Vücut tipinize göre hangi jeani seçmelisiniz?

Her kadının dolabında mutlaka bulunan ve her kombine uyum sağlayan jeanleri vücut tipinize uygun seçmeniz gerekir. İşte pantolon seçerken dikkat etmeniz gerekenler...

Günün her saatinde ve alışverişten akşam davetlerine kadar her etkinliğe eşlik eden jeanleri, vücut tipine uygun giymek çok önemlidir. Çünkü böylesine hayat kurtaran bir parçanın vücudumuza uygun olmaması, kısa ve daha kilolu görünmemize neden olabilir. 

Peki hangi vücut tipine hangi jean giymelidir? 

-Düz hatlara sahipseniz, jean seçimi açısından çok şanslısınız. Çünkü hem bol hemde dar kesimli jeanleri rahatça kullanabilirsiniz. İster bol paçalı boyfriend jeanleri istersenizde vücut hatlarını ortaya çıkaran skinny jeanleri kullanabilirsiniz.

-Eğer bacaklarınız vücudunuza göre kısaysa, aşağı doğru bollaşan pantolonlar tercih edebilirsiniz. Ayrıca paça boyunu uzun tutup altına birde topuklu ayakkabı giyerseniz olduğunuzdan uzun görünürsünüz. Dar jeanler giymek istiyorsanız, seçiminizi yüksek bel olanlardan yapmalısınız ve açık tonlardan uzak durmalısınız.

-Kıvrımlı bir vücuda sahipseniz, yine paçalara doğru bollaşan modelleri tercih edebilirsiniz. Yüksek bel pantolonlar ise fazlalıklarınızı toparlayarak vücudunuzu daha şekilli gösterir.

-Vücudunuzun üst kısmı dar, kalçalarınız geniş ise düz kesimli jeanleri tercih etmelisiniz. Bu model pantolonlar hatlarınızı yumuşatarak vücudunuzu daha orantılı gösterir.

İbrahim Saraçoğlu'nun sivilce kürü

İLİŞKİLİ HABER

İbrahim Saraçoğlu'nun sivilce kürü
Emina Sandal ve Mustafa Sandal albüm çıkarıyor

İLİŞKİLİ HABER

Emina Sandal ve Mustafa Sandal albüm çıkarıyor
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0