Koşu ayakkabısı nasıl seçilir?

Ayakkabı seçimi yaparken ayak sağlığınızı dikkate almanız gerekir. Özellikle koşu ayakkabıları, eğer ayağınız için uygun değilse şişkinlik anında sağlığınızı tehlikeye atabilir. Bu nedenle koşu ayakkabısı seçerken dikkatli olmalısınız. Peki koşu ayakkabısı nasıl seçilir ve nelere bakılır? İşte yanıtı.

Koşu ayakkabısı alışverişi yaparken, ayak sağlığınıza göre bir seçim yapmanız gerekir. Koşu sırasında ayağınızı sıkmayacak ve rahatsızlık vermeyecek bir model almalısınız. Koşu bir spor aktivitesi olarak bakıldığında kişinin, dizlerine ve ayaklarına ağırlık hissi verir. Ve vücutta bir dengenin oluşturulmasını gerektirir. Bu nedenle kullanılacak olan spor ayakkabının, ayağa tam oturması ve ne bol ne de dar olmaması gerekir. Gündelik hayat içerisinde vücutta en çok yorulan kısmın ayaklar olduğu düşünülürse, seçim yaparken oldukça dikkatli olunması gerektiği gerçeği ön plana çıkar.

Ayakkabı seçerken dikkat etmeniz gereken 2 husus var:

1 -  İnternet üzerinden alışveriş yapacaksanız, gün sonunu bekleyerek alışveriş yapın. Ayakkabı deneme şansınız olmayacağı için, gün içerisinde şişmiş olan ayaklarınızı baz alarak ayakkabıların özelliklerine bakıp satın alın.

2 - Aynı şekilde eğer mağazadan alışveriş yapıyorsanız, yine gün sonunu değerlendirmeli ve şişkin ayaklarla sizi rahatsız etmeyecek olan ayakkabıyı satın almalısınız. 

Koşu ayakkabısı seçerken ve kullanımı sırasında, dikkat edilmesi gereken diğer noktalar şöyledir:

- Satın alacağınız ayakkabıda, ayak baş parmağı ile ucu arasında tam olarak bir baş parmak boyu kadar aralık bulunmalıdır.

- Koşu ayakkabısını kullanırken çorap kullanımı önemlidir. Ayakkabı içerisinde çorap olması, hareketi kolaylaştırmak için önemlidir. Çorap, ayakkabı içerisinde oluşabilecek sürtünmeyi de engeller.

- Çıplak ayakkabı ise rahatsız bir his verir. Ayağın kullanım sırasında yanmasına da neden olur. 

- Satın alacağınız ayakkabı, hafif modellerden olmalıdır.

Koşu ayakkabısı seçerken önceliğiniz şunlar olmalı:

- Koşu yapacağınız yolu belirlemiş olmalı ve bu yol güzergahına hakim olmalısınız.

- Ayağınızın basış yönünü iyi biliyor olmalısınız. İçe dönük ya da dışa dönük mü? Bunu bilerek bir ayakkabı seçimi yapmalısınız.

- Hareket ve adım konusunda sizi sıkmamalı.

1 su bardağı kaç litre su yapar? Günde kaç su bardağı içilmesi gerekir

İLİŞKİLİ HABER

1 su bardağı kaç litre su yapar? Günde kaç su bardağı içilmesi gerekir
Stüdyo daire dekore etmenin yolları

İLİŞKİLİ HABER

Stüdyo daire dekore etmenin yolları
Taş süslemeli ayakkabı 104 bin TL'ye satıldı!

İLİŞKİLİ HABER

Taş süslemeli ayakkabı 104 bin TL'ye satıldı!

BİR YORUM YAPIN 0