Sezonun kış modasında patchwork detayı

60'lı yılların modası olan patchwork yani yama desenli kıyafetler bu sezonun kış aylarından itibaren kullanılmaya başlayacak. Bohem tarzını da andıran bu stil hakkında bilinmeyenleri sizler için haberimizin detayında anlattık.

Hayatımıza 60'lı yıllardan sonra ilk kez kot pantolonlardaki yama desenleri ile giren patchwork 2019 yılının kış modasında hakim olacağa benziyor. 

İNSANLIK TARİHİNE UZANAN MODA!

Bu desenin tarihi insanlığın kıyafet yapmaya başlamasına dayanıyor. Tarih boyunca yoksul olan topluluğun artta kalan parçalarla yaptığı bu desen daha sonraki yıllar moda oldu. Günümüzün modern teknolojisi ile bu kumaş birleştirme tek kumaşta toplanıp desen olarak kullanılsa da aslında ilk zamanlarda artık kumaşların dikilmesi ile yapılıyormuş. 

HER ALANDA KULLANABİLİRSİNİZ!

2000'li yıllarda gençler arasında popüler olan bu yamalı kıyafetler günümüz podyumlarında pahalı markaların kullanması ile yeniden gündeme geldi. Bohem tarzına benzetilen ancak sadece salaş olarak değil de ofis ortamında ya da özel günlerde de kullanılabilir. 

Kıyafetlerin yanı sıra çanta ayakkabı ve eşarplarda da kullanılan bu desenlerle yapılan kombinde parça zorluluğu çekilmemektedir. Pamuklu şallarla da son olarak kullanılan deseni kombinlerken dikkat etmeniz gereken bir kaç püf nokta vardır. Bu parça kombininizde ana tema olduğundan yan kullanacağınız diğer parçalar mutlaka düz olmalıdır.

KIŞ MODASINDA ÖNE ÇIKAN TARZ!

Süvet ve saten kumaşlara bu sezon karşımıza çıkan patchwork hem sıcak tutan hem de yeni bir stil oluşturmanızda yardımcı olur. Sezonun en yaygın olan renkleri toprak tonlarının bir araya getirdiği bu çarpıcı desen ile kendi stilinizi oluşturabilirsiniz. 

Daha çok eteklerde kullanılan bu parçanın üzerine düz bir kazak ile sokak modasına damga vurabilirsiniz. 

PATCHWORK KIYAFET MODELLERİ

ZARA - 39,99 TL

ZARA - 25,99 TL

ZARA - 29,99 TL

ZARA - 29,99 TL

ZARA - 29,99 TL

ZARA - 79,99 TL

ZARA - 79,99 TL

ZARA - 69,99 TL

ZARA - 19,99 TL

BİR YORUM YAPIN 0