Kışlık kıyafetler nasıl saklanır? Kışlık kıyafetleri kaldırıp saklamanın pratik yolları

Yaz sezonu için dolapları hazırlama sürecinde, kışlık kıyafetleri kaldırmak biraz yorucu gelebilir. Ancak doğru teknikler uygulanırsa bu süreç, sanıldığından da kolay ve kısa sürede tamamlanmış olur. Peki kışlık kıyafetleri kaldırıp saklamanın pratik yolları nelerdir? Detayları haberimizde.

Bayram sonrasında Kontrollü Sosyal Hayat'a tümüyle girilmiş olunacak. Karantinanın ardından insanlarda bir yaz sezonu alışverişi de başlayacak. Bu durum beraberinde dolaplardan kışlık kıyafetleri kaldırıp yaz kıyafetlerini yerleştirme sürecini de başlatıyor. Alışverişe çıkmadan yapılması gereken kışlık kıyafetleri kaldırma işlemi, kimi kişiler için yorucu kimi kişiler içinse oldukça kolay bir işlem. Peki kışlık kıyafetleri kaldırmanın en kolay yolları nelerdir? Kışlık kıyafetler nasıl temiz ve düzenli bir şekilde, kolay yoldan kaldırılabilir? Sizler için bu soruların yanıtlarını içeren bir içerik hazırladık.

KIŞLIK KIYAFETLERİ KALDIRMANIN KOLAY YOLLARI

Kazak, hırka, kaban gibi kaba kıyafetlerin vakumlanması tercih edilmelidir. Vakumlu poşetler kıyafetleri ince bir hale getirir hatta poşetler, kıyafetler içerisindeyken rulo haline bile getirilebilir. Bu da alandan kazanım sağlar. Bununla birlikte gömlek ve pantolonlar için de aynı yöntem uygulanabilir.

Ancak vakumlama ve katlama işlemlerinde sıkıntı oluşturan kıyafetler de bulunur. Bu tarz kıyafetler, askılanarak saklanmalıdır. Özellikle bu tarz sıkıntıların en çok yaşandığı gömlek ve kazaklar için, bu yöntem ideal olacaktır. 

Kıyafetlerin ardından ayakkabılara yönelilmelidir. Çizme ve bot tarzı ayakkabılar, kaldırılmadan önce havalandırılmalıdır. Bu işlem bittikten sonra muhakkak ayakkabı içleri için satılan deodorantlardan sıkılıp öyle muhafaza edilmelidir.

Kaldırılan kıyafetler için en büyük sorun, zamanla güve oluşmasıdır. Bunu önlemek için güzel koku yayılmasını da sağlayan naftalin ve lavanta kokusunu tercih edebilirsiniz. Kıyafetlerin arasına yerleştirmeniz yeterli olacaktır.

Son olarak, kıyafetleri yerleştirirken bir daha giyip giymeyeceğiniz parçalara göre ayrım yapılması gerekir. Bir daha giyilmeyecek olan parça hiç yerleştirmemelidir. Böylece alandan da tasarruf edilmiş olur. Ve kıyafetler muhakkak, vakumlanıp asılmadan önce otomatik programda yıkanmalıdır.

Giysilerin muhafazası için yalnızca vakum ya da askı kullanılması gerekmez. Son dönemlerde giysilerin muhafazası için karton kutular ve plastik poşet ve kutular da kullanılabilir. Plastik poşetler için vakumlu modeller de bulunmaktadır.

Giysilerin de tıpkı canlı varlıklar gibi hava alma ihtiyacı bulunur. Bu sebeple saklama aşamasında hava alan kutular en ideal tercih olacaktır. Böylece giysilerin hem ömrünün uzun olması sağlanır hem de koku yayması engellenir.

BİR YORUM YAPIN 0