Pantone rengi mavi ve tonlarıyla kombin yapmanın tüyoları

Sene başında 2020'nin rengi olarak açıklanan mavi, huzur ve güvenin rengi olarak tanımlanıyor. Mavinin herkes tarafından bilinmeyen ancak kullanıldığında kombinlerde dikkat çeken bazı alt tonları bulunuyor. Bu tonlardan bazılarının geçmişi, yüzyıllar öncesine dayanabiliyor. Peki mavinin alt tonları nelerdir ve nasıl kombinlenirler? İşte Pantone rengi mavi ve tonlarıyla kombin yapmanın tüyoları.

Pantone, dünyanın en büyük renk otoritesidir. Kurum her yeni yılda o senenin en popüler rengini açıklar. Bu yıl için de seçilen renk mavi olarak belirtilmişti. Her ne kadar pandemi sebebiyle uzunca bir süre dışarı çıkılamasa da, vitrinleri hep mavi renk parçalar süsledi. Mavinin diğer renklere oranla kişiye rahatlık hissi veren bazı özellikleri mevcuttur. Huzuru temsil ettiği düşünülen bu renk aynı zamanda dürüstlük, güven, sorumluluk ve sadakati de temsil eder. Bu rengin kendi içerisinde ayrımları da bulunur. Birden fazla alt tonu bulunan mavinin en popüler tonları: Uzay Mavisi, Denim Mavisi, Fransa kraliçesinin adını taşıyan Marie Antoinette Mavisi ve Rüzgar Mavisi'dir.  Bu renkler ile her zamankinden daha iddialı bir tarz oluşturabilmeniz mümkündür. 

Mavinin alt tonları ve bu tonlarla uygulanabilecek kombinleri sizler için bir araya getirdik:

UZAY MAVİSİ

Uzay mavisi için iki farklı ton hakimdir. Bunlardan biri görseldeki gibi açık olan diğeri ise siyaha yakın olandır. Siyaha yakın olan için bu tanımın kullanılmasının sebebi, gün bitiminde gökyüzünde yer alan son ışık kaynağı olmasıdır.

Maskülen, modern ve cesur kombinlerin rengidir. Kırmızı, yeşil gri, beyaz, bej ile bakır ve tonları, ikili kombinler için uygundur.

DENİM MAVİSİ

En bilinen mavi tonu olan denim mavisi, bu sezon için tulum ve elbiselerde daha çok kullanılmaktadır. Renk tonunu jean parçalardan alan bu renk de kırmızı ve beyaz parçalarla şık bir kombin oluşturur. Ayrıca sarı renk de oldukça yakışır. Bu renk ile genellikle spor bir tarz oluşturulmaktadır. Bu renk adını bir kumaş türünden alır. Bu kumaş türünün geçmişi yıllar öncesine dayanır. Halk arasındaki adı blue jeandir. 

 

 

MARİE ANTOİNNETTE MAVİSİ 

Bilinirliği oldukça az olan bu renk adını, Fransa Kraliçesi Marie Antoinette'den alır. Antoinette'nin göz rengi olan bu ton; çok açık mavi ve gri bir tondur. Antoinette kıyafetlerini hep kendi göz renginde diktirirdi. Öyle ki Versay Sarayı'ndaki odası da bu renkteydi. Bu rengi grinin aykırı tonları, kırık beyaz ve eflatun ile kombinleyebilirsiniz. 

 RÜZGAR MAVİSİ

Bu rengi aynı zamanda günümüzde isim olarak da kullanabilirsiniz. Öyle ki kullanan da var. Ünlü aktör Barış Falay'ın oğlunun ismi Rüzgar Mavi'dir. Oldukça özel bir ton rengi olan Rüzgar Mavisi için Barok Mavisi de denilmektedir.

Aynı zamanda Nil yeşili tonunun maviye bakan kısmı da denilen Rüzgar Mavisi, Barok dönemini hemen hemen simgeleyen her şeyde kullanılmıştır. Bu rengi kombinlerken ilk olarak altın sarısını tercih edebilirsiniz. Daha açık tonlar için krem ve pembenin uçuk tonları seçilebilir.

2020-21 sonbahar/kış trendleri

İLİŞKİLİ HABER

2020-21 sonbahar/kış trendleri

BİR YORUM YAPIN 0