol kesimler, hanımları mutlu edecektir. Asitmetrik modeller de tercih edilebilir. 

Sütun vücut tipinde; Bol kesim modellerle basenleri geniş göstererek, kendimizi daha rahat hissedebiliriz. 

Elma vücut tipinde; Burada, empirme ile düz karıştırılarak giyilmeli. Çünkü, tek renk kıyafetlerin tercih edilmesi, vücudun bütün hatlarını ortaya çıkarır. Her zaman siyah giyemeyiz, mutlaka empirme ile göz yanıltıcı bir illüzyon yapmamız gerekir. 

Yeşil lacivert, mercan lacivert, bu yıl soft renkler moda. Bulut mavisi, pembenin tonları, bunun yanı sıra ten rengi, beyaz ve siyah vazgeçilmez. Burada önemli olan bir bütün olarak tek renk kullanmamak önemli. 

Aksesuarda, gold ve gümüş metaller tek renk kıyafetlerde kullanıldığında kıyafetin aşırılığını kırarak hoş bir görüntü oluşturabiliriz.  

yasemin.com

BİR YORUM YAPIN 1

yasemin 6 yıl önce

harika guzel bize iyi haberler verir bayildim