Topuklu ayakkabı giymenin incelikleri

Topuklu ayakkabı her zaman için giymesi de taşıması da zor olan bir ayakkabı modelidir. Hem günlük hayat içinde hem de gece hayatında kullanımı oldukça sık olan topuklu ayakkabıları, doğru şekilde seçmek ve kullanmak oldukça yetenek ister. Peki topuklu ayakkabı faydalı mıdır? Topuklu ayakkabının ayağı acıtmaması için ne yapılmalı? İşte topuklu ayakkabı giymenin tüm incelikleri.

Topuklu ayakkabı giyinmek bir sanattır sözü, bilinen ancak tam olarak etkisi gösterilememiş bir sözdür. Her kadının giyinme konusunda zorluk yaşadığı, giyinme kuralları konusunda hep bir çıkmaz içerisine düştüğü topuklu ayakkabılar için çeşitli giyinme kuralları mevcuttur. Ancak bu özellikler, özellikle topuklu ayakkabı giyinmeye yeni başlayanlar için oldukça zorlayıcı olacaktır. Biz de bu sebeple, bu konuyu gündemimize aldık ve içeriğimiz içerisinde; hem doğru topuklu ayakkabı giyinme tüyolarına hem de 2020 sezonunun trend topuklu ayakkabı modellerine ve fiyat aralıklarına yer verdik. Ancak öncelikle topuklu ayakkabıyı doğru giyinme şekillerine yakından bakalım:

TOPUKLU AYAKKABIYI GİYMENİN İNCELİKLERİ

Topuklu ayakkabıyı kullanmaya başlanılan ilk dönem, bisiklete başlanılan ilk dönemle eş değer tutulur. Başta düşe kalka, bileği bükerek geçirilen süreç, sonrasında yerini ustalığa bırakır. Bu benzetmeye eş değer olarak denilebilir ki; bu ustalığa ulaşmak da öyle kolay ve bir anda elde edilebilen bir şey olmayacaktır.

topuklu ayakkabı kombin

topuklu ayakkabı kombin

Ancak bu süreci acı konusunda daha minimalize etmek mümkündür. Bunun için seçilecek modelin, taban ve bilek kısımlarına önem verilmelidir. İlk etapta alışmayı kolaylaştırmak için; bilek kısmını kesmeyen, tabanı yumuşak modelleri tercih edilmelidir. Dolgu topuk ve mantar topuk, uzunluk açısından idealdir. 

2019 topuklu ayakkabı modelleri

2019 topuklu ayakkabı modelleri

Bu tarz modellerle alışma ve deneyimleme sürecini atlatılmış olur. Artık zorlanmıyorum denilen dönemde ise orta kalınlıktaki topuklulara geçiş sağlanır. Sivri burunlu topuklu ayakkabılar, ayakta ağrı hissini daha çok arttırdığı için bu modellere ancak topuklu ayakkabıyı giymek, spor ayakkabı giymekle eş değer duruma düştüğü zaman tercih edilmesi daha doğru olacaktır.

TOPUKLU AYAKKABI GİYERKEN RAHAT HİSSETMENİN YOLLARI

Dünya sinemasının baş aktrislerinden Marilyn Monroe, ayakkabı giymenin incelikleriyle ilgili şu sözleri söylemişti: ”Bir kıza doğru ayakkabıları ver, dünyayı fethetsin.” Monroe'nin de dediği gibi, kadınlar için ayakkabıları doğru giymek oldukça önemlidir. Ancak ayakkabıları doğru giymek kadar içerisinde rahat hissetmek de önemlidir.

Topuklu ayakkabılar özellikle yaz döneminde sıkça tercih edilir. Çünkü bu dönemde nişan, düğün ve davet organizasyonları fazla olur. Katılınan davetlerde şık olmak kadar rahat hissetmek ve hissetirmek de önemlidir. Peki bu nasıl sağlanır?

Topuklu ayakkabılarla yürürken, tıpkı düz tabanlı bir ayakkabı da olduğu gibi rahat adımlar atmaya önem gösterin. Tıpkı bir spor ayakkabıda olduğu gibi, yürürken öncelikle ayağınızın ökçe kısmını öne atın. Hemen ardından ayak parmak uçlarınız da yere değmiş olsun.

Yürürken adımlarınızı kısa tutup dizlerinizi bükmemeye gayret gösterin. Topuklu ayakkabılarla zarif adımlar atılmalı, bu sebeple koşmaya çalışmayın. Adımların kısalığını, topuğun uzunluğuna göre belirleyin.

Duruşun dik olması gerekir. Bu sayede, daha özgüvenli bir görünüm de oluşmuş olur. Dengenin sağlanması için, kollarınız hafif sallanabilir. Aşağıya değil hep karşınıza doğru bakmanız doğru olan olacaktır.

Adımlar catwalk yürüyüşü olmalıdır. Mankenlerin, defilelerde tercih ettikleri yürüme şekli olan catwalk yürüyüşte, düz bir çizgi üzerinde önce sağ ayak daha sonra sol ayak atılır. 

Zayıflatan çilekli yulaf diyeti! Çilek kilo aldırır mı, kaç kalori? Kilo verdiren çilek detoksu

İLİŞKİLİ HABER

Zayıflatan çilekli yulaf diyeti! Çilek kilo aldırır mı, kaç kalori? Kilo verdiren çilek detoksu
Şahan Gökbakar'ın ayıbı İş Mahkemesi'ne taşındı! Çalışanını koronalı diye işten çıkarmıştı

İLİŞKİLİ HABER

Şahan Gökbakar'ın ayıbı İş Mahkemesi'ne taşındı! Çalışanını koronalı diye işten çıkarmıştı

BİR YORUM YAPIN 0